Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Λεωφοριοπειρατές» «έγδυσαν» εμπόρους

«Λεωφοριοπειρατές» «έγδυσαν» εμπόρους

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Τηνείχαν «σκηνοθετήσει» από καιρό και την εκτέλεσαν με άρτιοκινηματογραφικότρόπο. Ο λόγος για την «ταινία», «Πειρατές λεωφορείου» που εκτυλίχθηκεστις9.30 το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου με «πρωταγωνιστές» 5 άτομακαιομήρους τους 29 επιβάτες και τους 2 οδηγούς του τουριστικού λεωφορείου«Αθανασιάδης Group»από Καβάλα. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα εφέ! Καλάσνικοφ,πιστόλι, χειροβομβίδα,  βία,κουκούλεςκαι το τελικό αποτέλεσμα ήταν η κινηματογραφική επίσης διαφυγή τουςπροςάγνωστη κατεύθυνση με λεία  -σύμφωνα μεεκτιμήσεις της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης – περίπου 30.000 ευρώ ,χρυσαφικά,  άλλατιμαλφή των επιβατών απροσδιορίστουαξίας και ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Υποδύθηκαντους επιβάτες  -εμπόρους
Η«πρώτη σκηνή» ξεκινά από την Θεσσαλονίκη απ’ όπου επιβιβάστηκαν οι 29επιβάτεςστην πλειοψηφία τους έμποροι ελληνοπόντιοι στο τουριστικό λεωφορείο μεπροορισμό την Κωνσταντινούπολη όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας,σκόπευαν νακάνουν προμήθειες για τα μαγαζιά τους. Φαινόμενο σύνηθες – όπωςαποκαλύπτουνπηγές του «Ε». Ο εμπορικός σκοπός του ταξιδιού που προφανώς διέρρευσε,καθώςεπίσης και το γεγονός ότι  προϋποθέτεικαι ένα γερό «κομπόδεμα» στον καθένα αποτέλεσε και το δέλεαρ για νασχεδιαστείη ληστεία. Μάλιστα λέγεται ότι ένα- δυο επιβάτες είχαν πολλά χρήματαμαζίτους.  Αναφορικά μετην ταυτότητα τωνδραστών πληροφορίες του «Ε» μιλούν για «ενδοοικογενειακή υπόθεση» καθώςοιδράστες μιλούσαν ελληνικά και ρώσικα και 2 απ’ αυτούς υποδύθηκαν τουςεμπόρουςπροκειμένου να καταστήσουν σε ομηρία το λεωφορείο. Η «επιχείρηση»φαίνεται ότιήταν καλά οργανωμένη καθώς οι δράστες γνώριζαν καλά την περιοχή όπουοδήγησαντο λεωφορείο, γεγονός για το οποίο εικάζεται ότι ένας τουλάχιστον απότουςδράστες είναι από την Ξάνθη. Επίσης έκαναν φανερό το σκοπό τους,  όχι στην Εγνατία όπου θαήταν δύσκολος οτρόπος διαφυγής τους αλλά στον επαρχιακό οδικό δίκτυο Διομήδειας – Φελώνης και αμέσως μετά τηνεπιβίβασή τους στο λεωφορείο από το καφέ – εστιατόριο «Fresh» όπου έκαναν ένα σταθμό για ένακαφεδάκι.
 
Μετάτον καφέ έβγαλαν τα καλάσνικοφ…
Κανείςδεν αντιλήφθηκε τίποτε ύποπτο από το προσωπικό ούτε από τους επιβάτεςκαθ’ όλητη διάρκεια που ήταν στο «Fresh»,όπωςδιαβεβαιώνει και ο ιδιοκτήτης του κα. Μπάμπης Χατζημεστής. Αμέσως όμωςμετά τηνεπιβίβασή τους οι 2 έμποροι «μαϊμού» έβγαλαν τα όπλα …Οπλισμένοι σαναστακοί,κρατώντας 1 καλάσνικοφ, 1 όπλο και μια χειροβομβίδα, ακινητοποίησαντους 2οδηγούς. Ο ένας μάλιστα που επεχείρησε να αντιδράσει δέχτηκε χτύπημαστοπρόσωπο. Οδήγησαν το λεωφορείο σε ερημική αγροτική περιοχή – κατάπληροφορίεςστην  περιοχή τηςΧαίτης, ανάμεσα σεΦελώνη και Διομήδεια. Εκεί τους περίμεναν άλλοι τρεις συνεργοί τους με2 μικράφορτηγά. Όλοι μαζί υποχρέωσαν τους επιβάτες να κατεβούν από τολεωφορείοπαίρνοντας μαζί τους τα χρήματα και ότι τιμαλφή είχαν. Μάλιστα έδειξανάγριεςδιαθέσεις απειλώντας ότι είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν βία αν κάποιος δεν υπακούσει καιαντιδράσει ήκρύψει χρήματα. Όμως φάνηκαν…γενναιόδωροι σε μια κυρία η όποια τουςείπε ότιδεν έχει πολλά χρήματα μαζί της και τους παρακάλεσε να της αφήσουν κάτιγια τογυρισμό της, αίτημα που αποδέχτηκαν
 
Ακούστηκεσειρήνα περιπολικού  καιτο’ βαλαν σταπόδια
Αφούολοκλήρωσαν τη ληστεία σύμφωνα με πληροφορίες κάπου στο βάθος ακούστηκεμιασειρήνα περιπολικού. Οι ληστές πίστεψαν ότι ήταν κάποιο περιπολικό,αποβιβάστηκαν στα βαν όπου τους περίμεναν οι συνεργοί τους και τράπηκανσεφυγή, ενώ πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι το ποσό που πήραν οιδράστες ήτανκατά πολύ μεγαλύτερο από τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας.  Σύμφωνα με μια εκδοχή  ένας επιβάτης από τονοποίο οι ληστές δενείχαν πάρει το κινητό τηλέφωνο του ειδοποίησε την αστυνομία της Ξάνθηςμε τοτηλέφωνό του. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 22.30 και η ΕΛ.ΑΣ.ενημερώθηκεστις 23.10.
Ακολούθησεοι μαραθώνιες καταθέσεις  τωνεπιβατώνκαι των οδηγών από την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης που διενεργείπροανάκρισηπου διήρκησε μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες. Ακολούθως οι επιβάτεςεπιβιβάστηκανσε άλλο λεωφορείο και αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη. Το τουριστικόλεωφορείοπαρέμεινε στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης ενώ και ο ιδιοκτήτης του κ.Αθανασιάδης κλήθηκε για κατάθεση. Οι δράστες αναζητούνται.
Τέλοςο αστυνομικός διευθυντής κ. Τσουκνάδης μιλώντας χθες το πρωί σεραδιοφωνικήεκπομπή επέστησε την προσοχή των πολιτών αποδεχόμενος ότι ηεγκληματικότηταβρίσκεται σε έξαρση και στην περιοχή μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…