Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο, αλλά τους «πήρε και τους σήκωσε» η αστυνομία

«Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο, αλλά τους «πήρε και τους σήκωσε» η αστυνομία

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Τρεις νεαροί ηλικίας 21, 23 και 26 ετών οργάνωσαν διάρρηξη με«υψηλές αξιώσεις» αργά το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η «επιχείρηση»απέτυχε, αφούεντοπίστηκαν από την αστυνομία και οι δύο από τους τρεις συνελήφθησανλίγη ώρααργότερα. Ο τρίτος, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην αστυνομία,παραμένει ασύλληπτος, αλλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας,είναιθέμα ημερών να συλληφθεί και αυτός.
 
Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από κατάστημα της Λαχαναγοράς
Το βράδυ της Δευτέρας οι τρεις νεαροί διέρρηξαν κατάστημα στηνπεριοχή της Λαχαναγοράς και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του έναχρηματοκιβώτιο.Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν σε αγροτικήπεριοχήτων Πηγαδίων Ξάνθης, όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν απόαυτό τοχρηματικό ποσό των 14.410 Ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Κινούμενοι προς το Δροσερό Ξάνθης, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσίατων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος τηςΑστυνομικήςΔιεύθυνσης Ξάνθης, έριξαν κάτω την σακούλα με τα κλοπιμαία, την οποίαλίγοαργότερα εντόπισαν οι αστυνομικοί.
Ακολούθως, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του ΤμήματοςΑσφάλειας Ξάνθης, οι οποίοι προχώρησαν σε αναζητήσεις. Γρήγορα οιαστυνομικοίαντιλήφθηκαν ότι οι δράστες είχαν κάποια σχέση με το κατάστημα, αφούήξεραν γιατο χρηματικό ποσό που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο και πράγματιαποδείχθηκε ότι οένας δούλευε εκεί. Μέσα σε λίγες ώρες συνελήφθη ο 23χρονος, ο οποίοςαντιστάθηκεκατά την σύλληψη και ο 21χρονος, ενώ ο 26χρονος συνεργός τουςαναζητείται.
Στο αυτοκίνητο, με το οποίο κινούνταν οι τρεις δράστες,βρέθηκαν  καικατασχέθηκαν διαρρηκτικάεργαλεία.
Το χρηματοκιβώτιο, το χρηματικό ποσό των 14.410 ευρώ και τα διάφοραέγγραφα, που αφαίρεσαν από το κατάστημα οι δράστες, επεστράφησαν στονιδιοκτήτητους.
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ για τηνπερίπτωση του 23χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον τοαδίκηματης αντίστασης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ τηνπροανάκριση ενεργεί τοΤμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 
 
Αποτελεσματική η περιφρούρηση του Δροσερού
Ο αστυνομικός διευθυντής σχολιάζοντας την αποτελεσματικήκινητοποίηση των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, σημείωσε στο «Ε»: «οι εποχέςείναι πολύδύσκολες, κόπηκαν τα επιδόματα, η εγκληματικότητα είναι αναπόφευκτο νααυξάνεται. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να βρουν ακόμα και 20 ευρώ».Για τολόγο αυτό εξήγησε ότι έχει κριθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό το μέτροτηςσυνεχούς αστυνόμευσης των 4 εισόδων του Δροσερού, ιδιαιτέρως κατά τιςνυχτερινές ώρες, αφού συνήθως οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων ψάχνουνκαταφύγιο σε εκείνη την περιοχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…