Στα «μαχαίρια» Μάντατζη- Σιμπέλ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μεταξύ τηςΣιμπέλ Μουσταφάογλου επικεφαλής του συνδυασμού «Ένα βήμα για τηνισότητα» τουδήμου Κομοτηνής και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και του ΤσετίνΜάντατζη,βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, με αφορμή το θέμα της Ειδικής ΠαιδαγωγικήςΑκαδημίαςΘεσσαλονίκης, για την οποία δρομολογείται ένα μεταρρυθμιστικό καθεστώς,μεσκοπό την επαναλειτουργία της με νέους πιο επωφελείς για τουςαποφοίτους τηςόρους.
Το σχέδιο προς διαβούλευση πουμελετά η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κατατεθεί προς διαβούλευση, ωστόσοέριδεςέχουν ξεσπάσει μεταξύ των αιρετών της μειονότητας που ανταλλάσσουναλληλοκατηγορίες για «λάσπη» και ψέματα. Στην προκείμενη περίπτωση, το«μαχαίρι» έβγαλε πρώτη η κ. Μουσταφάογλου κατηγορώντας τους δύομειονοτικούςβουλευτές ότι άλλα λένε στην Αθήνα και άλλα στην μειονοτική κοινότητακαιπροσανατολίζονται στην αποδοχή του όρου της Πολιτείας να εισάγονται καιελληνόφωνοι φοιτητές στο νέο πανεπιστημιακό μόρφωμα, ενώ, όπως η ίδια ηεπικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού Κομοτηνής υποστηρίζει, αίτημα τηςμειονότητας είναι η αποκλειστική εισαγωγή τουρκοφώνων. (Ερώτημα τιςγράφουσαςείναι βέβαια, κατά πόσο κάτι τέτοιο και υπό ποία μορφή μπορεί να γίνεισυμβατόμε το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές).
Στις δηλώσεις της, η κ.Μουσταφάογλου λέει χαρακτηριστικά ότι: «η ΕΠΑΘ ήταν ένα λάθος αλλά αυτόπουπάει να γίνει θα είναι ακόμη μεγαλύτερο λάθος», ότι δε θα το δεχτεί ημειονότητα και ότι αν και το 90% της μειονότητας στήριξε ΠΑΣΟΚ δενείναιαποτελεσματική η επικοινωνία του κόμματος με τους κατοίκους τηςμειονότητας.Επίσης, κατηγορεί τους δύο βουλευτές ότι μένουν σιωπηλοί απέναντι σταοικονομικά αδιέξοδα των μειονοτικών αγροτών και επαγγελματιών και άραμε αυτότον τρόπο δείχνουν ότι αθετούν την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπήςγιαπροσφορά και ικανοποίηση των συμφερόντων των ανθρώπων της μειονότητας.
Στον ίδιος σκληρό τόνο ήταν ηαπάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Μάντατζη, σημειώνοντας ότι η κ.Μουσταφάογλου χρησιμοποίησε εκφράσεις αταίριαστες, οι οποίες αποτελούνπράγματαανυπόστατα και ψέματα. «Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που κάνετε», σημείωσεχαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι: «δενταιριάζειστο πνεύμα του συνδυασμού που είστε επικεφαλής». Μάλιστα τονίζει ότιδεν κάνει πράξητην ενότητα που δήθεν προασπίζεται στη μειονότητα και της κάνει ακόμηκριτικήγια τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στο κόμμα της κυβέρνησης πουγιαχρόνια υπηρέτησε. «Να της υπενθυμίσω ότι για χρόνια ήταν σημαιοφόροςτου ΠΑΣΟΚ,και στις ευρωεκλογές του 2009 επέμεινε για την υποψηφιότητά της παράτηναπόφαση της Συμβουλευτικής πράγμα που δε σβήνει από τη μνήμη τωνανθρώπων τηςμειονότητας», αναφέρει συμπληρώνοντας: «την καλώ να ασχοληθεί με το ναλύσει ταπροβλήματα των τουρκικών συνοικιών της Κομοτηνής και καλή επιτυχία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…