Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Έφυγε» η «Γυναίκα Χωρίς Σύνορα» στην αγάπη για τον συνάνθρωπο

«Έφυγε» η «Γυναίκα Χωρίς Σύνορα» στην αγάπη για τον συνάνθρωπο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
«Έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας μια «Γυναίκα ΧωρίςΣύνορα» στην αγάπη της και για τον συνάνθρωπο. Μια «αγκαλιά» για κάθεπονεμένο,φτωχό, πεινασμένο συμπολίτη μας! Η Βασιλική Ψωμά- Ψαρρή, η γνωστή μαςκυρίαΚούλα! «Ορφάνεψε» ξαφνικά η Ξάνθη από μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωήτης καιεργάστηκε σκληρά αλλά  σεμνάκαι σιωπηλά,για να κάνει καλύτερη τη ζωή των συνανθρώπων μας!
 
«Έσβησε» ξαφνικά και μοναχικά…
Το νήμα της ζωή της κόπηκε στα 73 της χρόνια. Το πρωί της Παρασκευήςβρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Χρυσοστόμου. Κλήθηκε αστυνομία ηοποίααπέκλεισε το χώρο μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τιςπρώτεςπληροφορίες ο θάνατος προήλθε από πνευμονικό οίδημα όμως από τηναστυνομίαδιατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Η Βασιλική Ψωμά έμενε μόνη της μετάτοθάνατο του συζύγου της και δεν είχε αποκτήσει παιδιά.
 
Θλίψη στην τοπική κοινωνία για την μεγάλη απώλεια…
Η είδηση του θανάτου της «κυρίας Κούλας» σκόρπισε μεγάλη θλίψη στηντοπική κοινωνία που ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή. Τόσο στιςγυναίκεςσυνεργάτιδές της Παγκόσμιας Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» στηνοποίαδιατελούσε πρόεδρος τα τελευταία χρόνια στο τμήμα της Ξάνθης όσο καιστιςφτωχές οικογένειες που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια. Η κα Λίτα Μαυρογένη,πρόεδρος του Μουσείου Παιδικής Τέχνης η οποία συνεργάστηκε μαζί τηςδήλωσεσυγκινημένη στο «Ε»: «Η Κούλα ήταν άνθρωπος της προσφοράς. Ήτανακούραστη καιδόθηκε με όλη της τη ψυχή στην φιλανθρωπία. Δούλευε με ανιδιοτέλεια καισεμνότητα. Δεν ήθελε να φαίνεται…Είχε την ικανότητα να συγκεντρώνειγύρω τηςκαι να ενεργοποιεί, να εμπνέει  τουςάλλους να δουλέψουν για αυτό το σκοπό. Δεν σταματούσε πουθενά…Είναιμεγάληαπώλεια για την πόλη μας…».
 
Μια Γυναίκα «φύλακας – άγγελος» των φτωχών και των αδυνάτων
Πολλοί λίγοι γνωρίζουν το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο. Ήταν ηίδια που το ήθελε αυτό…Σύμφωνα με πληροφορίες μας είχε μια λίστα φτωχώνοικογενειών που τις συντηρούσε στέλνοντας τρόφιμα κάθε μήνα. Η ίδιαέκανε μιαλιτή ζωή και προσέφερε αφειδώς όλους τους άλλους πόρους της στουςσυνανθρώπουςμας που το είχαν ανάγκη.
  Επίσης μεγάλο έργοπροσέφερεστα παιδιά του Ψυχολογικού αφού είχε καθιερώσει σε εβδομαδιαία βάσηγεύματα καιμ’ όλη την ομάδα των «Γυναικών Χωρίς Σύνορα» ανά τακτά διαστήματα ταεπισκεπτόταν και τα συνόδευαν σε περιπάτους. Είχε οργανώσει ένα δίκτυοσυνεργασίας με τοπικές εταιρείες που διοργάνωναν αποστολές με δωρεάνρουχισμόστο  Παιδικό ΧωριόSOS αλλά και σε άπορεςοικογένειες στην Ξάνθη. Διοργάνωσε με επιτυχία ένα θεσμό υποτροφιών σεσυνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο. Παράλληλα μεγάλη ήταν η προσφοράτης στοσύλλογο Αιμοδοτών που τη θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…