Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Αθανασιάδης – Μωραϊτης – Τσιακίρογλου στην «μάχη» για το Επιμελητήριο

Αθανασιάδης – Μωραϊτης – Τσιακίρογλου στην «μάχη» για το Επιμελητήριο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
Τρεις είναι οι συνδυασμοί πουκατατέθηκαν ως υποψήφιοι για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τηνΠαρασκευή στις 12 το μεσημέρι, οπότε ήταν και η καταληκτική ημερομηνία.Πρόκειται με τον συνδυασμό «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»,μεεπικεφαλής τον κ. Στέλιο Μωραΐτη που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ., τοσυνδυασμό«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ» με επικεφαλής τονκ.Γιάννη Αθανασιάδη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και τον ανεξάρτητο συνδυασμό«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με επικεφαλής τον κ. ΣωτήρηΤσιακίρογλου.
Πολυπληθείς είναι και οι τρειςσυνδυασμοί αποτελούμενοι από 45 – 36 – 38 υποψηφίους αντίστοιχα και ωςέκπληξημπορεί να θεωρηθεί η συμμετοχή του κ. Απόστολου Αγκόρτσα στο ψηφοδέλτιοτου κ.Τσιακίρογλου καθώς φημολογούνταν ότι πρόκειται να κατεβεί με δικό τουσυνδυασμό. Στο συνδυασμό του κ. Αθανασιάδη δεν συμμετέχει ο κ. ΓιάννηςΣιούταςενώ το σωματείο του ΔΕΡΑΣ εκπροσωπείται από την κα Δήμητρα Παπαγεωργίουπουβρίσκεται στο συνδυασμό του Γιάννη Αθανασιάδη. Ο συνδυασμός του κ.Μωραΐτη πουείναι ο πολυπληθέστερος συνδυασμός (45 υποψήφιοι) περιέχει τους«παλιούς», απότο συνδυασμό Ανδρικόπουλο Σπύρο Κάλφα, Γιώργο Μυλωνά και ΝίκοΚουτσουρίδη, ενώέχουν αποχωρήσει οι Ν. Τσάβας, Ν. Παπαργύρης, Σ. Ταρπίδου.
Αξιοσημείωτη είναι και ησυμμετοχή της μειονότητας και στους τρεις συνδυασμούς με το συνδυασμότου κ.Αθανασιάδη να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής φτάνονταςτους 15επί συνόλω 36 υποψηφίων(ποσοστό 41,6 %) με τη συμμετοχή του κ.ΧατζηγκενέΙρφάν, όπως αναμενόταν. Ακολουθεί ο συνδυασμός του κ. Τσιακίρογλου με11 στους36 (ποσοστό 28,9%) και έπεται ο συνδυασμός του κ. Μωραΐτη με 9υποψηφίους επίσυνόλω 45 (ποσοστό 20%). Περιορισμένη είναι η συμμετοχή των γυναικών μεεξαίρεση το συνδυασμού του κ. Τσιακίρογλου που έχει 21% γυναίκες,   ενώ το ποσοστόστο συνδυασμό του κ.Αθανασιάδη φτάνει το 13,8 % και του κ. Μωραΐτη το 13,3%. Να σημειώσουμεότι εν’όψει των πολιτικών εξελίξεων είναι αμφίβολο αν τελικά θα γίνουν οιεκλογές τηνημερομηνία που έχουν οριστεί, δηλ. στις 4 – 5 Δεκεμβρίου. Παρά ταύτα ηδιαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται και με την επικύρωσήτους απότο Πρωτοδικείο που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…