ΙΚΕΑ στην Ξάνθη προσεχώς

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Υποκατάστημα της μεγάλης σουηδικής εταιρίας “doit yourself” (κάντο μόνος σου)με την υπογραφή της ΙΚΕΑ σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Ξάνθηπροσεχώς,σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε». Το νέο υπερκατάστημα με είδη σπιτιούκαι όχιμόνο, πρόκειται να αναγερθεί σε οικόπεδο παρακείμενο στο Flamingo RetailParkκαι πίσω από το πάρκοΚυκλοφοριακής Αγωγής και να αξιοποιήσει τον κόμβο του από το δρόμο,πιθανότατακαι τις υποδομές του, κυρίως τις 900 θέσεις στάθμευσης που διαθέτει.Μάλιστα,οι πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι το οικόπεδο έχει ήδη αγοραστεί.
Η κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια της επέκτασης της εταιρίας στιςΠεριφέρεις της Ελλάδας, μετά την ενθαρρυντικότατη αποδοχή που είχε ηλειτουργίατων καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα. Η στρατηγικήτηςεταιρίας, επιλέγοντας ένα τέτοιο σημείο, είναι αφενός να επωφεληθεί απότονκοντινό κόμβο της Εγνατίας, εξυπηρετώντας έτσι το σύνολο των κατοίκωντηςΑνατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού θα βρίσκεται στην καρδιά τηςΠεριφέρειαςκαι αφετέρου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Flamingo RetailParkσε κεντρικό εμπορικόσημείο της Περιφέρειας.
Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Flamingo, η εταιρία δε χρειάζεταισυγκεκριμένη έγκριση από όργανα της αυτοδιοίκησης, λόγω του αριθμού τωνκατοίκων του δήμου που είναι κάτω από το καθορισμένο όριο και η άδειατου δήμουτων Αβδήρων θα απαιτηθεί μόνο εφόσον συμπεριλάβει κατάστημαυγειονομικούενδιαφέροντος. Επομένως, η υποβολή έγκρισης στον οικείο δήμο θα γίνειμόνο γιατην αίτηση παροχής ύδρευσης και άλλων υπηρεσιών.
Για το λόγο αυτό επισήμως το ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί πρώτα στηνΠολεοδομία, όπου θα κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος, αν οι διαδικασίεςδενέχουν ήδη ξεκινήσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…