Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ομιλούν για άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού;

Ομιλούν για άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού;

0

Ξάνθη8-1-2011
Κοιν:κ.Υπουργό  Υγείας
 
Ανοικτή Επιστολή
Προς τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
 
Κύριε Πρόεδρε.
Απευθυνόμαστε σε σας, με όλο το σεβασμό και την απεριόριστηεκτίμηση προς το πρόσωπό σας, πιστεύοντας πως είστε το μόνο, ίσωςΔημόσιοΠρόσωπο, στην Ελληνική Κοινωνία, πολύ μακριά από υποκρισίες καιεμπαιγμούς.
Κύριε Πρόεδρε.
Παρακολουθούμε με αγανάκτηση, όπως και πλήθος συμπολιτώνμας, άφωνοι από το απίστευτο, τις τελευταίες ημέρες, την υποκρισία, τηνκωμωδίακαι τον εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος των νέων Φαρμακοποιών, των νέωνΕπιστημόνων και των οικογενειών τους. Γίνεται τόσο από τη συντεχνία τωνπαλαιώνΦαρμακοποιών, όσο και από το Υπουργείο Υγείας.
Ακούσαμε να λέγεται, με πανηγυρικό τρόπο, ότι ΄΄τα βρήκανε΄΄οι Φαρμακοποιοί με τον Υπουργό Υγείας, για το άνοιγμα του επαγγέλματοςτουΦαρμακοποιού στη χώρα μας, μετά από δημοκρατικό διάλογο και ότι πολύσύντομα θακατατεθεί προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο για να γίνει νόμος τουκράτους.
 
Άς μας συγχωρέσει ο κ. Υπουργός Υγείας, με όλο το σεβασμόπρος το πρόσωπό του, όμως αυτά που ΄΄βρήκανε΄΄ και μας τα είπανε,υποτιμούν τηνοημοσύνη μας.
Αυτά που ΄΄βρήκανε΄,΄ δεν ανοίγουν το επάγγελμα τουΦαρμακοποιού σε έναν νέο Φαρμακοποιό, αλλά αντιθέτως όχι μόνο τοκλείνουν, αλλάαυτή τη φορά και το σφραγίζουν για τα επόμενα, άγνωστο πόσο, χρόνια.
Όμως, είμαστε και εμείς εδώ. Εμείς, οι νέοι Φαρμακοποιοί μετις οικογένειές τους. Εμείς, οι δικαικαιούχοι φορολογούμενοι ΈλληνεςΠολίτες,μιας ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και απαιτούμε το ολιγότεροσεβασμό τηςνοημοσύνης μας, ισονομία και ισοπολιτεία, από κάθε αρμόδιο.
 
