Κυκλοφοριακές …αρρυθμίες στο νομό

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Σημεία «παγίδες» βρίσκονται στους δρόμους του νομού που συχνά γίνονται πρόξενοι σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και συνήθωςεπιβάλλεται να χαθούν ζωές για να γίνουν κάποιες διορθωτικέςπαρεμβάσεις απότις αρμόδιες υπηρεσίες. Δύο απ’ αυτά εντοπίσαμε στην περιοχή του ΔήμουΑβδήρωνπου όμως η αρμοδιότητα παρέμβασης ανήκει στη ΔΕΣΕ Περιφέρειας για τοένα καιστην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για το άλλο μιας και πρόκειται γιαεθνική οδόκαι επαρχιακή,  αντίστοιχα.
 
Συσκότιση στον κόμβο του Π. Ζυγού
Βαθύ σκοτάδι επικρατεί στο κόμβο που βρίσκεται στο ύψος του Π. Ζυγούκαι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα υφιστάμενα φωτιστικά έχουν 2χρόνια ν’ανάψουν  -καταγγέλλουν οι οδηγοί – καθώςαυτό τους δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην νυχτερινή οδήγηση η οποίακαθίσταται επικίνδυνη στο σημείο του κόμβου. Το σταυρό τους κάνουν καιοιοδηγοί που κατευθύνονται προς την παραλία Μυρωδάτου και περνούν τον  κόμβο όπου διασταυρώνονταιοι δρόμοι Κεσσάνης– Μαγγάνων και Μυρωδάτου – παραλία. Στο σημείο δεν υπάρχουν φανάριαόπωςαντίστοιχα στο σταυροδρόμι προς της παραλία Αβδήρων ούτε υποχρεωτικήκυκλικήπορεία με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Οι οδηγοί πουχρησιμοποιούν αυτό το δρόμο κάνουν λόγο για «καρμανιόλα», δεδομένου ότιέχουνγίνει και θανατηφόρα ατυχήματα στο σημείο αυτό. 
 
Ο Δήμαρχος Αβδήρων ζητά κυκλική ρύθμιση της κυκλοφορίας στοσταυροδρόμι του Μυρωδάτου
Και για τα δυο θέματα είναι ενήμερος ο δήμαρχος Αβδήρων κ. ΒασίληςΤσολακίδης ο οποίος έχει στείλει έγγραφο προς τη ΔΕΣΕ για τον κόμβο στοΖυγόαλλά και για τον επαρχιακό δρόμο προς την παραλία Μυρωδάτου, προς τηνΠεριφεριακή Ενότητα Ξάνθης,  ζητώνταςκυκλική ρύθμιση κυκλοφορίας: «Έχουμε εντοπίσει αυτά τα επικίνδυνασημεία όπωςκαι άλλα στο δήμο μας και έχουμε απευθυνθεί και στη ΔΕΣΕ και στηνΠεριφερειακήΕνότητα προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις. Στον κόμβο του Π. Ζυγού ησυσκότιση οφείλεται στην κλοπή των καλωδίων που ακόμη δεν έχουναντικατασταθεί.Σ’ ότι αφορά το σταυροδρόμι προς την παραλία Μυρωδάτου ζητήσαμε ναγίνεικυκλική ρύθμιση της κυκλοφορίας  όμωςκαισ’ ένα άλλο κόμβο κάτω από το Λύκειο Αβδήρων που είναι τριγωνικό καιδημιουργείκινδύνους. Αυτό που μας έχει ειπωθεί αναφορικά με την κυκλοφοριακή ρύθμιση είναι ότι δενπροβλέπεται από τηννομοθεσία και πρέπει να γίνει τροπολογία. Ας γίνει λοιπόν! Πρέπει ναθρηνήσουμεθύματα πρώτα; Στην Τουρκία εφαρμόζουν την κυκλική ρύθμιση και σεεθνικές οδούς.Επίσης λόγω της κλοπής καλωδίων δεν λειτουργούν οι κόμβοι της Γενισέαςκαι τωνΑβδήρων. Ενημερώσαμε σχετικά την Αντιπεριφέρεια και αναμένουμε».
 
Δεν έχουν λεφτά στη ΔΕΣΕ για ν’ αντικαταστήσουν τα καλώδια
Το «Ε» απευθύνθηκε στη ΔΕΣΕ με έδρα την Καβάλα (υπάγεται και  η Ξάνθη) και στονπροϊστάμενο κ. Νικολάουπροκειμένου να πληροφορηθεί γιατί δεν αποκαθίσταται ο φωτισμός στονκόμβο τουΠ. Ζυγού: «Δεν υπάρχουν λεφτά για λάμπες», είναι η αφοπλιστική απάντησήτου καιπροσθέτει: «Έχουν γίνει πολλές κλοπές καλωδίων στους δρόμου τηςΠεριφέρειας.Για ν’ αποκατασταθεί η ζημιά σ εθνικό δίκτυο χρειάζονται πάνω από200.000 ευρώκαι η υπηρεσία αυτή τη στιγμή δεν τα διαθέτει…». Να σημειώσουμε ότιείναιγεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί μεγάλες κλοπέςκαλωδίων. Ηαστυνομία έχει προβεί σε κάποιες συλλήψεις όμως το κύκλωμα δεν έχειεξαρθρωθεί.Οι δράστες τα κλέβουν και τα πουλάνε για χαλκό.
Σ’ ότι αφορά τον νόμο για την κυκλικό κόμβο ο κ. Νικολάουαποσαφηνίζει ότι το κριτήριο που θέτει ο νόμος είναι να μηνδιασταυρώνεται  μεπεζούς και ότι είναι στην ευχέρεια τουμηχανικού που κατασκευάζει το έργο καιτης μελέτης η δημιουργία κυκλικού κόμβου. Κατά συνέπεια στο Μυρωδάτομπορεί ναδημιουργηθεί κυκλικός κόμβος αφού δεν υπάρχουν πεζοί.
 
Αντικαταστάθηκαν τα καλώδια στους κόμβους Γενισέας – Αβδήρων
Και ενώ η ΔΕΣΕ δηλώνει αδυναμία αντικατάστασης των κλεμμένωνκαλωδίων η Αντιπεριφέρεια βρήκε τρόπο και λεφτά και αντικατέστησε στουςκόμβουςΓενισέας – Αβδήρων που παρέμειναν με σβηστά φανάρια, μετά την κλοπή τωνκαλωδίων.  Μάλισταμε εντολή τουαντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδη προς τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.τακαλώδια οξυγονοκολλήθηκαν ώστε να μην είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.Επίσηςενημερώθηκε με έγγραφο η ΔΕΗ η οποία πρέπει τώρα να τα ρευματοδοτήσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…