Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Μια πράσινη «ανάσα» για το Λάμπρο Παπαντωνίου στην Ξάνθη

Μια πράσινη «ανάσα» για το Λάμπρο Παπαντωνίου στην Ξάνθη

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Μεαφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί τηςΔευτέραςστην Ξάνθη η δενδροφύτευση σε περιοχή πλησίον του Νοσοκομείου για τηδημιουργίααλσυλλίου προς τιμήν του παγκόσμιου βεληνεκούς δημοσιογράφου ΛάμπρουΠαπαντωνίου. Στο σημείο βρέθηκαν δεκάδες μαθητές της Α/Βάθμιας καιΒ/ΒάθμιαςΕκπαίδευσης, οι οποίοι συνέδραμαν στη δενδρόφύτευση, ενώ παρόντες ήτανκαι οισυγγενείς του Λάμπρου Παπαντωνίου που είχε καταγωγή από τη Μάνδρα. Οδυνατόςαέρας εμπόδισε την διεξαγωγή της τελετής, όπως και τις εργασίες τηςδενδροφύτευσης.
Οαντιδήμαρχος πρασίνου κ. Απόστολος Αγκόρτσας ενημέρωσε ότι με τηνγενναιόδωρηοικονομική στήριξη του Ιδρύματος της Ομογένειας στις ΗΠΑ «Plant your roots in Greece», ο δήμος τηςΞάνθης και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού υλοποίησαν αυτή τηνπρωτοβουλία,ενώ τόνισε προς τους μαθητές ότι αυτός ο χώρος γίνεται για τους ίδιουςκαι θαεπιχειρηθεί να αξιοποιηθεί ως προορισμός σχολικών εκδρομών για τασχολεία τουνομού.
Οαντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Κώστας Μπένης ευχαρίστησε όλους όσουςσυμμετείχαν στη διαδικασία της δενδροφύτευσης, ενώ τις ευχαριστίες τουεξέφρασεκαι ο εκπρόσωπος του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζεςσου στηνΕλλάδα», σημειώνοντας ότι από μέρους των μελών του Ιδρύματος υπάρχει ηπρόθεσηνα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πρωτοβουλία για να αναδειχθεί στοντόπο του ηπροσωπικότητα του Έλληνα δημοσιογράφου.
Γεμάτησυγκίνηση και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της η αδερφή τουΛάμπρουΠαπαντωνίου ευχαρίστησε όλους όσους κατάφεραν να κάνουν πράξη αυτή τηνπροσπάθεια, λέγοντας ότι έτσι αποδίδεται τιμή στο έργο και την προσφοράτου.Εξήγησε ότι ήθελε να πει και άλλα, αλλά ο συναισθηματικός φόρτος δεντιςεπέτρεψαν να μιλήσει παραπάνω. Το χέρι της κρατούσε ο νεαρός εγγονόςτης οοποίος τη βοήθησε να βρεθεί κοντά στους μαθητές για να μιλήσει. Παρόλααυτάπήρε το φτυάρι στο χέρι και φύτεψε μία σεντόγια, ένα αμερικανικό φυτό,προςτιμήν του αδερφού της στο αλσύλλιο που διαθέτει πλέον η Ξάνθη στη μνήμητου.Στο χώρο αυτό επίσης, τοποθετήθηκε πλακέτα που αναφέρει την προσφοράτουιδρύματος «Plantyour roots ?n Greece»,καθώς και της συμβολήςτου δήμου Ξάνθης, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το όνομα του ΛάμπρουΠαπαντωνίου.
Τοσαββατοκύριακο με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας,πραγματοποιήθηκεδενδροφύτευση προς τιμήν του ξανθιώτη δημοσιογράφου που διέπρεψε στηνΟυάσιγκτονκαι στο δήμο Αβδήρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…