Καυγάς για το …τίποτα!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@ixanthi.gr
 
 
Έγινε παρεξήγηση και δόθηκε …εξήγηση για το αν από λάθος ήταν τοόνομα του Δημάρχου Ξάνθης και όχι του Απόστολου Αγκόρτσα  στο ψηφοδέλτιο τηςσυμπολίτευσης που εξέλεξετους εκπροσώπους στην ΠΕΔ σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Ηπαρεξήγησηξεκίνησε από λαναθσμένη πληροφορία που μετέδωσαν μερικά τοπικά ΜΜΕ (το«Ε» στορεπορτάζ του κατέγραψε την υποψηφιότητα του κ. Αγκόρτσα, όπως επίσηςκαι ότι οδήμαρχος δεν ψηφίζεται καθώς συμμετέχει εξ’ οφιτσίου στην ΠΕΔ) καιμεταφέρθηκεσε …πηγαδάκι την ημέρα των εκλογών της ΠΕΔ. Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τηναντιπολίτευση (Ξυνίδη – Πούλιο – Ανταμπούφη) και ο πρόεδρος τουδημοτικούσυμβουλίου για να τους πείσει άνοιξε νύχτα τα γραφεία του δημαρχείουγια ν’ακούσουν την απομαγνητοφώνιση! 
 
Πολλά λόγια …για το τίποτα…
Έτσι ένα θέμα που ήταν άνευ λόγου και ουσίας και πιο πολύ κουβέντεςκαφενείου αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. στο δημοτικό συμβούλιοκαι επίμισή ώρα οι εμπλεκόμενοι συζητούσαν για τα προφανή και τα αυτονόηταμπρος τουςαπορημένους που αγνοούσαν την υπόθεση δημοτικούς συμβούλους. Μάλιστα ησυζήτησηείχε  τόση έντασηπου σε κάποια στιγμήπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημαρχόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευσηότιαμφισβητεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. …ξεσπάθωσε ο Θανάσης Ξυνίδης και τουαντιγύρισε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι Δημοτικόσυμβούλιοκαι ότι ψεύδεται γιατί θέλει να καλύψει τη δική του δυσλειτουργία, ενώτονκατηγόρησε ευθέως ότι ως πρόεδρος λειτουργεί ως το «μακρύ χέρι τηςπαράταξηΣτυλιανίδη. Ο κ. Δημαρχόπουλος του απάντησε ότι δεν φιλοδοξεί να είναιαυριανόςπρόεδρο της παράταξης Στυλιανίδη, του αποκάλεσε «κοινούς συκοφάντες»και τους κάλεσενα ζητήσουν συγγνώμη. Παρενέβη ο δήμαρχος και ζήτησε από τον κ. Ξυνίδην’ανακαλέσει το «ψεύτης», εκείνος δεν ανακάλεσε και το θέμα τέλειωσε εκείόμως ηκόντρα συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα θέματα.
 
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου …μάρτυρας κατά του δήμου!     
Και πριν προλάβει να …ηρεμήσουν τα πνεύματα από το προηγούμενο θέμανέα τροφή έδωσε ο Θανάσης Ξυνίδης μεταφέροντας την πληροφορία μεαυτήκοηπαρουσία ότι ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Αγκόρτσας το πρωί στοΕιρηνοδικείοκατέθετε ως μάρτυρας υπεράσπισης του αναδόχου της δενδροφύτευσης καικατά τουδήμου κατά  τηνεκδίκαση της διαταγήςπληρωμή που κατέθεσε ο ανάδοχος εναντίον του δήμου! Επεκράτησε μιααμηχανίαμεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, αντηλλάγησαν κάποιεςματιέςμε το δήμαρχο, κάποια «ψψψψ…» και κάποιοι κρυφογέλασαν ειρωνικά …ΟΔήμαρχοςέδειξε να μην πιστεύει στα αυτιά του, δήλωσε άγνοια και επιφυλάχτηκε ναενημερωθεί από τον ίδιο( ο οποίος απουσίαζε) γιατί προέβη σ’ αυτή τηνενέργειαπου εκθέτει για μια ακόμη φορά το δήμο.    
 
