Νέα σχολική χρονιά στο ΑΞΙΟΝ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθεςκαι στα σχολεία ΑΞΙΟΝ για όλους τους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού,γυμνασίουκαι λυκείου, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς,που γιατους πιο μικρούς αποτέλεσε την πρώτη μέρα στο σχολείο, ενώ για τουςτελειόφοιτους την αφετηρία της πιο κρίσιμης και απαιτητικής σχολικήςδιαδρομής, που θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τουΜαΐου.
Τον αύλειο χώρο των σχολείωνΑΞΙΟΝ πλημμύρισαν μαθητές όλων των ηλικιών. Οι μικρότεροι,συνοδευόμενοι απότους γονείς τους ήταν πιο διστακτικοί, στοιχίζοντας στις σειρές καιγνώριζαντους καινούργιους τους δασκάλους, ενώ οι μεγαλύτεροι είχαν την ευκαιρίανασυνομιλήσουν με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους για τιςδιακοπές τουκαλοκαιριού και τη νέα χρονιά που ξεκινά.
Τον αγιασμό τέλεσε οπρωτοσύγκελος κ. Παντελεήμων, ο οποίος μετά την τελετή, αναφέρθηκε στηνουσιαστικήσημασία του αγιασμού, που συμβολίζει την έναρξη του σχολείου και μαζίτη γνώσηπου αποτελεί τα θεμέλια της ζωής του κάθε μαθητή. Παράλληλα,συμβούλευσε τουςμεγαλύτερους μαθητές: «το σχολείο δεν είναι μόνο για να μάθετε γράμματαή ναμπείτε στο πανεπιστήμιο, αλλά να γίνετε άνθρωποι ευχαριστημένοι από τηζωή σαςκαι δίνοντας στους άλλους την ίδια ευχαρίστηση από εσάς». Τέλος,δίνοντας μίαακόμη διάσταση απευθύνθηκε στα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου,λέγονταςότι: «η νεολαία είναι ό,τι πιο όμορφο έχει ο κόσμος μας και ειδικά στησύγχρονηεποχή, καθώς εσείς θα κληθείτε να βγάλετε τον κόσμο από την κρίση καιναφτιάξετε ένα καλύτερο αύριο». Μορφασμοί σχηματίστηκαν με αυτά τα λόγιασταπρόσωπα των μαθητών του λυκείου, οι οποίοι συχνά το τελευταίο διάστημακαλούνται να αναλάβουν αυτή την ευθύνη, τη στιγμή που για τους ίδιους ηπρόκληση της επιτυχίας και εισαγωγής στο πανεπιστήμιο είναι ήδη μίααπαιτητικήδοκιμασία, ενώ παράλληλα μπαίνουν απότομα στη σύγχρονη οικονομική καικοινωνικήσυγκυρία, πράγμα που τους ωριμάζει αλλά και τους τρομάζει.
Με ένα τρίπτυχο εικόνων αναφορικάμε τους μαθητές, τους διδάσκοντες και την οικογένεια, ο πρόεδρος τωνσχολείωνΑΞΙΟΝ κ. Σταύρος Λίτσας αναφέρθηκε στην ουσιαστική σημασία του σχολείουκαι τουσυνόλου της μαθητικής διαδρομής, που διέπεται από αρχές καισυμπεριφορές, πουαποτελούν οδηγούς από την πρώτη έως την τελευταία τάξη του σχολείου.«Να μηφοβάστε το άγνωστο, αλλά να σας προκαλεί για δημιουργία και το σχολικόαυτόσυγκρότημα πριν 4 χρόνια ήταν ένα αγροτικό τεμάχιο». Παράλληλα, έδωσενουθεσίεςστους μαθητές για πίστη στις δυνάμεις τους και εμπιστοσύνη στα όνειράτους, γιαυπομονή, τόλμη και προσπάθεια για πλήρη κατάρτιση. Μαζί, συμβούλευσετουςδιδάσκοντες να ασκούν το έργο τους με σωφροσύνη, αγάπη, ηρεμία και χαράκαιτους γονείς και την οικογένεια από την άλλη να παραμένουν στυλοβάτεςτηςπροσπάθειας των μαθητών, αλλά όχι σκίαστρα της εξέλιξή τους,καθοδηγούμενοι απόφόβο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…