Απεργιακό «λουκέτο» στην ΕΒΖ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
   
Απεργιακό «λουκέτο» έβαλαν τηνΠαρασκευή 11 Μαρτίου οι 424 εργαζόμενοι και στα 5 εργοστάσια της ΕΒΖ  μέσα στα πλαίσια τηςαντίδρασής τους στηνπρόθεση της ΑΤΕ να πουλήσει τη συμμετοχή της (άνω του 80%) στηνεπιχείρηση.Έτσι οι εργαζόμενοι από όλα τα εργοστάσια (Ορεστιάδος – Σερρών – Πλατύ)πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΒΖ στηΘεσσαλονίκη και του υποκαταστήματος της ATEBank στην πλατείαΑριστοτέλους.
Απεργία πραγματοποίησαν και οιεργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης και ο πρόεδρος του σωματείουτους κ.Δημήτρης Χατζηκουτσούπης παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα τωνεργαζομένων στηνυπουργό Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη κατά την επίσκεψή της στην Ξάνθη.
 
Δέσμευση Κατσέλη για συνάντησημε Πανταλάκη
Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Χατζηκατσούπηςη κα Κατσέλη δεσμεύτηκε ότι θα έχει άμεσα μια συνάντηση με τον διοικητήτης ΑΤΕκ. Πανταλάκη στον οποίο θα θέσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλαοιεργαζόμενοι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδηπροτίθενται να αποστείλουν επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.   
 
Ο πρόεδρος της πανελλαδικήςΟμοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΒΖ μιλά στο «Ε»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τονπρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ κ. Λαγογιάννη κατά τηδιάρκειατης κατάληψης της ΑΤΕ και των κεντρικών γραφείων της ΕΒΖ στηΘεσσαλονίκη,εξέφρασε την ανησυχία του για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στηνΕΒΖ μετάτην γνωστοποίηση της ΑΤΕ να πουλήσει τις μετοχές της και την αντίθεσήτου ναπεράσει η ΑΤΕ σε «ξένα χέρια», τασσόμενος υπέρ μιας λύσης που θαδιασφαλίζειτην λειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ καθώς και την τευτλοκαλλιέργεια:«Πρόκειται περί «προμελετημένου εγκλήματος». Η ΑΤΕ πρώτα προσπάθησε νααπαξιώσει την ΕΒΖ δίνοντας της δάνειο με επιτόκιο 11, 45% καιδημιουργώντας της300 εκ. χρέη προκειμένου να την πουλήσει κομμάτι – κομμάτι. Η εταιρείαδενπρέπει να κλείσει. Η τιμή της ζάχαρης είναι ανοδική και αν έχουμεμείωση τηςπαραγωγής ελληνικής ζάχαρης θα έχουμε αύξηση στις εισαγωγές. Σ’ ότιαφορά τηνκυβέρνηση διαπιστώνουμε μια διγλωσσία. Την μια μας λέει ο κ.Σκανδαλίδης ότιείναι θέμα της διοίκησης της ΑΤΕ και την άλλοι ότι θα δημιουργηθεί έναςφορέαςμε συμμετοχή του δημοσίου που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό. Αςσυνεννοηθούνεπιτέλους. Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά στο εργοστάσιο τηςΛάρισας πουλειτουργεί ως συσκευαστήριο όπως της Ξάνθης πήραν καινούργιες μηχανέςκα δίνουνστους τευτλοπαραγωγούς 20% έκπτωση σε εφόδια και σπόρους όταν λίγο πριντησπορά ανακοίνωσαν ότι η ΑΤΕ θα πουλήσει τις μετοχές της αποθαρρύνονταςτουτευτλοκαλλιεργητές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…