Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Άκυρη η απόφαση για τα «μπαλώματα» της πλατείας

Άκυρη η απόφαση για τα «μπαλώματα» της πλατείας

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Με έγγραφό της που εκδόθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2010 και δημοσιεύτηκεστη «Διαύγεια», η Περιφέρεια ακυρώνει την απόφαση που είχε λάβει κατάπλειοψηφία η δημοτική αρχή της Ξάνθης για τα επιπλέον 200.000 ευρώ στηνανάδοχοεταιρία της κεντρικής πλατείας, με σκοπό την επέκταση της πιάτσας τωνταξί στηνοδό Ηρώων.
Στο έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης τηςΠεριφέρειας ακυρώνεται η με αρ. 522/2010 απόφαση του δημοτικούσυμβουλίου Ξάνθηςπου ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης συμπληρωματικών εργασιών του έργου τηςΕνοποίησης των Πλατειών που είχε ληφθεί στις 29 Νοεμβρίου 2010.
Το αιτιολογικό, όπως καταγράφεται, είναι ότι, από τον Κώδικα Δήμωνκαι Κοινοτήτων, προβλέπεται ότι ένα μήνα πριν τη διενέργεια των εκλογώνκαιμέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιοαποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις,εξαιρετικάεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, ενώ επεξηγείται ότι το δημοτικόσυμβούλιοτου δήμου Ξάνθης δεν επικαλέστηκε τέτοιους λόγους για τη λήψη της ενλόγωαπόφασης και κατ’ ακολουθία η υπό κρίση απόφαση δεν είναι νόμιμη.
Επίσης, διευκρινίζεται στο έγγραφο ότι προσφυγή μπορεί να ασκήσει οδήμος εντός ενός μηνός από την κοινοποίηση στην Ειδική Επιτροπή τηςΠεριφέρειαςπου εδρεύει στην Καβάλα. Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στο (νέο)δημοτικόσυμβούλιο, σε περίπτωση που δεν ασκηθούν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα.
Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσειένταση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και στηνεπίμαχησυνεδρίαση η αντιπολίτευση είχε εξαπολύσει τα βέλη της με τον κ. Πούλιονα μιλάγια τακτικές «ράβε- ξήλωνε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…