Ξαναχτύπησαν στην ΑΤΕ Αβάτου

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Το σενάριο επαναλαμβάνεται σελιγότερο από ένα χρόνο, αφού για δεύτερη φορά μετά τη ληστεία της 14ηςΙουλίου 2010, ένοπλοι δράστες «ξαναχτυπούν» στο υποκατάστημα τηςΑγροτικήςΤράπεζας Αβάτου. Το πρωί της Παρασκευής, περίπου στις 8.30 δύο άνδρεςεισήλθανμε αυτόματο όπλο, πιστόλι και καλυμμένα τα πρόσωπά τους στο κατάστηματης ΑΤΕκαι «σήκωσαν» 25.000 ευρώ, όσα ήταν και τα χρήματα που βρισκόταν εκείνητηστιγμή στο ταμείο του καταστήματος.
Όπως μας ενημέρωσε ο αστυνομικόςδιευθυντής κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης, την ώρα της ληστείας στην τράπεζαβρισκότανοι τρεις υπάλληλοι, καθώς και τρεις πολίτες που βέβαια πανικοβλήθηκαναπό τοσυμβάν, αλλά δεν αντέδρασαν σπασμωδικά και γι’ αυτό οι δράστες έφυγανχωρίς νασημειωθεί σύγκρουση ή τραυματισμός. Πάντως, κατέθεσαν στην αστυνομίαότι ήτανπολύ άγριοι και «δε σήκωναν πολλά».
Τελικά, οι δύο ληστές διέφυγαναρχικά πεζοί, ενώ στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους και προς στιγμήν ηαστυνομία δεν έχει εντοπίσει αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν ναβοηθήσουν.Την υπόθεση ανέλαβε και διαχειρίζεται το τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης πουδιερευνάτην υπόθεση και αναζητά την ταυτότητα των δραστών, ενώ από την πρώτηστιγμήβρέθηκε στον τόπο της ληστείας και συνέδραμε το τμήμα εγκληματολογικώνερευνών.
Πάντως, να σημειωθεί ότι για τηνΤράπεζα είναι «μικρό το κακό», αφού είχε 30.000 ευρώ ασφαλισμένα, οπότεκαι δεθα υποστεί ζημία από τη ληστεία.
 
Για 2η φοράστόχοςληστών η ΑΤΕ Αβάτου
Για τους κατοίκους του χωριού τουδήμου Τοπείρου, το περιστατικό φέρνει ξανά πρόσφατες μνήμες αφού μόλις7 μήνεςπριν, στις 14 Ιουλίου 2010, άγνωστοι εισέβαλαν με όπλο στο υποκατάστημακαιδιέφυγαν αστραπιαία με δίκυκλο και 19.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές,ωστόσο, δενεπιβεβαίωσαν την τύχη εκείνων των δραστών, αν εντοπίστηκαν,συνελήφθησαν ή όχι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…