Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Ρολά» επ’ αόριστο στους δήμους από τους δημοτικούς υπαλλήλους

«Ρολά» επ’ αόριστο στους δήμους από τους δημοτικούς υπαλλήλους

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Απόφαση για επ’ αόριστο κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων(δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία, ΚΕΠ, ληξιαρχεία, πολεοδομίες, παιδικούςσταθμούς)πήραν οι δημοτικοί υπάλληλοι που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση τουΣυλλόγουΔημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στοδημοτικό αμφιθέατρο. Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της διεύρυνσης τουαγωνιστικού μετώπου, με ορίζοντα την πανεργατική πανελλαδική απεργίαΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. θα λειτουργήσει μόνο το «Βοήθεια στοΣπίτι» και το τμήμα καθαρισμού θα αναλάβει μόνο τον καθαρισμό τηςΛαϊκής αγοράςτο Σάββατο και την αποκομιδή των σκουπιδιών από τις εισόδους τωνδημοτικώνσχολείων, του Ψυχολογικού Κέντρου, του στρατιωτικού και του γενικούνοσοκομείου. Με νέα απόφαση θα καθοριστεί η κλιμάκωση τωνκινητοποιήσεων καιμετά τις 20 Οκτωβρίου.
 
Σε «γενική συστράτευση» καλούν οι δημοτικοί υπάλληλοι
Σε γενική συστράτευση και ολομέτωπη επιστράτευση κάλεσε ο πρόεδροςτου συλλόγου Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος καταδίκασε κάθε προσπάθειαεκφοβισμού και απόπειρα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων τωνεργαζομένων «πουαγωνίζονται προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για ένα καλύτεροαύριο».Ωστόσο, πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια σε επεισόδια και προπηλακισμούςεναντίον τωναιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την πρόσφατη επίθεση στην ΚΕΔΕ.«Εμείςζητάμε αλληλεγγύη και κατανόηση από μέρους της τοπικής κοινωνίας»,πρόσθεσε,καλώντας όλους τους αιρετούς και κυρίως τους βουλευτές της Θράκης νασυμμετέχουν στον αγώνα των εργαζομένων.
Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος μίλησε για επαγρύπνηση και αγώνα ενάντιαστην κυβερνητική πολιτική, μεταφέροντας την αγανάκτηση των εργαζομένων,επειδήδεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα της ΠΟΕ- ΟΤΑ, τη στιγμή που δέχεται σφοδρήεπίθεσηο δημόσιος τομέα. Χαρακτηριστικά, όπως είπε, απορρίφθηκε το αίτημα γιαεπιμήκυνση των στεγαστικών δανείων και μείωση των επιτοκίων, ενώ σεσχέση με τοΕνιαίο Μισθολόγιο είχαν ζητήσει να αυξηθούν οι αποδοχές γιαεργαζομένους ΥΕ καιΔΕ στην καθαριότητα που είχαν μειώσεις μισθών της τάξης του 50% και ναθεσμοθετηθεί ενιαίο επίδομα ευθύνης, που περιορίζεται για τουςδημοτικούςυπαλλήλους στο 75%.
Επιπλέον, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ΠΟΕ- ΟΤΑ για την απειλήΚαστανίδη να προωθήσει την αλλαγή πλαισίου για την ανάληψη του τομέατηςκαθαριότητας από ιδιωτικές εταιρίες. «Είναι προσχηματικό, από την αρχήαυτόςήταν ο προσανατολισμός, να μπουν οι μεγαλοεργολάβοι στην Καθαριότητα.και τοκαλοκαίρι σε τουριστικές περιοχές είχαν δώσει άδεια καθαρισμού σεεταιρίες μετο πρόσχημα της ανεπάρκειας προσωπικού», σημείωσε ο Δ. Γαλανόπουλος.
 
ΕΚΞ: «Στην Ελλάδα καταργείται το εργατικό δίκαιο»
Την απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία της 19ηςΟκτωβρίου πήρε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, καλώνταςτουςεργαζομένους να επιδείξουν μαζικότητα και δυναμικότητα. Στηνανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, στις 10 πμ στο ΕΚΞαναφέρεται: «οι αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης που είδαν το φωςτηςδημοσιότητας –ότι παραχωρούνται ολοσχερώς όλα όσα ζήτησε η τρόικα γιατιςσυλλογικές συμβάσεις- οδηγεί στη δραματική και θλιβερή διαπίστωση ότιστηνΕλλάδα καταργείται το εργατικό δίκαιο και το συνταγματικό πλαίσιο πουτοπεριβάλλει, καταργείται το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης,καταργούνται οιυπερνομοθετικής ισχύος διεθνείς συμβάσεις εργασίας».
 
Στην απεργία και οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης
Σε κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία της 19ηςΟκτωβρίου ο Διδασκαλικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ Ξάνθης. Στην ανακοίνωσήτουςκαλούν σε «ενωτική, μαζική, αποφασιστική και δυναμική απέναντι στηνολοκληρωτική επίθεση που επιδιώκει ναθέσει στο κοινωνικό περιθώριο τους εργαζομένους».
Τα ΔΣ ΕΛΜΕ και Διδασκαλικού Συλλόγου καλούν σε καθολική καιαποφασιστική συμμετοχή όλων των μελών των συλλόγων στην απεργιακήκινητοποίησητης 19/10 που έχει εξαγγελθεί και διοργανώνουν κοινή έκτακτη γενικήσυνέλευσησήμερα Δευτέρα για να συζητήσουν για τη μορφή που θα πάρει ο αγώνας καιτιςπεραιτέρω κινητοποιήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…