Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Ανθεί» η παραβατικότητα ανηλίκων στην Ξάνθη

«Ανθεί» η παραβατικότητα ανηλίκων στην Ξάνθη

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
   
Χτυπάει «κόκκινο» ηεγκληματικότητα και η παραβατικότητα ανηλίκων στο νομό μας. Σχεδόν σεημερήσιαδιάταξη έχουμε συλλήψεις ανηλίκων ή ατόμων νεαρής κυρίως ηλικίας, πουέχουνδιαπράξει ληστείες και άλλα αδικήματα. Λίγο μετά την εξάρθρωση τηςσπείρας πουλυμαινόταν τα χωριά, είχαμε τη σύλληψη άλλων δύο νεαρών που έκλεψανκαφενείοστον Πολύσιτο και ένα φορτηγό στα Σήμαντρα, ενώ την Πέμπτη 17 Μαρτίουείχαμε τησύλληψη ενός 18χρονου και ενός 17χρονου με ιδιαίτερα πλούσια δράση σεκλοπές.Οι …νέοι συλληφθέντες είναι ομογενείς και ανήκουν στην ίδια συμμορίαστην οποίασυμμετέχει και ένας 17χρονος που διέφυγε τη σύλληψη ενώ συνελήφθη και ο…πατέραςτου 18χρονου για άλλο όμως αδίκημα: για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 
«Άνοιξαν» ένα κατάστημα και το…παγκάρι στα κοιμητήρια στους Τοξότες
Σύμφωνα με την αστυνομία ο18χρονος που συνελήφθη και ο 17χρονος που αναζητείται έκλεψανμοτοσικλέτα ενός26χρονου. Κατά τη σύλληψή του ο 18χρονος αντιστάθηκε απωθώντας τουςαστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης χωρίς όμως να τουςτραυματίσει. Απότην προανάκριση προέκυψε ότι ο 18χρονος και ο 17χρονος την Τετάρτη 16Μαρτίουείχαν διαρρήξει κατάστημα στους Τοξότες, παραβιάζοντας το συναγερμό καιπαραβιάζοντας την πόρτα εισόδου. Πήραν από το ταμείο 300 περίπου ευρώενώπροκάλεσα φθορές άλλων 300 ευρώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τουκαταστήματος.
Επίσης την επόμενη μέρα άνοιξαντο παγκάρι στα κοιμητήρια των Τοξοτών και πήραν…4 ευρώ!
Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν290 ευρώ περίπου και σύνεργα της «δουλειάς» όπως κατσαβίδια, έναπολυεργαλείο,γάντια κόφτης τζαμιού αλλά και ένα DVD PLAYERκαι ένα πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. 
 
Η πλούσια δράση των δύο17χρονων…
Την ίδια μέρα, δηλαδή την Πέμπτη17 Μαρτίου οι αστυνομικοί συνέλαβαν και ένα 17χρονο ο οποίος με τον17χρονο πουαναζητείται  – όπωςπροέκυψε από τηνπροανάκριση είχαν …αναπτύξει πλούσια δράση διαπράττοντας μια σειρά απόδιαρρήξειςκαι κλοπές. Όπως: Από αρτοπωλείο στις 5 – 6 Μαρτίου έκλεψαν 30 ευρώ καιπροκάλεσαν φθορές 100 ευρώ. Επίσης το πρωί της 6 Μαρτίου έκλεψαν αποκαφενείο300 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή.
Από τις 16 – 18 Μαρτίου έκλεψανμια δίκυκλη μοτοσικλέτα ενός 49χρονου, παραβίασαν τρεις εισόδουςπερίπτερουστην Ξάνθης και έκλεψαν 915 ευρώ προκαλώντας φθορές 200 ευρώ,αποπειράθηκαν ναδιαρρήξουν ΙΧΕ αυτοκίνητο στο χώρο του Εκκλησιαστικού Λυκείου, έσπασαντοπαράθυρο του συνοδηγού από ΙΧΕ αυτοκίνητο και έκλεψαν 10 ευρώπροκαλώνταςφθορές …3000 ευρώ και τέλος μπήκαν στο Γυμνάσιο της Γενισέας καιέκλεψαν έναφορητό DVD player.Ένα μέρος απ’ απ’ τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν και επιστράφηκαν.
 
