Η ΣΠΙΘΑ και στην Ξάνθη

0

Δημιουργήθηκεκαι στην Ξάνθη ΚίνησηΑνεξαρτήτων Πολιτών ΣΠΙΘΑ Ξάνθης. Ιδρυτικά μέλη είναι οι:
ΑβραμίδηςΑβραάμ, Ασημακόπουλος Βύρων,Γεωργακάκης Ηλίας, Γκουρλίτσας Γεώργιος,
ΔωρόπουλοςΕυάγγελος, Θεοδωρίδης Γαβριήλ,Θεοδωρίδης Μιχαήλ, Κασάπογλου Μιχαήλ, Κατζελάκης Αθανάσιος, ΚόκκαςΝικόλαος,Κουρτίδης Κωνσταντίνος, Κουτσομιχάλη Ζωή, Κυριακού Γεώργιος, ΝαβροζίδηςΠαναγιώτης, Ναθαναηλίδης Σταύρος, Πανοσκάλτσης Βασίλειος, ΣπανόςΚωνσταντίνος,Χατζηγεωργίου Ελένη.
ΟΙΘΕΣΕΙΣ
«Συγκροτήσαμεσήμερα κίνηση ανεξαρτήτωνπολιτών με την επωνυμία Σπίθα Ξάνθης, προσυπογράφοντας την διακήρυξητου ιδρυτήτης Μίκη Θεοδωράκη για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, ΆμεσηΔημοκρατία,Πατριωτική Αναγέννηση.
Είμαστεπολίτες που έχουν αποστασιοποιηθείαπό το υπάρχον πολιτικό και κομματικό κατεστημένο εδώ και πολύ καιρό.Βιώνουμεχρόνια τώρα την αδιαμφισβήτητη κρίση των δομών της Ελληνικής κοινωνίας,με τηνεναλλαγή των δυο πόλων του μονοκομματικού δικομματισμού, από τηνμεταπολίτευσηέως σήμερα.
Παρατηρούμεμε οργή το πείραμα ευρωπαϊκήςκαι παγκόσμιας σημασίας που διεξάγεται στην πατρίδα μας από τα πιοαισχράκέντρα του παγκόσμιου τραπεζιτικού-χρηματιστηριακού κεφαλαίου, με τηνσυμμετοχήτων εξαρτημένων από αυτά πολιτικοοικονομικών ελλαδικών κύκλων.
Καλούμετον πολίτη που θεωρεί ότι δενεκπροσωπείται από τα υπάρχοντα κόμματα, να πλαισιώσει τις γραμμές τηςΣπίθαςκαι όλοι μαζί  ναβάλουμε φρένο στονκατήφορο, με προοπτική την έξοδο της χώρας από την κρίση, τηνεγκαθίδρυσηλαϊκής κυριαρχίας, την κατάργηση των πελατειακών σχέσεων εξουσίας καιτηναναθεώρηση του συντάγματος ώστε να επιτευχθεί η χωρίς διαπλοκήανεξάρτητηλειτουργία της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
 Διεκδικούμε και απαιτούμε νααντιμετωπίζεται ηΘράκη ως ισότιμο τμήμα του Ελληνικού κράτους βάζοντας φρένο σεπολιτικές πουαπεργάζονται την αποκοπή της από τον εθνικό κορμό. Ας ανάψουμε μιασπίθαελπίδας που μαζί με τις άλλες που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνταιπανελλαδικά, να φουντώσει και να γίνει καθαρτήρια φωτιά που θα μαςλυτρώσει.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα πράσινα άλογα

Έναςαπό τους πιοσυχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν,προέλε…