Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Αποστρατεύεται» από τη Δημοτική Αστυνομία ο Φωτιάδης

«Αποστρατεύεται» από τη Δημοτική Αστυνομία ο Φωτιάδης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» η παραίτηση του Νίκου Φωτιάδη από τηναντιδημαρχία της Δημοτικής Αστυνομίας, ωστόσο έκπληξη προκάλεσε ηχρονικήσυγκυρία της αποδοχής της από το δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη.
Ο Νίκος Φωτιάδης έχει θέσει εδώ και πολλούς μήνες την παραίτησή του(από το Μάρτιο περίπου) στη διάθεση του δημάρχου, ωστόσο μόλις τηνΠαρασκευή οτελευταίος κάλεσε κατεπειγόντως το διάδοχό του δημοτικό σύμβουλο ΓιάννηΤσεγγελίδη να είναι σε ετοιμότητα. Ο Γιάννης Τσεγγελίδης, που είναι καιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Ξάνθης, αλλά και πρόσφαταάρχισε νακάνει αισθητή την παρουσία του στα δημοτικά τεκταινόμενα αποδέχθηκε τηνανάληψητων νέων του καθηκόντων, ωστόσο, όπως εκτιμάται, η κατάληψη και ηαπεργία τωνδημοτικών υπαλλήλων αποτελεί το μοναδικό λόγο που έχει καθυστερήσει τηνεπισημοποίηση της «αλλαγής φρουράς» στη Δημοτική Αστυνομία και ηεξέλιξη αυτήθεωρείται δεδομένη.
 
Ν. Φωτιάδης: «Ήθελα να λυτρωθώ!»
Εδώ και καιρό ο Νίκος Φωτιάδης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του ναπαραιτηθεί μιας και αντιμετώπισε δυσκολίες στην εκτέλεση των καθηκόντωντουλόγω της φύσης των αρμοδιοτήτων του. Χαρακτηριστικά, και ιδιαιτέρωςστιςσυνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου είναι μέλος, εξέφραζετηδυσαρέσκειά του από τις συνεχείς προστριβές και τα παράποναεπαγγελματιών καιάλλων δημοτών για τα τραπεζοκαθίσματα, τα πρόστιμα κλπ.
«Είχα καταθέσει παραίτηση για προσωπικού λόγους. Είχα πει στοδήμαρχο ότι θέλω να λυτρωθώ. Ας αναλάβει άλλος, εγώ , όπως είναιγνωστό, ούτεκαν την αντιμισθία παίρνω», σημειώνει στο «Ε» ο Νίκος Φωτιάδης,εξηγώντας ότιγια τον ίδιο η εξέλιξη της αποδοχής της παραίτησής του δεν αποτελείέκπληξη.Ωστόσο, σχολιάζει ότι η έντονη φημολογία που ξέσπασε σχετικά με τηχρονικήστιγμή της κίνησης αυτής από μέρους του δημάρχου δεν αφορά τον ίδιο καιτόνισεότι, όσο δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο αποδοχής της παραίτησής του καμίααπόφασηδε θεωρεί δεδομένη.
 
Επιφυλάσσεται ο δήμαρχος
«Είμαι παρών και όχι ωσεί παρών», τονίζει ο Νίκος Φωτιάδης,υπογραμμίζοντας ότι όσο δεν υπάρχει επίσημη απόφαση βρίσκεται κανονικάσευπηρεσία και εκτελεί τα καθήκοντά του, τα οποία βέβαια είναιπεριορισμένα λόγωτων κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων. Άλλωστε, αυτό τουυπαγόρευσε νακάνει και ο δήμαρχος, ο οποίος τον παρακίνησε να λειτουργεί ως μηπαραιτηθείς,έως ότου ο ίδιος προβεί σε επίσημη ανακοίνωση.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσεγγελίδης ανταποκρίθηκε στο κάλεσματου δημάρχου να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την ανάληψη τηςαντιδημαρχίας καιπεριορίστηκε στο να διευκρινίσει ότι απομένει το τυπικό μέρος της«αλλαγήςφρουράς».
 
 «Θύμα» τωνενδοπαραταξιακών ισορροπιών ο Νίκος Φωτιάδης;
Έντονο παρασκήνιο συνοδεύει όχι τόσο την ίδια την παραίτηση τουΝίκου Φωτιάδη, την πρόθεση για την οποία είχε κάνει γνωστή ο ίδιος,αλλάπερισσότερο ποιες ήταν οι αιτίες που ώθησαν το δήμαρχο στην επιλογήαυτής τηςχρονικής συγκυρίας για να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, μιας καιμέχρι τώραέκανε συνεχώς εκκλήσεις προς τον αντιδήμαρχο να δεχθεί παράταση τηςπαραμονήςτου.
Οι παραφιλολογίες που συνοδεύουν τις εξελίξεις συνδέουν την πολιτικήαυτή απόφαση του δημάρχου με τις ισορροπίες που διαμορφώνονται εντόςτης παράταξηςτης συμπολίτευσης. Ο ίδιος ο δήμαρχος μπορεί να μην έχει πρόθεση ναφύγει απότην «πρώτη γραμμή» κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως πρόσφατα«κυκλοφόρησε» λόγω της επιλογής του να εκχωρήσει τις προεδρίες τωνκομβικώνεπιτροπών, ωστόσο είναι φανερό ότι δεν μπορεί να αποτρέψει προστριβέςκαιζυμώσεις που έχουν σχέση και με την επικείμενη διαδοχή του, αλλά και μετηνεισαγωγή νέων προσώπων στη διοίκηση του δήμου.
Ο ίδιος ο Νίκος Φωτιάδης, άφησε διακριτικά να διαφανούν οιεσωκομματικές του αντιρρήσεις ή και ίσως η αντίδρασή του σε πιέσεις πουδέχεταιή «ψιθύρους» που φτάνουν στ’ αυτιά του, όταν για πρώτη φορά διαχώρισετη θέσητου από το δήμαρχο, εκφράζοντας ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις του για τηνεγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο 8οχλμ Ξάνθης-Σταυρούπολης στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Τότε η στάσηαυτήερμηνεύτηκε ως στήριξη του αιτήματος των Προσκόπων από μέρους του ΝίκουΦωτιάδη, αλλά δεν έπαυσε να αποτελεί και «μίνι- ανταρσία» από έναδημοτικόσύμβουλο- «βράχο» των επιλογών του δημάρχου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…