Μένουμε σπίτι… το Πάσχα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mar?anaxan@yahoo.gr
 
 
Πάσχα στο σπίτι θα κάνουν καιφέτος στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ξανθιώτες και οι μόνες τουςαποδράσεις προβλέπονται να είναι εκτός νομού, στα χωριά τους ή εντόςπόλης σεφίλους. Την «Μ. Εβδομάδα» σ’ όλη της την ένταση ζουν τα τουριστικάγραφεία τουνομού αφού η κίνηση είναι πεσμένη 50% σε σχέση με πέρσι που ήταν επίσηςπεσμένηαπό πρόπερσι και ούτω καθεξής και μόνο κάποια κινούνται με 4ήμερακυρίως στηνΚωνσταντινούπολη. Μετακινήσεις άλλες εντός ή εκτός Ελλάδας πολύπεριορισμένες.Στο μεταξύ και το Πάσχα στην Ξάνθη δεν φαίνεται να αποτελεί προορισμόγιαεπισκέπτες γιατί όπως μας πληροφορούν τα ξενοδοχεία είναι άδεια ενώούτε οιαπόδημοι φαίνεται ότι θα έρθουν εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης τηςτιμής τηςβενζίνης!
 
Εβδομάδα των Παθών για τατουριστικά γραφεία
200 το άτομο στοιχίζει το πακέτοενός 4ημέρου στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και ΑνάστασηστοΠατριαρχείο όπως μας πληροφορούν από τα τουριστικά γραφεία ΤΟΝΙΑΣ καιΤάσσιος.Αλλά όπως υπογραμμίζει ο κ. Τόνιας: «Η κίνηση είναι πολύ πεσμένη. Οβασικόςλόγος είναι η κρίση. Πουλάμε ένα είδος που σ’ αυτές τις εποχέςθεωρείταιπολυτέλεια. Και η ψυχολογία του κόσμου είναι πεσμένη. Εμείς προσπαθούμενακρατάμε τις τιμές χαμηλά και παράλληλα να προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίεςαλλάείναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πτώση».
 
…και τους ξενοδόχους επίσης!
«Τα ξενοδοχεία μας είναι άδεια.Κάποιο περιστασιακό ενδιαφέρον υπάρχει. Έχουμε ρίξει τις τιμές σε 40 –50 ευρώτο δίκλινο αλλά δεν έχουμε κρατήσεις. Η Ξάνθη ήταν κάποτε τουριστικόςπροορισμός για το Πάσχα όμως τώρα με την οικονομική κρίση έπαψε ναείναι. Μηνξεχνάμε ότι για να ξεκινήσει κάποιος από την νότια Ελλάδα θα πληρώσει20 διόδιακαι τη βενζίνη που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Αυτά όλα είναιανασταλτικοίπαράγοντες», τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Απόστολος Αγκόρτσας.
Να σημειώσουμε ότι η μέση τιμήτης βενζίνης στο νομό μας είναι  1,68τολίτρο και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Ξάνθης κ.Σιούτας οκόσμος έχει περιορίσει πολύ τις μετακινήσεις του και μέσα στο νομό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…