Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Λυδία» για …αναβάπτισμα στην υγεία!

«Λυδία» για …αναβάπτισμα στην υγεία!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλίαβρίσκεται σε πορεία υλοποίησης στην περιφέρειά μας. Πρόκειται για τονέο ΚέντροΑποθεραπείας και Αποκατάστασης EUROMEDICA «Λυδία» που βρίσκεται υπόκατασκευήστον Αμυγδαλεώνα Καβάλας δίπλα στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, στο ύψος τουστρατιωτικού αεροδρομίου, σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 18.800 τ.μ. Τοεμβαδόντων κτιριακών του εγκαταστάσεων θα είναι 6.720 τ. μ, ενώ το κόστοςκατασκευήςτου θα ανέλθει στα 12 εκατομμύρια ευρώ και φιλοδοξεί να προσφέρειυψηλούεπίπεδου παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικήςκαινοσηλευτικής φροντίδας ώστε να αποκαταστήσουν την υγεία τους ιδιαίτεραμετά απόένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή ένα τραυματισμό που απαιτεί χρόνια νοσηλεία.Γι’  αυτό το λόγοκαι ο συμβολισμός του ονόματοςπου έχει την έννοια ενός…αναβαπτίσματος της υγείας!
 
Ένα και μοναδικό στην περιφέρειά μας
Το EUROMEDICA «Λυδία» έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχειστην περιφέρειά μας για ολοκληρωμένη φροντίδα από μια σύγχρονη μονάδαυγείαςκαθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και πολλοί ασθενείς που αντιμετωπίζουντέτοιουείδους προβλήματα υγείας προσφεύγουν στη Θεσσαλονίκη.
Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης βασίζεται σε μια συλλογικήπροσπάθεια αποτελούμενη από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που ζουν καιεργάζονται στην περιοχή. Πρόκειται για ένα πολυμετοχικό σχήμα όπουσυμμετέχειμε ένα ποσοστό μετοχών ο ιατρικός όμιλος EUROMEDICA ενώ πρόσφατα  όπως μας έχει πληροφορήσειο διοικητικόςδιευθυντής του Κέντρου Κωνσταντίνος Τσιάμης, έχει γίνει αύξησημετοχικούκεφαλαίου (η ημερομηνία λήγει στις 13 Φεβρουαρίου) και υπάρχει  μεγάλο ενδιαφέρον απόγιατρούς  τηςΚαβάλας, της Ξάνθης και της ευρύτερηςπεριοχής της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να συμμετάσχουν.
Τόνισε δε, πως τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του Ομίλου είναιπάντα στη διάθεση όσων γιατρών επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά γιατηνπροσπάθεια και να συμμετέχουν σε αυτό το πολυμετοχικό σχήμα: «Στόχοςτου νέουΚέντρου δεν είναι να λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι στους ιδιώτεςπου σεκάθε περίπτωση προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Στόχος, είναι ναυπάρξεισυνεργασία και ολοκληρωμένη συλλογική προσπάθεια προς όφελος όλων τωνσυνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια καιυποστήριξη»,  προσθέτονταςότι από τη λειτουργία τουΚέντρου πέραν των ασθενών θα έχει όφελος και η τοπική κοινωνία καθώς θαυπάρξουν 80 θέσεις μόνιμο προσωπικό, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με τιςτοπικέςεπιχειρήσεις.
 
Σύγχρονες εγκαταστάσεις
Το Κέντρο το οποίο βρίσκεται στο στάδιο αποπεράτωσης του κτιριακούσκελετού επεκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και διαθέτει δυο πτέρυγεςνοσηλείας,γυμναστήρια, εσωτερικούς χώρους άθλησης, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδα(Μ.Α.Φ.).Επίσης, διαθέτει δυο πισίνες και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 130 θέσεων.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το Φθινόπωρο του 2011, το Κέντρο θαδιαθέτει συνολικά σαράντα δωμάτια και ογδόντα κλίνες, θα απασχολείογδόνταάτομα διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όλων τωνειδικοτήτων όπως:φυσιάτρους, ορθοπεδικούς, νευρολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους,φυσικοθεραπείες, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κλινικούς ψυχολόγους,κοινωνικούς λειτουργούς, διαιτολόγους και χειριστές ιατρικώνμηχανημάτων.
Επίσης είναι συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλέςιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες διευκολύνοντας τόσο τους ασθενείς πουέχουνανάγκη όσο και το συγγενικό τους περιβάλλον. Θα διαθέτει επίσηςασθενοφόρα μετα οποία θα μεταφέρονται από το σπίτι τους προς το Κέντρο και  αντίστροφα τα άτομα πουχρειάζονται διάφορεςθεραπείες χωρίς όμως να είναι απαραίτητη η παραμονή τους στους χώρουςνοσηλείαςτου Κέντρου.
 
Τι προσφέρει το Κέντρο «Λυδία»
Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας διακρίνεται σε: 1) ΚέντροΚλειστής Νοσηλείας και 2) Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας.
Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας παρέχειυπηρεσίες υγείας και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς και εξωτερικούςπουέχουν ανάγκη φυσικής αποκατάστασης και πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού,νευρικού, κυκλοφοριακού και αναπνευστικού συστήματος καθώς και απόνοητικήυστέρηση. Οι εσωτερικοί ασθενείς αυτούς του κέντρου διανυκτερεύουν στιςεγκαταστάσεις του.
Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας παρέχειιατρικές και λοιπές φροντίδες σε ασθενείς που έχουν ανάγκη φυσικήςαποκατάστασης και πάσχουν από τις ίδιες παθήσεις με τους ασθενείς τουκλειστούΚέντρου αλλά χωρίς δυνατότητα διανυκτέρευσης.
Σκοπός του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης είναι η παροχήολοκληρωμένων υπηρεσιών αποκατάστασης και αποθεραπείας σε εσωτερικούςκαιεξωτερικούς ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει όμως τη νοσοκομειακή τουςθεραπείαγια μια πλειάδα παθήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην έγκυρη διάγνωσηκαι τησφαιρική αντιμετώπιση του κάθε ασθενή με απώτερο σκοπό την αποθεραπείατου καιτη σταδιακή κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη συμβάλλοντας έτσιστηβελτίωση της ποιότητας ζωής του.
 
Στην υπηρεσία των ασθενών
Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχονται μπορούν να διαχωριστούν σε:Εξειδικευμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, υδροθεραπεία, νευροφυσικόςέλεγχο,θεραπεία με ειδικά προγράμματα γυμναστικής, κινησιοθεραπεία,λογοθεραπεία,εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική επανένταξη.
Επίσης, το Κέντρο απευθύνεται και σε ασθενείς με παθήσειςμυοσκελετικού, του νευρικού και του κυκλοφορικού συστήματος καθώς καισε ασθενείςμε διαταραχές λόγου. Ειδικότερα, στο κέντρο μπορούν να νοσηλεύονταιάτομα πουπάσχουν από: Κινητικές αναπηρίες, τετραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνσηκατάπλάκας, τροχαία και εργατικά ατυχήματα, αθλητικές κακώσεις, εγκεφαλικάεπεισόδια, καρδιοχειρουργικές και ορθοπεδικές επεμβάσεις,  παθήσεις του κυκλοφορικούκαι αναπνευστικούσυστήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα πράσινα άλογα

Έναςαπό τους πιοσυχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν,προέλε…