Λάτρεις της μουσικής οιδράστες…
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στασπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν: ένα φορητό DVD player, ένα DVD player,  έναςμίκτης ήχου, τέσσερις  ενισχυτέςήχου,
μία συσκευή επεξεργασίας ήχου,  ένααλυσοπρίονο ένα  ηλεκτρομοτέραπό μηχανή λείανσης. ένα κινητότηλέφωνο.
 
Για κατοχή ναρκωτικών οπατέρας…
Επίσης, βρέθηκε ποσότηταναρκωτικών ουσιών δύο (2 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κάνναβησυνολικούβάρους 224,8 γραμμαρίων), όπως αναφέρθηκε στην κατοχή του 46χρονουπατέρα του18χρονου στο Πετροχώρι της Ξάνθης ο οποίος και συνελήφθη.
Σε βάρος του 17χρονουσυλληφθέντος δράστη επίσης, από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, σχηματίσθηκεδικογραφία για κλοπή σε βάρος ιδιοκτήτη εστιατορίου την 26.02.2011 στηνοποία  αφαιρέθηκαν :α) ένας  φορητόςΗ/Υ, β) ένας (01) ενισχυτής ήχου γ)ένα (01) μηχάνημα αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων μουσικής CD player και δ) το χρηματικόποσό των εξήντα ευρώ
Οι συλληφθέντες δράστεςαντιμετωπίζουν την κατηγορία  γιαδιακριμένες κλοπές και για αντίσταση (ο 18χορνος ) και με τη δικογραφίααπό τοΤμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούνενώπιον του κ.Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης, όπως και ο 46χρονος που κατηγορείται γιακατοχήναρκωτικών ουσιών.
 
Σκηνές φαρ ουέστ στη ΣΕΠΕΚ
Σκηνές φαρ – ουέστ εκτυλίχθηκαν στη ΣΕΠΕΚ το βράδυ της Πέμπτης 3Μαρτίου – σύμφωνα με πληροφορίες μας από αυτόπτη μάρτυρα στη seciourity της εταιρείας – Κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και δραστών, επιθέσεις κατάαστυνομικών μεκλωτσιές αλλά και με αυτοκίνητο. Τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς τηςΔΙ.ΑΣστο Δροσερό ένας 19χρονος που μαζί μ’ ένα 20χρονο που διέφυγε τησύλληψη καιαναζητείται έκλεψαν από τη ΣΕΠΕΚ ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα στηΣΕΠΕΚεντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Α. Δ. Ξάνθης άλλα δύο ΙΧΕ αυτοκίνηταεκ τωνοποίων το ένα διέφυγε και αναζητείται ο δράστης, ενώ οι δύοεπιβαίνοντες στοάλλο ΙΧΕ αυτοκίνητο συνελήφθησαν καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαντέσσερακαροτσάκια μεταφοράς κρεάτων και μεγάλος αριθμός καλωδίων.
Ένας από τους τρεις συλληφθέντεςδράστες αντιστάθηκε στη σύλληψή του χτυπώντας με κλωτσιές έναναστυνομικό χωρίςνα καταφέρει να διαφύγει.
Κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα και  ενώοι συλληφθέντες δράστες που κατηγορούνταιγια κλοπή τροχοφόρου, κλοπή και αντίσταση, με τη δικογραφία από τοΑστυνομικόΤμήμα Περιφέρειας Ξάνθης θα προσαχθούν ενώπιον του κ. ΕισαγγελέωςΠρωτοδικών Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…