Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κοινωνικές παρεμβάσεις συμφώνησαν οι επικεφαλής

Κοινωνικές παρεμβάσεις συμφώνησαν οι επικεφαλής

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Ανκαι επιφυλακτικός στην αρχή, όπως παραδέχτηκε, ιδιαιτέρωςικανοποιημένοςεμφανίστηκε ο Γιώργος Κολλάρος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γιατηνεξέλιξη που είχε η πρόταση που είχε θέσει στην προηγούμενη συνεδρίασητουδημοτικού συμβουλίου, για την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου τουδήμου.
Ησύσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, που διοργανώθηκε από τονκ.Κολλάρο μετά από σχετική απόφαση του Σώματος, πραγματοποιήθηκε τομεσημέρι τηςΠαρασκευής στο γραφείο του δημάρχου, χωρίς καμία απουσία.
Μετάτο πέρας της συζήτησης που κράτησε περίπου μία ώρα, ο κ. Κολλάρος στιςδηλώσειςτου παραδέχτηκε ότι η συζήτηση έγινε σε «ανέλπιστα» καλό, όπως είπε,κλίμα μεθετική διάθεση, αν και δεν υπήρξε απόλυτη συμφωνία απόψεων, χωρίς όμωςαυτό νασημαίνει ότι δεν βρέθηκε σημείο τομής σε ορισμένα κρίσιμα θέματα γιατην τοπικήκοινωνία και για τα οποία θα υπάρξει δραστηριοποίηση του δήμου τοπροσεχέςδιάστημα.
 
Παρέμβασηπροέδρου Δ.Σ. στη ΔΕΗ για να μην κόβει το ρεύμα
Όπωςανέφερε ο κ. Κολλάρος τέθηκαν προς συζήτηση 12 ζητήματα από τη ΛαϊκήΣυσπείρωσηκαι ένα από τον κ. Σπύρο Μαζαράκη, σχετικά με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ,για ταοποία αυξήθηκαν τα απαιτούμενα ένσημα κι έτσι πολύς κόσμος έχασε τοδικαίωμα ναεπωφεληθεί. Σε αυτό το θέμα αποφασίστηκε να υπάρξει κάποια παρέμβασηαπό τοδήμο.
Εκείνοόμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι αποφασίστηκε ο πρόεδρος τουδημοτικού συμβουλίου να κάνει παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα στη ΔΕΗ,μεέκκληση να μην κόβεται το ρεύμα σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.«Σχετικάμε το ειδικό τέλος για τα ακίνητα δεν υπήρξε σύμπνοια απόψεως κι αυτόείναιλογικό γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση μιλά για ανυπακοή, ενώ η διοίκηση δεμπορεί ναπάει κόντρα στις κεντρικές αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Κολλάρος, ο οποίοςπρόσθεσε ότι σε πνεύμα σύγκλισης συζητήθηκαν και τα αιτήματα τηςαποπληρωμήςτων οφειλών του κράτους προς τους δήμους, της μείωσης του ΦΠΑ., τηςπαρεμπόδισης της αύξησης τελών κ.ά.
Εκτόςτων προγραμματισμένων θεμάτων, συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ένααπό αυτά ήταν η δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην έκδοση βίζας οιάνθρωποι απότην Κωνσταντινούπολη και άλλα μέρη της Τουρκίας, οι οποίοι έχουνσυγγενείς στηνπεριοχή μας. Οι επικεφαλής αποφάσισαν να έρθουν σε συνεννόηση και με τοΕπιμελητήριο, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή.
Καταληκτικά,οι αρχηγοί των παρατάξεων κατέληξαν σε ένα κείμενο, που περιλαμβάνειόλα όσασυζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν και το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στο νέοδημοτικόσυμβούλιο, στις 17 Οκτωβρίου.
 
Γ.Κολλάρος: «Να καταλάβουν οι δημότες ότι δεν είναι μόνοι»
Όσοναφορά το συμπέρασμα από την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του ο κ. Κολλάροςτόνισε:«δεν είχαμε συμφωνία 100%, όμως διαπιστώθηκαν κοινές θέσεις σε πάραπολλάσημεία, που αφορούν άμεσα τον κόσμο. Δική μας επιδίωξη ήταν νακαταλάβουν οιδημότες ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι κάποιοι που βρίσκονται σε«καρέκλες»μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτούς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…