Ο δήμος πλάι στον δημότη…
Μέσα σ’ όλη αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» μπήκε και το εκτός ημερησίαςθέμα του κ. Γιώργου Κολλάρου, ο οποίος και ζητούσε επιτακτικά (ει μάτηνόμως)να δίνει το παρόν ο δήμος Ξάνθης στις λαϊκές κινητοποιήσεις να δείξειότισυμπαραστέκεται με πράξεις στους δημότες του στις δύσκολες ώρες πουπερνάνε απότην οικονομική δυσπραγία και την μεγάλη ανεργία. Την πρόταση Κολλάρουεπικρότησε ο σύμβουλος της παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή» κ.Μαζαράκης καιαναζητούνταν τρόποι έκφρασης μιας τέτοιας χειρονομίας από το δημοτικόσυμβούλιο. Τελικά συμφώνησαν ότι το θέμα θέλει πολύ συζήτηση καιαναβλήθηκε γιαάλλο δημοτικό συμβούλιο.   
 
Τσεγγελίδης ο ερωτών…
Συνεχώς με μια ερώτηση στο στόμα ήταν ο δημοτικό σύμβουλος κ.Τσεγγελίδης στο παρόν δημοτικό συμβούλιο. Έσπασε τη σιωπή τουανοίγοντας τοθέμα της Αναπτυξιακή και των χειρισμών του Δήμου Ξάνθης στηνΑναπτυξιακή Ξάνθηςκαθώς επίσης και το πρόβλημα των υπαλλήλων, που είναι απλήρωτοι γιασχεδόν 2χρόνια και έχουν εγκαταλείψει πλέον την εργασία τους λόγω έλλειψηςηλεκτρικούρεύματος και οποιασδήποτε άλλης υποδομής. Η ερώτηση απαντήθηκε από τονΘανάσηΞυνίδη που είπε ότι εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί στοδικαστήριο απότους Δήμους η αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης.
 
Ο ΣΔΑΝ – ο ΧΥΤΑ και οι αντιδράσεις
Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη η έκτακτη εισφορά 80.000 ευρώ πουζητά ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων προκειμένου να ενισχυθεί μεμηχανήματα και ν’  αντιμετωπίσειταπροβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά στο ΧΥΤΑ τοκαλοκαίρι. Οδήμαρχος Ξάνθης είπε ότι είναι υπερβολικό το ποσό που ζητά ο Σύνδεσμοςκαι ότιο δήμος αδυνατεί να το καλύψει και αντιπρότεινε να δοθούν 40.000 ευρώαναγνωρίζοντας ς ότι υπάρχει πρόβλημα στο Σύνδεσμο.
Σ’ αυτό το θέμα αντέδρασε ο κ. Τσεγγελίδης ο οποίος εξέφρασε μιασειρά από σοβαρές επιφυλάξεις  καικυρίωςσε ότι αφορά στις ευθύνες του Συνδέσμου για τη διαχείριση του ΧΥΤΑμέχρι σήμερααλλά και για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Το λόγο πήρε ο Θανάσης Ξυνίδης(εκπρόσωπος του Δήμου στο ΣΔΑΝΞ)  οοποίος είπε ότι αν δεν γίνουν εργασίες στο ΧΥΤΑ θα κλείσει και ότιείναι άμεσηανάγκη να δοθούν τα χρήματα. Είπε επίσης ότι είναι παράνομος καιυπάρχεικίνδυνος να κοπούν μεγάλα πρόστιμα που θα επιβαρύνουν το δήμο. 
 
Ο Πέτρος Γεωργαντζής θα τιμηθεί στις 4 Οκτωβρίου
Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικά και πέρασαν …αστραπιαία.Σημειώνουμε μόνο ότι  οκαθηγητής -συγγραφέας κ.  ΠέτροςΓεωργαντζής θαείναι το τιμώμενο πρόσωπο στις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμότηςαπελευθέρωσης της Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…