Εκπτώσεις: Η «ανάσα του εμποράκου»!

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ξεκίνησανκαι επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις το Σάββατο 15 Ιανουαρίου μιας καιανεπίσημαλόγω οικονομικής κρίσης σ’ όλα τα μαγαζιά υπήρχαν προσφορές ή  προεκπτώσεις στο ταμείο.
 
Προσδοκούντην «ανάσταση του εμποράκου»…
Οιπροσδοκίες των καταστηματαρχών στα εμπορικά καταστήματα «συγκρατημένααισιόδοξες» μιας και σ’ αυτό που πρωτίστως προσβλέπουν είναι να κάνουνκάποιοτζίρο ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα πάγια έξοδά τους.
Όπως:να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους, να καλύψουν τις επιταγές τους, ναπληρώσουν τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ή ταδάνειάτους, να μην χάσουν τις ρυθμίσεις τους και να …ρυθμίσουν όλες τιςυποχρεώσειςτους  που έμειναν πίσω λόγω της αναδουλειάς και αν μείνει και κάτιστο ταμείο θαπουν και …ευχαριστώ!
 
Κάντευπομονή έφτασαν οι εκπτώσεις
Οικαταναλωτές απ’ την πλευρά τους προσδοκούν να πετύχουν την όσο τοδυνατόνχαμηλότερη τιμή στο έιδος που έβαλαν στο μάτι ώστε να ανταμειφθεί η …υπομονή τους καθώς έκαναν κράτη τόσο καιρό καταπνίγοντας τηνεπιθυμία τους να αγοράσουν είδη που στους καιρούς μας έχουν τεθεί εκτόςτηςλίστας των απολύτως απαραίτητων (ένδυση – υπόδηση) και πολλές φορέςακόμη καιαν σε κάποιον του περισσεύει ένα ποσό να το διαθέσει για τέτοιου είδουςαγορέςλόγω της ψυχολογίας της …λιτότητας που διακατέχει τουςπάντες…συγκρατείται καιπροτιμά να περιμένει τις εκπτώσεις, έτσι και μόνο για αποενοχοποίηση!
 
Ηαγορά της Ξάνθης πάντα έκανε καλές εκπτώσεις
Όπωςεπισημαίνει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Ευθύμιος Μίλκογλου:«Δουλέψαμεμόνο τις 6 – 7 μέρες των γιορτών. Ο εμπορικός κόσμος τώρα προσδοκά ναπάρει μιαανάσα. Οι φετινές εκπτώσεις αρχίζουν από μεγάλα ποσοστά αν και καθ’ όλητηδιάρκεια της σαιζόν υπήρχαν προσφορές. Η αγορά της Ξάνθης πάντα έκανεκαλέςεκπτώσεις και καλούμε τους καταναλωτές αφού κάνουν την έρευνα αγοράς νατηνπροτιμήσουν». Ερωτηθείς αν έχουν διαπιστωθεί κρούσματα απ’ την πλευράτωνκαταστηματαρχών του τύπου: Κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις αφού πρώταφουσκώσουμε τιςτιμές ή κρύβουμε τα προϊόντα και αν υπάρχει έλεγχος από το σωματείο  για να διασφαλιστεί οκαταναλωτής από τέτοιες«μπαγαποντιές», τονίζει: «Η πλειονότητα των καταστηματαρχών είναιεπαγγελματίεςκαι ευσυνείδητοι και δεν καταφεύγουν σε τέτοια «τερτίπια». Εμείς έχουμεγνώσηπως κινείται η αγορά και δεν έχουμε διαπιστώσει τέτοια φαινόμενα Αλλάκαλόείναι και οι καταναλωτές να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και ανδιαπιστώσουντέτοια φαινόμενα να μας το καταγγέλλουν.
 
Θαδούμε ποσοστά όπως 80% που δεν τα είδαμε ποτέ!
Οπρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου τόνισε ότι οι φετινέςεκπτώσεις θα είναι οι μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ λόγω της δυσμενούςοικονομικής συγκυρίας: «Ο εμπορικός κόσμος έχει μια σφιχτή θηλιά στολαιμό του.Όπου και να κοιτάξεις παντού κλείνουν μαγαζιά. Δεν έχει περιθώρια….Τιςεκπτώσεις τις βλέπει σαν μια ευκαιρία να μπορέσει τουλάχιστον ναμαζέψει έναποσό να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να δώσει παράταση ζωή ς στηνεπιχείρησή του. Γι αυτό θα δούμε ποσοστά όπως 80% που δεν τα είδαμεποτέ! Οιέμποροι ξέρουν ότι τους περιμένουν και δυο δύσκολοι μήνες, ο Μάρτης καιοΑπρίλης που είναι νεκρή σαιζόν και θα προσπαθήσουν να κάνουν τζίρουςπροσελκύοντας με χαμηλές τιμές τους καταναλωτές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…