Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τους «κόβουν» το επίδομα παραμεθορίου

Τους «κόβουν» το επίδομα παραμεθορίου

0
dsc_1642-empros

Τελειωμό δεν έχουν τα «βάσανα των δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση καιΤρόικα του έχουν βάλει στο «σημάδι» και τους «πυροβολούν» συνεχώς!  Μετά τις περικοπές μισθών,δώρων και  επιδομάτων,μετά το ενιαίο μισθολόγιο που σεπολλούς  «ευνοημένους»φέρνει μεγάλεςμειώσεις, μετά την εργασιακή εφεδρεία ήρθε και η σειρά αυτών πουυπηρετούν σεπαραμεθόριες περιοχές και μέχρι τώρα έπαιρναν επίδομα παραμεθορίου.Έτσισύμφωνα με  το νέοσχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακήεφεδρείακαι άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικήςστρατηγικής 2012-2015 » στο άρθρο 15 παράγραφος 2 μπαίνει ως κριτήριο ηχιλιομετρική απόσταση των 20 χιλιομέτρων από τα χερσαία σύνορα τηςχώρας,γεγονός που σημαίνει ότι κόβεται το επίδομα σε δημοσίους υπαλλήλους τηςΞάνθηςκαθώς η Ξάνθη απέχει περισσότερο από 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τηΒουλγαρία που ειρήσθω εν παρόδω είναι και χώρα της Ε.Ε. Το επίδομα όμωςθαδίνεται σ’ αυτούς που υπηρετούν από …Σταυρούπολη και πάνω! Γι’ αυτό τολόγο η ΑΔΕΔΥΔΥΞάνθης κάνει «διάβημα» ζητώντας πολιτική παρέμβαση προκειμένου να δοθείτοεπίδομα σ’ όλες τις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές της Θράκηςανεξαρτήτως χιλιομέτρων όπως άλλωστε ίσχυε μέχρι τώρα
 
Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ζητά παρέμβαση για να μην κοπεί το επίδομαπαραμεθορίου
«Σύμφωνα με τους Νόμους 287/1976 (άρθρο 1 ), Ν. 2470/1997 (άρθρο 8παρ. 5), Ν. 3205/2003 (άρθρο 8 παρ. 4) χορηγείται σε δημοσίουςυπαλλήλους τωνπαραμεθορίων και προβληματικών περιοχών ειδικό επίδομα για τουςυπηρετούντες σεαυτές τις περιοχές.
Με τον νέο σχέδιο νόμου « Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίομισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξειςεφαρμογής τουΜεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 » στο άρθρο15παράγραφος 2 αναφέρεται ότι το παρόν επίδομα θα χορηγείται μόνο σευπαλλήλουςπου υπηρετούν σε απόσταση μέχρι 20 χιλιόμετρα από τα χερσαία σύνορα τηςχώρας.
Δυστυχώς εμείς βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να είμαστε σε περιοχήπου η Ελληνική Κυβέρνηση ναι μεν έχει ονομάσει προβληματική καιπαραμεθόρια,αλλά παρόλα αυτά δεν μας χορηγεί το επίδομα παραμεθόριων περιοχών.
Έτσι παρότι υπηρετούμε σε αυτήν την ακριτική και δύσκολη περιοχή, ηΚυβέρνηση μας εξαιρεί από το εν λόγω επίδομα, βάζοντας όριαχιλιομέτρων.Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο των υπαλλήλων τουνομού μαςυπηρετεί στην πόλη της Ξάνθης, ως εκ τούτου εξαιρείται του επιδόματοςβάση τωνχιλιομετρικών ορίων που θέτονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου.
Έτσι ζητάμε με δική σας παρέμβαση το επίδομα να δοθεί σε όλες τιςπαραμεθόριες και προβληματικές περιοχές της Θράκης χωρίς να υπάρχει τοχιλιομετρικό όριο, όπως άλλωστε ίσχυε μέχρι τώρα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoogr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…