Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Με παρεμβάσεις συνεχίζει το ξανθιώτικο κίνημα ενάντια στα διόδια

Με παρεμβάσεις συνεχίζει το ξανθιώτικο κίνημα ενάντια στα διόδια

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
«Αυξάνεταικαι πληθύνεται» η κίνηση ενεργών πολιτών ενάντια στα διόδια στην Ξάνθη,η οποίαπραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης συνάντηση στο καφέ «Φίλοιστρο»,μεπαλαιότερα, αλλά και νέα μέλη, καθώς η πρωτοβουλία ενδυναμώνεται, όσοτοπρόβλημα πλησιάζει «στην πόρτα» μας και φαίνεται να έχει απτάαποτελέσματα ημαζικότητα των κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες πόλειςτηςΕλλάδας. Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η αντίδραση και το ενδιαφέρον,όπως έχειγίνει αντιληπτό στην Ξάνθη, αλλά και στη γειτονική Κομοτηνή πουδημιουργήθηκεανάλογη κίνηση, όσο ο αγώνας πανελλαδικά αποδίδει και η κυβέρνησηαναθεωρεί τηστάση της σε πολλά ζητήματα.
Γι’αυτό ακριβώς το θέμα έγινε ενημέρωση στη συνάντηση και διαπιστώθηκε ότιυπάρχειτόσο ευαισθητοποίηση, όσο και προβληματισμός του κόσμου, σχετικά με τανέαδιόδια που καταφτάνουν στην περιοχή μας, από την άνοιξη (μέχρι τονΑπρίλιο). Στηνπεριοχή, σύμφωνα με το σχεδιασμό, όπως ανέφερε και πρόσφατο ρεπορτάζτου «Ε» θαεγκατασταθεί ένας σταθμός στον Ίασμο και ένας στη Νυμφόπετρα (με τίμημαπερίπου2,80 ευρώ).
Ακόμη,αποφασίστηκε η συμμετοχή της οργάνωσης στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού  ΣυντονιστικούΟργάνου  που γίνεταιτο Σάββατο στη Λαμία καθώς επίσηςκαι ένα κάλεσμα σε συστράτευση, σε όσους πολίτες ή ομάδες πολιτών τηςευρύτερηςπεριοχής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για τοπρόβλημα τωνδιοδίων. Επιπλέον, με σκοπό την ευρεία ενημέρωση της κοινής γνώμης,αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στηνΚεντρικήπλατεία της Ξάνθης με τη διανομή φυλλαδίων και την πραγματοποίηση eventπου θαανακοινωθεί εγκαίρως. Προγραμματίστηκε να δοθεί συνέχεια μετά απόμερικέςεβδομάδες με εκδήλωση- συζήτηση, στην οποία θα κληθούν πολιτικοί,συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, καθώς και ευαισθητοποιημένοιπολίτεςαπό την ευρύτερη περιοχή.
Όσοναφορά τη στάση που διαμορφώθηκε από πλευρά της κίνησης, επιβεβαιώθηκε ηεπιμονήστο αίτημα για διαφάνεια στο ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας και παροχήτωνακριβών στοιχείων που αφορούν στα έσοδα και πώς αυτά θα κατανεμηθούνστιςανάγκες που επικαλείται η εταιρία. Τέλος, όπως επεσήμαναν τα στελέχητηςκίνησης, πρότασή τους είναι η εμπλοκή των Περιφερειών στο ζήτημα τηςδιαχείρισης και της συντήρησης του δρόμου, μιας και εκεί έχειανακοινωθεί ότιθα κατευθυνθούν τα κεφάλαια, είτε ελέγχοντας τα έσοδα σε κάθε περιοχή,είτε  αναλαμβάνονταςτην συντήρηση. Γιατο λόγο αυτό, όταν θα σχηματοποιηθούν οι προτάσεις θα επιδιωχθείσυνάντηση μετους Περιφερειάρχη – Αντιπεριφερειάρχη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…