Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Ανοίγει σε λίγες μέρες το Κολυμβητήριο»

«Ανοίγει σε λίγες μέρες το Κολυμβητήριο»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ομοβροντία πυρών δέχτηκε ηδημοτική αρχή για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου που ήταν κυρίαρχο θέμαστοπροχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο διεξήχθη στον απόηχο τωνσυνθημάτωνδιαμαρτυρίας των αθλητών, των γονέων τους και των εκπροσώπων του  κολυμβητικώνσυλλόγων που κατέκλυσαν τηνείσοδο του δημαρχείου αλλά και τον κάτω όροφο ενώ οι εκπρόσωποί τουςεισήλθανστην αίθουσα.
 
Θέλουμε να ξέρουμε πότεθ’ανοίξει το Κολυμβητήριο…
…ήταν το αίτημα του προέδρου τουΠοσειδώνα κ. Κόκκινου που το έθεσε με επιτακτικό τρόπο αναφέρονταςμάλιστα ότιο δήμαρχος δεσμεύτηκε γι αυτό, ενώ η εκπρόσωπος του ΚΟΞ κα ΣοφίαΣυμεωνίδουζήτησε να μάθει γιατί συνεχίζει να παραμένει κλειστό και οι αθλητέςμεταφέρονται για προπονήσει στην Καβάλα. Τέλος η εκπρόσωπος των γονέωνκαΚουτσαρικα σημείωσε ότι το Κολυμβητήριο είναι ένα κοινωνικό αγαθό πουδενπρέπει ο δήμος να το στερήσει από τους δημότες του ενώ ζήτησε ναανοίξει άμεσακαι να λειτουργήσει μέχρι τις 31 Μαΐου και μετέπειτα να βρεθούν τρόποιγια ναμειωθεί το λειτουργικό του κόστος.
 
Δεν βρίσκουμε προμηθευτήπετρελαίου…
…αυτή ήταν η απάντηση τουδημάρχου που επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο τουΑθλητικού Οργανισμού κ.Νίκο Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι έχει λήξει η σύμβαση με τονπροηγούμενο προμηθευτή και ότι έχουν γίνει δύο διαγωνισμοί για ανάδειξηάλλουόμως δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανένα. Η διαδικασία απαιτεί καιτρίτοεπαναληπτικό διαγωνισμό (θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου) και μετά θα μπορείο Δήμοςνα προμηθευτεί πετρέλαιο από άλλους προμηθευτές με απευθείας ανάθεση.
 
Τι ειπώθηκε
Να σημειώσουμε ότι το θέμα τουΚολυμβητηρίου έφερε στα εκτός ημερησίας η μείζονα αντιπολίτευση ώστε ναδοθούνκάποιες απαντήσεις στους πολίτες για το τι μέλλει γενέσθαι και ναδιευκρινιστούν οι προθέσεις τη δημοτικής αρχής αναφορικά με τηλειτουργία του.Έτσι ακολούθησε μια ευρεία συζήτηση όπου τοποθετήθηκαν οι επικεφαλήςτωνδημοτικών παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι. Κοινή συνισταμένηόλων τωναπόψεων ότι το κολυμβητήριο δεν πρέπει να κλείσει αλλά ότι πρέπει ναεξευρεθείτρόπος να γίνει λιγότερο ενεργοβόρα και κοστοβόρα η λειτουργία τουιδιαίτεραστο τομέα της θέρμανσης της πισίνας. 
Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ΧρίστοςΠούλιος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων όπως χρήση φυσικού αερίου, χρήσηενέργειαςαπό φωτοβολταϊκά και καταλόγισε έλλειψη προγραμματισμού στη δημοτικήαρχή πουδεν προνόησε ώστε τα πράγματα να μην φτάσουν ως εδώ. Ο κ. Κολάροςσημείωσε  ότι το ΔΠΘμπορεί να εκπονήσει μελέτη δωρεάνγια την μείωση του κόστους λειτουργίας του Κολυμβητήριο και ζήτησε οΔήμος ναπαράσχει δωρεάν πρόγραμμα για το κοινό. Ο κ. Ανταμπούφης στηλίτευσε τηνπρακτική του δημάρχου με το άνοιξε -κλείσε του Κολυμβητηρίου αποδίδοντας το σε προεκλογική σκοπιμότητα. Οκ.Τσεγγελίδης κατέθεσε την πρόταση να χρησιμοποιηθεί η γεωθερμία καισυγκεκριμέναοι γεωτρήσεις της Ποταμιάς. Να μεταφερθεί με αγωγούς θερμό νερό. ΟΘανάσηςΞυνίδης σημείωσε ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό και εξέφρασε τονπροβληματισμό τουότι κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει  σεόλατα γήπεδα του Δήμου καθώς όπως είπε από τα προγράμματα μαζικούαθλητισμού τουδήμου υπάρχουν ακόμη γυμναστές απλήρωτοι.
 Οκ. Μπένης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ναμειωθεί το κόστος με εναλλακτικές λύσεις ενώ ο κ. Βορίδης είπε ότι αν οδήμοςθέλει κάτι να κλείσει ας κλείσει το Δημοτικό ραδιόφωνο: «Πολύλιγότερους θαενοχλήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Δέσμευση Δημάρχου: «Σε λίγεςμέρες το Κολυμβητήριο θ’ ανοίξει…»
τόνισε με έμφαση ο δήμαρχοςπροσθέτοντας ότι θα λειτουργήσει μέχρι το Μάιο έστω και με πόρους τουδήμου.Όμως τόνισε ότι περιμένει τις προτάσεις των συλλόγων αλλά και τηςαντιπολίτευσης για το πώς θα μειωθεί το λειτουργικό του κόστος γιατί«αυτό τοκόστος δεν μπορώ να το μετακυλίσω στους δημότες», συμπλήρωσε.
Τέλος ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμαπου θα επιδοθεί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στον υπουργό κ.Ξυνίδη καιτους βουλευτές ώστε να εξευρεθεί κάποια χρηματοδότηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…