Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Πανηγυράκι» η έκθεση στην Κωνσταντινούπολη για τους ξενοδόχους της Δράμας

«Πανηγυράκι» η έκθεση στην Κωνσταντινούπολη για τους ξενοδόχους της Δράμας

0

Τη στιγμή που η Περιφέρεια Ανατολικής Μκεδονίαςκαι Θράκης έχειπροβεί σε έναν ευρύ κύκλο συσκέψεων σε όλους τους νομούς, προκειμένουαφενός ναεντοπιστούν και να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οιεμπλεκόμενοιστον τουρισμό και αφετέρου να υιοθετηθεί από την Περιφέρειά μας ένα νέομοντέλοενιαίας προβολής διαφορετικής νοοτροπίας, πιο παραγωγική καιουσιαστική, μακριάαπό τις αναποτελεσματικές πρακτικές του παρελθόντος που δεν έδωσανβαρύτητα στασυγκριτικά πλεονεκτήματά της περιοχής μας και επέτρεψαν τα «ταξιδάκια»εκπροσώπων φορέων και αρχών, που επικρίθηκαν εντόνως, η Περιφέρεια τηςΑΜΘδέχεται την κριτική των ξενοδόχων της Δράμας για τον τρόπο που ητελευταίαδιαχειρίστηκε την τουριστική προβολή στην έκθεση που συνδιοργάνωσε μετο ΓενικόΠροξενείο στην Κωνσταντινούπολη, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στα μέσα τουΙουνίου.
Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας κατέθεσε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Α.Γιαννακίδη, όπου σημειώνει ότι: «Η παρουσία της Περιφέρειας στηνΚωνσταντινούπολη στηρίχθηκε οικονομικά από τους επιχειρηματίες τουτουρισμού…αλλά εκ του αποτελέσματος τόσο της έκθεσης όσο και των συναντήσεωναισθανόμαστεότι εξαπατηθήκαμε». Αναφερόμενοι στους λόγους που νιώθουναπογοητευμένοι απότην έκβαση της έκθεση εξηγούν αναρωτώμενοι: «Γιατί δεν προσκλήθηκε οτουρκικόςτύπος καθώς και η ελληνική παροικία της Πόλης;
-τα τουριστικά φυλλάδια ποιος τα τύπωσε και ποιος είναι υπεύθυνοςγια το περιεχόμενο;
-γιατί η συμμετοχή από τους τούρκους πράκτορες ήταν ελάχιστη ενώήμασταν πάνω από 20 Έλληνες επιχειρηματίες;
-γιατί στις συναντήσεις υπήρχαν ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορεςαπό άλλες περιφέρειες της Ελλάδος;(Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική);
-γιατί υπήρχαν στα stand με το έντυπο υλικό διαφημιστικό απότουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας και της Ελλάδος για άλλουςπροορισμούς (όπωςΡόδος, Κρήτη, Αθήνα κ.α.)….
-Ποιος ήταν υπεύθυνος για τη φιλοξενία, δεν υπήρχε ούτε ένα ποτήρινερό;». Για τους λόγους αυτούς χαρακτηρίζουν «πανηγυράκι» που στήθηκεσε βάροςτων επιχειρηματιών του τουρισμού τη διοργάνωση.
Η επιστολή απέσπασε την προσοχή του επικεφαλής της Π.Π.«Περιφερειακή Αναγέννηση» Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος δήλωσε: «Με ρηχέςιδέες,χωρίς καθαρούς στόχους, χωρίς σχέδιο και χωρίς δουλειά , λογικό είναιναοπισθοδρομούμε. Δυστυχώς το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να απαξιώνουντοθεσμό».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη μάλιστα, μεταξύ άλλων,αναφέρεται: «
Μέσα στο 2011, ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στην Περιφέρεια μαςέχει μείνει πίσω. Δομές, εργαλεία και μέσα προβολής χάνονται. Ένα πρώτοδείγμαβιώσαμε στις μαθητικές εκδρομές, που ενώ πραγματοποιήθηκαν όπως ταπροηγούμεναχρόνια, ελάχιστες επέλεξαν τον τόπο μας. Ξενοδοχεία κλείνουν,υπολειτουργούν,υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν φτάνουν τα πομπώδη σχήματα του κ.Γιαννακίδη.Αποτελέσματα θέλουμε. Δυστυχώς, και εδώ, αν και το διεθνές τοπίοπροσφέρεται,αντί να κερδίζουμε, χάνουμε. Η δια της απραξίας συμβολή στην ανεργίακαι σταλουκέτα είναι ορατή από όλους. Σε μια κρίσιμη περίοδο, που ο τουρισμόςθαμπορούσε να είναι ένα ισχυρό, προωθητικό, αναπτυξιακό εργαλείο με ταπροσόνταπου διαθέτει ο τόπος. Είμαστε στη διάθεση όλων για ουσιαστική παραγωγήέργου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…