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.
α)Πόσο δημοκρατική διαδικασία και πόσο δημοκρατικός διάλογοςμπορεί να είναι αυτός στον οποίο συζητούν ΜΟΝΟ ο κ.Υπουργός Υγείας καιησυντεχνία των παλαιών Φαρμακοποιών?
    Πόσοδημοκρατικόςδιάλογος και πόσο δημοκρατική διαδικασία, για ισονομία και ισοπολιτείαμπορείνα είναι αυτός ο διάλογος, στον οποίο δεν παρευρίσκονται, χωρίς ναευθύνονταιγια αυτό, εκπρόσωποι των νέων Φαρμακοποιών?
Αναρωτήθηκε κανείς;
Γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Υπουργός Υγείας δεν κάλεσε, έστωμέσω TV,εκπροσώπους νέων Φαρμακοποιών, για να συμμετάσχουν στο τραπέζιτουδιαλόγου, και αυτοί ισότιμα, αλλά συνεχίζει να προκαλεί ,έχονταςαπέναντί τουΜΟΝΟ  τον κ.Λουράντο; Συμβαίνει κάτι;Γιατί μας εμπαίζουν;
β)Το άνοιγμα των Φαρμακείων το Σάββατο, που λένε ότι ΄΄ταβρήκανε΄΄ έχει καμία σχέση με αυτό που συζητούν, δηλαδή με το άνοιγματουεπαγγέλματος του Φαρμακοποιού; Γιατί μας εμπαίζουν;
γ)Η μείωση του κέρδους του Φαρμακοποιού, που λένε ότι καιεδώ ΄΄τα βρήκανε΄΄, έχει καμία σχέση με αυτό που συζητούν, δηλαδή με τοάνοιγματου επαγγέλματος του Φαρμακοποιού; Ποιόν εμπαίζουν;
δ)Είναι σοβαρό να λέγεται, και συμφώνησαν σ’ αυτό, ότι μετην αύξηση του αριθμού των Φαρμακείων, θα αυξηθούν οι δαπάνες στο΄΄φάρμακο΄΄,όταν όλες οι δαπάνες για το ΄΄φάρμακο΄΄ ξεκινούν και τελειώνουν με τησυνταγήτου Ιατρού και που αυτό είναι τελείως αδιάφορο από το σε ποιο Φαρμακείοθα εκτελεστούν;Γιατί πάλι μας εμπαίζουν;
ε)Γνωρίζει, ο κ. Υπουργός Υγείας ,γιατί το επάγγελμα τουΦαρμακοποιού είναι κλειστό; Μα γιατί υπάρχει το πληθυσμιακό κριτήριο.
Αν αυτό το κριτήριο παραμείνει, τότε, τι το θέλει τονομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος, αφού την ουσία δεν τηναγγίζει;
στ)Είναι άνοιγμα του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού, αυτόδηλαδή που στο διάλογο συζητάνε, όταν η σύμπραξη, όπως την είπανε, πουκαι εδώλένε ότι ΄΄τα βρήκανε΄΄, του παλαιού με τον νέο Φαρμακοποιό, θα γίνεταιΜΟΝΟΝόταν το θελήσει ο παλαιός, ΜΟΝΟΝ όταν θα δεχθεί πλήρως τους όρους του ονέοςκαι ΜΟΝΟΝ εφ΄ όσον φυσικά προηγουμένως καταθέσει ο νέος ,κάποιεςεκατοντάδεςχιλιάδες ευρώ στον παλαιό ως ΄΄αέρα΄΄ για την σύμπραξη; Ποιόν εμπαίζουν;
ζ)Για ποια άρση της κληρονομικότητας μιλάνε και τι σχέσημπορεί να έχει με αυτό που συζητάνε, δηλαδή με το άνοιγμα τουεπαγγέλματος τουΦαρμακοποιού, όταν η κληροδότηση της άδειας του Φαρμακείου στο γιό, θαγίνεταιμε μια απλή ιατρική βεβαίωση ΄΄αδυναμίας΄΄ του, για λόγους υγείας;Ποιόν εμπαίζουν;
η)Δεν είναι υποκριτικό να μιλούν για Δημοκρατία και γιαάνοιγμα του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού, όταν η ίδια η Πολιτεία,ικανοποιείαπό τη μια  συμφέρονταβολεμένων επίχρόνια συντεχνιών και υψώνει τοίχο από την άλλη σε έναν νέο ΠτυχιούχοΕπιστήμονα,που αγωνίστηκε, αυτός και η οικογένειά του, για να πάρει το Πτυχίο του,εμποδίζοντάς τον, ακόμη και να ΄΄παλέψει΄΄ μόνος του, με τις γνώσειςτου καιτις ικανότητές του ; Ποιόν εμπαίζουν;
Για ποιο λόγο, αυτός ο νέος Επιστήμονας, θα πρέπει να μείνεικαι να προσφέρει σ΄ αυτή τη χώρα; Ποιος θα απαντήσει σ΄ αυτό;
θ)Μπορεί να υπάρχουν πολλά Φαρμακεία στη χώρα μας, όπως μαςλέει η συντεχνία των παλαιών Φαρμακοποιών, όπως υπάρχουν και πολλοίΓιατροί,μας λένε οι Γιατροί, όπως υπάρχουν και πολλοί Μηχανικοί, μας λένε οιΜηχανικοί,όπως υπάρχουν και πολλοί Δικηγόροι, μας λένε οι Δικηγόροι και όλοι οιεπαγγελματίες το ίδιο.
  Όμως ΜΟΝΟ οιΦαρμακοποιοί έχουν το πληθυσμιακό κριτήριο!!
  Γιατί σ΄ αυτούς ,αυτό το σκανδαλώδες προνόμιο?? Νομίζουμε πως είναι καιρός. Άς τοκαταλάβουν πωςτα ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝ.
Άς αφήσουν επομένως, με αξιοπρέπεια ,τους νέους μας, τουςνέους Φαρμακοποιούς, όπως και τους νέους υποψήφιους των ΑΕΙ, να δουνμόνοι τουςπόσα Φαρμακεία υπάρχουν στη χώρα μας και να κάνουν τις επιλογές τους.
Το ίδιο, να αφήσουν την ΄΄Αγορά΄΄ να λειτουργήσει ελεύθερα,με τους δικούς της νόμους και θα δούν ότι, αν χρειαστεί, θα περιορίσειαυτή,μόνη της, τον αριθμό των Φαρμακείων, πολύ περισσότερο από όσο θέλουν οιίδιοισήμερα.
Αυτό το είδαμε όλοι που συνέβη, σε πολλά περιζήτηταεπαγγέλματα του παρελθόντος
Ζητάμε:
 
1)Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού,όπως συμβαίνει σε εκατοντάδες άλλα επαγγέλματα στη χώρα μας. Αυτό γιατηνΔημοκρατία μας και την αξιοπρέπειά μας που θα νιώθουμε ισότιμοι με τουςυπόλοιπουςεπαγγελματίες.
  Έχουμε καιπροτάσεις.
-Εάν, ο κ. Υπουργός Υγείας, δεν έχει τη δύναμη να τα΄΄βάλει΄΄ με τη συντεχνία των παλαιών Φαρμακοποιών και να επιβάλλει τηνισονομία και την ισοπολιτεία, δίδοντας τα συνταγματικά δικαιώματα στουςνέουςΦαρμακοποιούς, να βγει, να το πει και να δώσει τη θέση του σε κάποιονπιοδυνατό. Θα προσφέρει περισσότερα. Θα είναι προς τιμήν του και ο κόσμοςθα είναιμαζί του.
-Κύριε  Πρόεδρε.
Συγχωρέστε μας για το όποιο απότομο ύφος μας, όμως ηαγανάκτησή μας, μας έχει πλημμυρίσει και ίσως μας έχει παρασύρει άθελάμας.
Μέσα σ΄ αυτό το γκρίζο και καταθλιπτικό τοπίο, που μαςυποχρέωσαν να ζούμε, χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς, είστε η Ελπίδα μας.Γνωρίζουμετις αρμοδιότητές σας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μπορείτε να βοηθήσετε. Θαβρείτετον τρόπο.
Σας Ευχαριστούμε πολύ.
 
Με Απεριόριστη Εκτίμηση
Έλληνες Πολίτες, Γονείς νέων Φαρμακοποιών χωρίς Φαρμακείο.
 
 Κούκος  Χαράλαμπος
Συν.Καθηγητής Μ.Ε
6946855581
 
Μπλιόσκας Θεμιστοκλής
Ιατρός  Ω.Ρ.Λ.
 
Ασσανάκης Ευστράτιος
Συνταξιούχος  Ο.Τ.Α.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 40% ανήλθαν οι καισαρικές στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Τη θέση του στην καισαρική τομή δίνει με σταθερή α…