Η Ξάνθη στον χορό της Αποκριάς!

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
  
  
Σαν«μάνα εξ’ ουρανού» περιμένουν το τριήμερο της Αποκριάς οι επαγγελματίεςτουτουριστικού κλάδου καθώς και αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες υγειονομικούενδιαφέροντος (ταβέρνες, εστιατόρια) και καφέ μπαρ! Ξεχνώντας ταδεδομένα τηςεπισκεψιμότητας άλλων ετών όπου δεν έπεφτε καρφίτσα στην πόλη και δενέβρισκεςξενοδοχείο ούτε στην …Αλεξανδρούπολη και έχοντας βάλει πιο χαμηλά τονπήχηαναγνωρίζοντας ότι η κρίση και η έλλειψη χρημάτων δεν αφήνει πολλάπεριθώριαγια μαζική προσέλευση επισκεπτών, κορυφώνουν τις προετοιμασίες ναυποδεχτούνέστω και αυτούς  -κατά πολύ λιγότερους,όπως εκτιμούν –  επισκέπτεςτουΞανθιώτικου Καρναβαλιού 2011.
 
Μείωσητιμών στα ξενοδοχεία – Πληρότητα 80 – 90%
Όπωςμας πληροφορεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ξάνθης κ. Αγκόρτσας τα μέχριστιγμήςστοιχεία στα ξενοδοχεία και καταλύματα του νομού δείχνουν 80 – 90%πληρότηταενώ έχουν ρίξει τις τιμές στα 80 – 90 ευρώ το δίκλινο (έναντι 120 ευρώπέρυσικαι 160 το 2009), σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, καταργώντας το πλαφόν του τριημέρου ή διημέρου προκειμένουνα γεμίσουντα ξενοδοχεία τους.
«Ταξενοδοχεία της Ξάνθης έχουν πιο φτηνές τιμές σε σχέση με αυτά τηςΛίμνης τουΠλαστήρα ή του Παρνασσού ή των Καλαβρύτων. Στην δε Πάτρα το δίκλινοκοστίζει350 ευρώ. Περιμένουμε κυρίως από Λάρισα και πάνω καθώς και οι τιμές τωνκαυσίμων που έχουν πάρει φωτιά είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας.Παρόλα αυτάείμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε αρκετούς επισκέπτες. Εμείς απ’ τηνπλευρά μαςστην πλειοψηφία μας είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτόμαςπαρέχοντας καλές υπηρεσίες καθώς έτσι θέτουμε τις βάσεις για μιαπαγιωμένηεπισκεψιμότητα όλο το χρόνο και αυτή την περίοδο».
 
Ταμάτια σας στον τιμοκατάλογο…
…προτρέπειτους καταναλωτές ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλουεκτιμώνταςεπίσης ότι το φετινό καρναβάλι εκτός από την κρίση δεν έχει σύμμαχο καιτονκαιρό, πράγμα που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες δεν περιμένουν καιπολλάπράγματα: «Είναι πολλοί οι ανασταλτικοί παράγοντες όμως ευελπιστούμεότι οκόσμος θα’ ρθει για να ξεδώσει και έστω και λιγότεροι και αν είναι οιεπισκέπτες μας θα αναθερμανθεί η αγορά μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι νατουςυποδεχτούμε, έχουμε τις ίδιες τιμές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θαυπάρξουνφαινόμενα αισχροκέρδειας γιατί οι επαγγελματίες έχουν συνειδητοποιήσειότι αυτάαμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και τη δυσφημούν. Επίσης προτρέπουμε τους καταναλωτές ναβλέπουν τους τιμοκαταλόγους να συγκρίνουν και να απορρίπτουν και νααπομονώνουντους «κακούς» επαγγελματίες που καταφεύγουν στην αρπαχτή».
 
«Τσίμπησαν»τα ποτά…
Αύξησανκατά 1 ευρώ την τιμή του ποτού στα καφέ – μπαρ λόγω Αποκριάς.Συγκεκριμένα όπωςμας πληροφορεί ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ανδρέας Ιντζές το ποτό θαπωλείται 8ευρώ (από 6 – 7) η μπύρα 5 ευρώ και ο καφές (νες ) 3 ευρώ: «Η αύξησηαυτήεπιβάλλεται γιατί πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές πουγίνονται σταμαγαζιά μας αυτές τις μέρες. Η Ξάνθη έχει τις πιο φτηνές τιμές. ΣτηνΑριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ο καφές στοιχίζει 4,5 ευρώ. Η είσοδος σταμαγαζιά θαείναι 10 ευρώ τιμή στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται το ποτό ενώ τοδεύτερο ποτόθα έχει την τιμή των 8 ευρώ. Καλούμε τον κόσμο να βγει και ναδιασκεδάσει καιοι ξανθιώτες να φιλοξενήσουν γνωστούς τους, να ‘ ρθει κόσμος. Όλη ηκοινωνία θαέχει όφελος…»  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…