Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Παράταση ενός μηνός για τη διοίκηση Πράτσου στη ΣΕΚΑΠ

Παράταση ενός μηνός για τη διοίκηση Πράτσου στη ΣΕΚΑΠ

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Πήρεαναβολή για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, η γενική συνέλευση των μετόχωντηςΣΕΚΑΠ, που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου με θέμα τηνεκλογήνέου Δ.Σ. μετά την υποβολή παραίτησης της Διοίκησης Πράτσου, πουπροηγήθηκε,  λόγωτης αδυναμίας ναανταπεξέλθει στα προβλήματα που ανέκυψαν με την κατάπτωση εγγυητικώνπου έχειδημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην εταιρεία.
 
ΗΣΕΚΕ ζήτησε την αναβολή
Τοαίτημα της αναστολής της γενικής συνέλευσης υπέβαλε η ΣΕΚΕ δια τουπροέδρου τηςκ. Παναγιώτη Ταρενίδη και έγινε αποδεκτό. Το σκεπτικό της αναβολής έχειάμεσησχέση με τον διαγωνισμό καθώς αυτός θεωρητικά ολοκληρώνεται στις 11Νοεμβρίουκαι αποσκοπεί στον να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εξέλιξη του καιστηνεταιρεία.
 
Παραμένειη Διοίκηση Πράτσου αλλά …νίπτει τας χείρας της
Μετάτην εξέλιξη αυτή, αναστολή πήρε και η υπό παραίτηση διοίκηση Πράτσουυπό τον όροόμως να μην φέρει ευθύνη για τις υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι τουΔημοσίουκαι σχετικό αίτημα θα υποβάλλει στους μετόχους. Η απαλλαγή ευθυνών πουεπιζητείται σχετίζεται άμεσα με το πρόβλημα που προέκυψε με τιςεγγυητικές καιμετά την απόρριψη όλων των αιτημάτων της διοίκησης προς το υπουργείοΟικονομικών για ρύθμιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε  με τα διπλογραμμάτια λόγωτης μείωσης τουχρόνου καταβολής από 56 ημέρες σε 28 και προς την ΑΤΕ για κάλυψη. ΗδιοίκησηΠράτσου  δενπροτίθεται να’ αναλάβειοποιαδήποτε ευθύνη γιατί έχει «δεμένα» τα χέρια και όπως είχε δηλώσει οκ.Πράτσος: «Ότι μπορέσαμε κάναμε…».
 
Μπλοκαρισμένοιοι λογαριασμοί της ΣΕΚΑΠ από την ΑΤΕ – Ελλείψεις τσιγάρων της στην αγορά
Στομεταξύ η ΑΤΕ συνεχίζει να έχει μπλοκαρισμένους τους λογαριασμού όψεωςτηςεταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελωνίσει …ούτε τσιγάρο καιναβρίσκεται εκτός αγοράς με εμφανή την έλλειψη των σημάτων της και στηντοπικήαγορά, κινδυνεύοντας να χάσει μέρος του μεριδίου της που ανέρχεται σε8%. Η στάσηαυτή της ΑΤΕ χαρακτηρίζεται απ’ άλλους ως «αψυχολόγητη» με εμφανή τονερασιτεχνικό αλλά για κάποιους άλλους ότι υποκρύπτει σκοπιμότητα πουέχει στόχοτην απαξίωση της εταιρείας ως μέρος μιας μυστικής συμφωνίας κάτω απ’ τοτραπέζι…που αποσκοπεί στο ξεπούλημά της ή ότι η ΣΕΚΑΠ ωθείται σε κλείσιμο απότην ΑΤΕπροκειμένου να επέλθει αλλαγή του υφιστάμενου εργασιακού καθεστώτος  της εταιρείας ώστε οαγοραστής να απαλλαχτείαπό τα υψηλού κόστους μισθολογικά «βαρίδια» και να εφαρμόσει τη δική του στρατηγική. Στοσυλλογισμό αυτόσυνεπικουρεί το γεγονός ότι η ΑΤΕ δεν έχει θέσει κάποια ρήτρα που ναδιασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και το μισθολογικό καθεστώς κάτι πουαποτελείπάγιο αίτημα των εργαζομένων. 
 
Έρχονταιοι Ινδοί την Πέμπτη
Κιόλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπό το βλέμμα των αγοραστών που επισκέπτονταιτηνεταιρεία σε ραντεβού που κλείνει η Deloite που έχειαναλάβει την αξιολόγηση των προσφορών και τη β’ φάση του διαγωνισμού.Έτσι μετάτα κλιμάκια των Κορεατών και των Κροατών καταφτάνει την Τετάρτη 2Νοεμβρίουκλιμάκιο Ινδών εκπροσώπων του διεθνούς ινδικού ομίλου BommidalaEnterprisesPvt. Ltd.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…