Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Βάζει πλάτη» η Πάτρα για το Guinness της Ξάνθης!

«Βάζει πλάτη» η Πάτρα για το Guinness της Ξάνθης!

0

 ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μπρος στον κίνδυνο να πάθουμε ρεζίλι για… ρεκόρ Guinness αφού η ΔΗΚΕΞ πήρε μεν το«πράσινο φως» από την Επιτροπή Guinnessγια την κατασκευή της τεράστιας μάσκας Vendetta που θα χαρίσει στοΞανθιώτικοκαρναβάλι μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ, αλλά κινδύνευε όλο τοεγχείρημα νατιναχτεί στο αέρα λόγω της πρακτικής αδυναμίας κατασκευής του έργουεξαιτίαςτου ελάχιστου χρόνου και του φόρτου εργασίας από την κατασκευή τωναρμάτων πουδήλωσε η καλλιτεχνική ομάδα της ΔΗΚΕΞ, αναζητήθηκε «σωτηρία» απ’ έξωκαι…βρέθηκε τελικά!
 
«Σωτηρία» από Πάτρα
Συγκεκριμένα το έργο ανέλαβε να φιλοτεχνήσει ο πατρινός γλύπτης κ.Φώτης Στεργίου που έχει συνεργαστεί πριν τρία χρόνια με την ΔΗΚΕΞ στηνκατασκευή αρμάτων. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρός της κ. ΜανώληςΦανουράκηςαυτή η λύση αναζητήθηκε λόγω των πρακτικών δυσκολιών που απορρέουν απότονελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεσή τους ο επικεφαλής της ομάδας κ.ΑντώνηςΚουτσούμπας που έχει αναλάβει την κατασκευή των 7 συνολικά αρμάτων πουθαπαρελάσουν στην φετινή καρναβαλική παρέλαση (6 την Κυριακή και 1 τοΣάββατο). Ηπρώτη φάση του έργου θα περατωθεί στην Πάτρα ενώ σε τελικό στάδιο ηαποπεράτωσήτου θα γίνει στην κεντρική πλατεία ( κοντά στο ρολόι)όπου θα εκτίθεταικατά τηνπερίοδο των γιορτών καθώς είναι δύσκολη η μεταφορά του λόγων τωντεραστίωνδιαστάσεων της μάσκας που θα έχει 13 μέτρα ύψος και σε κάποια σημεία τοπλάτοςτης θα φτάνει τα 8 μέτρα. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναιφελιζόλ ενώδεν έχει γίνει γνωστό το κόστος του έργου ούτε η αμοιβή του καλλιτέχνη.Ο κ.Φανουράκης πάντως σημείωσε ότι μέρος των εξόδων θα καλυφθεί από 3χορηγίες.
Σημειώνεται ότι κατά την έκθεση της μάσκας θα παραβρίσκεταιεκπρόσωπος της επιτροπής Guinnessο οποίος θα καταγράψει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.  
 
Πίσω από  ταάρματα…πλούσιο παρασκήνιο
΄Έντονη δυσφορία προκάλεσε στην καλλιτεχνική ομάδα που φιλοτεχνεί ταάρματα η ρηξικέλευθη απόφαση της ΔΗΚΕΞ να μπει σ’ αυτή τη διαδικασίατου Guinnessχωρίς προηγουμένωςνα έχει σχεδιάσει πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα και ανπρακτικά είναι εφικτό, γεγονός που καταδεικνύει έλλειμμαπρογραμματισμού εκμέρους της ΔΗΚΕΞ και φέρνει προ τετελεσμένων την καλλιτεχνική ομάδα,πουαναγκάστηκε να δηλώσει αδυναμία. Και μπρος στον κίνδυνο να τιναχθείστον αέραόλο το εγχείρημα και να εκτεθεί η ΔΗΚΕΞ αναζητήθηκε έξωθεν λύση!
 
Το πρόγραμμα…
Σ’ ότι αφορά τον πρόγραμμα ήδη έχει ολοκληρωθεί αφού έχουν κλείσειτα μουσικά σχήματα που θα πλαισιώσουν τις γιορτές. Έτσι την Κυριακή 20Φεβρουαρίου στις 1 – 1.30 θα γίνει η έναρξη στην κεντρική πλατεία απότονδήμαρχο Ξάνθη, ενώ από το πρωί θα στηθεί ένας παιχνιδότοπος. Μετά τηνέναρξη θαπραγματοποιηθεί η συναυλία του γνωστού Locomondo. Επίσης έχουν κλείσει τασυγκροτήματα Oniramaγια τις 5 Μαρτίου και Χειμερινοίκολυμβητές. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον «Αποκριάτικο χορότηςΑγάπης» που θα πραγματοποιηθεί στην εμπορική λέσχη και τα έσοδα θαδοθούν στοΓηροκομείο Ξάνθης. Επίσης στο Γηροκομείο θα δοθούν και τα έσοδα από τησυναυλίατου Βασίλη Λέκκα. Το ακριβές πρόγραμμα των ΘΛΑ θα παρουσιαστεί σεσυνέντευξηΤύπου από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΞ την προσεχή εβδομάδα.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…