Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Λέει όχι στις εκλογές, αλλά προετοιμάζεται η Δημοκρατική Συμμαχία

Λέει όχι στις εκλογές, αλλά προετοιμάζεται η Δημοκρατική Συμμαχία

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Ομάδες πρωτοβουλίας που ξεκινούναπό τώρα κιόλας τις εξορμήσεις σε χωριά, καφενεία και χώρους εργασίαςστήνεικατά τόπους η Δημοκρατική Συμμαχία, ώστε να ενημερώσει για το σχέδιοτων 100βασικών προγραμματικών κατευθύνσεων που προτείνει για την δημοσιονομικήπροσαρμογή. Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνδιάσκεψηπριν από λίγεςημέρες με παρόντες το γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΓιάννηΟικονόμουκαι τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη,ΠαναγιώτηΑντωνόπουλο.
Από την Ξάνθη το παρών έδωσε ο κ.Δημήτρης Παναγιωτάκης, μέλος της Κ.Ε., ο οποίος μετέφερε στο «Ε» ότιυπάρχειμεγάλη διάθεση συμμετοχής και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι όλοικατέθεσανερωτήσεις και τοποθετήθηκαν με βάση το ενημερωτικό πλάνο πουπαρουσιάστηκε απότον κ. Οικονόμου, κεντρικό ομιλητή της
σύσκεψης.
Η Δημοκρατική Συμμαχίαεμφανίστηκε σε αυτή την πρώτη περιφερειακή συνδιάσκεψη στην ΑΜΘενδυναμωμένηαπό το «πράσινο» φως που πήραν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΝτόραΜπακογιάννηγια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κόμμα των Φιλελευθέρων, αλλά και τα εύσηματου ΌλιΡεν ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Έχοντας πετύχει μία θετική στάσητόσο απότους Φιλελεύθερους, όσο και από το Λαϊκό κόμμα, λόγω των παραδοσιακώνσχέσεωνμε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη εμμένει καιενισχύει τηνπρότασή της για οικουμενική κυβέρνηση που θα επέλθει με βούληση καιπολιτικήσυναίνεση και όχι ως φυσικό αποτέλεσμα της υπαρκτής ήδη πτώσης τουδικομματισμού.
Ο κ. Παναγιωτάκης μας εξήγησε ότιτο κύριο βάρος από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος δίνεται στονπεριορισμότων δαπανών του κράτους και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο δημόσιοβίο,αλλά και την παροχή κινήτρων οικονομικής κατεύθυνσης στηνεπιχειρηματικότητα.Στις προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη εντάσσεται άλλωστε και ηδημιουργία«Ταμείου Επενδύσεων», το οποίο θα χρηματοδοτείται με ένα ποσοστό (25%)από τοπρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο μάλιστα βασική θέση τουκόμματοςείναι να γίνει, αλλά σταδιακά και όχι δίνοντας οικόπεδα- «φιλέτα» τουδημοσίου«κοψοχρονιά».
«Η Ντόρα Μπακογιάννη έχειαποφασίσει να πάρει σκληρές αποφάσεις. Στήριξε το Μνημόνιο πιστεύονταςότιπρέπει να γίνουν τομές, αλλά τη δεύτερη φορά έδωσε λευκό, με τοσκεπτικό ότιένα χρόνο δεν έγινε καμία πρόοδος και το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκεναδεχθεί κάποιες από τις προτάσεις της, οι οποίες ωστόσο αργότεραυιοθετήθηκαν»,σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι βασικός άξονας τηςπολιτικής που θα ασκήσει η ΔΗ.ΣΥ. είναι «να λέμε αλήθειες, με αυτό τοντρόπο θατηρήσουμε μία συνεπή στάση και μόνο. Να λέμε αλήθειες για να μη μας«γιαουρτώσει»ο κόσμος. Αν μας αποδοκιμάσει θα πάμε σπίτι μας», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την οργάνωση τηςΔημοκρατικής Συμμαχίας στην Ξάνθη, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι παρόλοπουξεκίνησε αργά η λειτουργία της τοπικής οργάνωσης, έχει φέρει κοντά τηςάτομανεαρής ηλικίας και νέα πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τηνπολιτική.Επίσης, ανέφερε ότι το κόμμα της Ντόρας, αλλά και η προσωπικότητά της,με τηνεμπειρία της υπουργού Εξωτερικών, έχει προσεγγίσει και άτομα από τημειονότητα,όχι μόνο τους π. βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης, Μπηρόλ Ακήφογλου καιΙλχάνΑχμέτ, αντίστοιχα, η Δημοκρατική Συμμαχία έχει αποκτήσει στενές επαφέςκαι μενέους επιστήμονες από τη μειονότητα.
Μάλιστα, αν και η ΔΗ.ΣΥ. εμμένειστη θέση της κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, θεωρώντας ότι τώραπρέπει ναπαρθούν αποφάσεις ακόμη και με τη μορφή μίας οικουμενικής κυβέρνησηςσυνεργασίας, προετοιμάζεται για την περίπτωση που έρθουν εκλογές τοφθινόπωρο.Στην Ξάνθη, έχουν γίνει κάποιες πρώτες κρούσεις σε νέα πρόσωπα για τηνκατάρτιση του ψηφοδελτίου, κυρίως σε νέα πρόσωπα, και είναι σχεδόνέτοιμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…