Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Όλοι οι αντιδήμαρχοι του Καλλικράτη

Όλοι οι αντιδήμαρχοι του Καλλικράτη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Οι «εκλεκτοί» των δημάρχων για την πρώτη θητεία (διάρκεια όχιμικρότερης από 2,5 έτη) στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης ορίστηκανκαιπαρατάσσονται σε θέση ‘μάχης’ προκειμένου να διεκδικήσουν όσα τουςπροτάσσει οΚαλλικράτης. Η ανακοίνωση των ονομάτων σε καμία περίπτωση δε γέννησεεκπλήξεις,ενώ το «κολέγιο» των αντιδημάρχων του δημάρχου Ξάνθης κ. ΜιχάληΣτυλιανίδηδίνει και μια πρώτη εικόνα της πολιτικής συμπεριφοράς και διαχείρισηςπουπρόκειται να ακολουθήσει.
 
Με το Μπένη, το στρατηγό, το Μούρκα και τ’ άλλα παιδιά…
Τα ονόματα των αντιδημάρχων που επέλεξε να τον πλαισιώνουν ο κ.δήμαρχος Ξάνθης δεν αποτελούν έκπληξη και ουσιαστικά αποτυπώνουν και τοπολιτικό παρασκήνιο των τελευταίων ημερών. Μπένης, Φωτιάδης, Ταρενίδης,Μούρκαςκαι Παπαδόπουλος στη Σταυρούπολη, ο κ. Στυλιανίδης κάλυψε και τις 6θέσειςαντιδημάρχων που του παρέχει ο Καλλικράτης. Στη θέση του «δεξιούχεριού»τοποθετεί τον κ. Μπένη, ενώ αφήνοντας έξω Τσέπελη και Φανουράκηπροοιωνίζει ότιθα διατηρήσουν τις παλιές τους θέσεις σε ΔΕΥΑΞ και ΔΗΚΕΞ αντίστοιχα.Επιπλέον,επιλέγοντας να μη δώσει εκτελεστικές θέσεις στους νέους δημοτικούςσυμβούλουςΣπυριδόπουλο και Δρεμσίζη, μάλλον προγραμματίζει πρώτα να τουςδοκιμάσει, ενώγια «παλιές καραβάνες» που μένουν επίσης εκτός, είτε τους προορίζει γιαάλλεςδιοικητικές θέσεις σε Στέγη Γραμμάτων, ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς κλπ, είτετουςδίνει ένα διάστημα «προσαρμογής» ώστε να «λάμψουν» την επόμενη καικρίσιμη (καιπροεκλογική) διετία.
Όσον αφορά στις αρμοδιότητες συνοπτικά:
1)  ΜπένηςΔημήτριος: α)αναπληρώνει τον Δήμαρχο κατά το χρόνο της απουσίας του, στα καθήκοντα,β)προΐσταται και διευθύνει τις Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες,καθώς καιτις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π. του Δήμου, γ) εκδίδει τις πράξεις πουπροβλέπουν οισχετικές διατάξεις για το διορισμό και τις κάθε είδους υπηρεσιακέςμεταβολέςόλου του προσωπικού του Δήμου, δ) συνυπογράφει τους βεβαιωτικούςκαταλόγους καιτα χρηματικά εντάλματα πληρωμής δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστείαπό τηναρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ε) τελεί τους πολιτικούς γάμους, στ) είναιαρμόδιοςθέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ζ) προΐσταται καιδιευθύνειτις υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, η) είναιαρμόδιοςγια θέματα ανάπτυξης της δια βίου μάθησης και απασχόλησης .
2)  ΦωτιάδηςΝικόλαος: προΐσταταικαι διευθύνει τις υπηρεσίες α) Δημοτικής Αστυνομίας και β)Αδειοδοτήσεων καιΡύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων.
3)  ΤαρενίδηςΠαναγιώτης: α)προΐσταται και διευθύνει τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Κοιμητηρίων καιΚυνοκομείου του Δήμου, β) προΐσταται και διευθύνει τις υπηρεσίεςΠολιτικήςΠροστασίας του Δήμου, γ) αναπληρώνει το Δήμαρχο, όταν αυτός και οΑντιδήμαρχοςπου ορίσθηκε ως αναπληρωτής του Δημάρχου απουσιάζουν.
4)  ΑγκόρτσαςΑπόστολος: α)προΐσταται και διευθύνει τις υπηρεσίες Πρασίνου , Αγροτικής ΑνάπτυξηςκαιΤουρισμού, β) αναπληρώνει τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τη ΔημοτικήΕνότηταΣταυρούπολης , κατά το χρόνο απουσίας του
5) Μούρκας Χρήστος: προΐσταται και διευθύνει τις Τεχνικές Υπηρεσίεςκαι τις Υπηρεσίες Πολεοδομίας του Δήμου.
Επίσης, ορίζεται Αντιδήμαρχος Ξάνθης, αρμόδιο για τη ΔημοτικήΕνότητα Σταυρούπολης, για το χρονικό διάστημα από 5/1/2011 έως31/12/2012 τοΔημοτικό Σύμβουλο Παπαδόπουλο Κυριάκο.
 
Οι αντιδήμαρχοι των περιφερειακών δήμων
Τον κ. Γιώργο Παραστατίδη ορίζει αντ’ αυτού ο κ. Βασίλης Τσολακίδηςστο δήμο Αβδήρων, εξαντλώντας τις 4 θέσεις αντιδημάρχων που του δίνει ονόμοςως συνενωμένου Καλλικρατικού δήμου. Υπόλοιποι αντιδήμαρχοι ο κ.ΣωκράτηςΞανθόπουλος, ο κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπηρόλ και ο κ. Ερζή Μουζέλ.
Ο κ. Μουσταφά Τσουκάλ νέος δήμαρχος της Μύκης ορίζει άτομοεμπιστοσύνης του την κ. Γκιουλμπεϊάζ Καραχασάν, δίνοντάς της τηδυνατότητα νατον αναπληρώνει, όπως ο νόμος ορίζει, ενώ αντιδήμαρχοι επίσης ορίζονταιοι:Κεσέ Μουράτ, Μπεκήρ Σαμή και Χουσεΐν Μπασάτ Τσετβέτ.
Στο δήμο Τοπείρου ο δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου ορίζει αντ’αυτού αντιδήμαρχο τον κ. Δήμο Τσιλιγγίρη και στη θέση των άλλων δύοτοποθετείτον κ. Γιώργο Καζάκο και τον κ. Νιαζήφ Ογλού Νιαζήφ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…