Η Εμινέ Ερντογάν στη Ροδόπη

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί ηεπίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού της Τουρκίας κας Εμινέ ΕρντογάνστηΡοδόπη την Κυριακή 22 Μαΐου.  Ηεπίσκεψηχαρακτηρίστηκε «ιδιωτικού» χαρακτήρα αν όμως συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι  επίκεινται εκλογές στηνΤουρκία και την καΕρντογάν συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμεν Μπαγίς και ουποψήφιοςβουλευτής του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από τηνπεριοχή,τότε μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι είχε και προεκλογική σκοπιμότητα.
 
Η ιδιωτική επίσκεψη της κας Ερντογάν
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα azinlikca.net η κα Ερντογάν κατά τηνπαραμονή τηςστην Ροδόπη παρακολούθησε τον  «6οΔιαγωνισμό Καλής Ανάγνωσης του Κορανίου» που διοργανώσει ο ψευδομουφτήςΚομοτηνής στο Κικίδιο. Ακολούθως παραβρέθηκαν στην εκδήλωση περιτομήςτωνεγγονών του Σαδίκ Αχμέτ, του Σαδικχάν και του Μεχμετχάν, ενώεπισκέφτηκαν τοΠροξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή όπου είχαν συνάντηση με τον κ.ΜουσταφάΣάρνιτς.
Η κα. Εμινέ Ερντογάν και η αντιπροσωπεία που την συνόδευεεπισκέφτηκαν την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής όπου την υποδέχτηκεο  πρόεδρος τηςΈνωσης Τουρκικής ΝεολαίαςΚομοτηνής Κοράϊ Χασάν και στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που τηςπαρέθεσε ησυμβουλευτική Επιτροπή στο ξενοδοχείο Chris & Eveστην Κομοτηνή.
 
«Έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη Δυτική Θράκη…»
Σύμφωνα με την ίδια τουρκόφωνη εφημερίδα ο κ. Μπαγίς στην ομιλία τουανέφερε: «¨Όταν συναντιόμαστε με τους έλληνες αξιωματούχους κάθε φοράεπαναφέρουμετο θέμα της Δυτικής Θράκης…. Στην Τουρκία το να’ σαι Τούρκος είναιεύκολο.Όμως  αυτή τη στιγμήη αλήθεια είναι ότιόπου κι αν γεννηθείς είναι δύσκολο να παραμείνεις τούρκος όπως κιΈλληνας». Ηκα Ερντογάν ανέφερε: «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, ειδικά από εσάς θα ήθελα να κρατήσετε, τονπολιτισμό, τις παραδόσεις και ειδικά τη γλώσσα. Επιπλέον, σας παρακαλώνα μηναμελήσετε τα παιδιά σας να μάθουν ελληνικά . Έχουμε πάντα στο μυαλό μαςτηΔυτική Θράκη».
 
 
 
Η Ελλάδα που στηρίζει έμπρακτα την Ευρωπαϊκήπροοπτική τηςΤουρκίας
Επίσης ο κ. Μπαγίς ως και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τηνΕυρωπαϊκή Ένωση έκανε δηλώσεις σχετικά με τις μικρές σημαίες πουπεριείχαν τηνσημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας και διανεμήθηκαν κατά τηνεπίσκεψη τους στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής: «Ίσως μπορεί να έκανε εντύπωση σε κάποιους από εμάς, τι ήταναυτές οι σημαίεςπου διανεμήθηκαν. Διότι στο ένα μισό υπάρχει η σημαία της Ε.Ε. και στοάλλομισό υπάρχει η σημαία της Τουρκίας. Στην ουσία, αυτή η σημαία είναι ένασύμβολοπου εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Είναι σύμβολο τηςΓενικήςΓραμματείας μας στην Ε.Ε.. Εκεί το θέμα αυτό προκάλεσε εντύπωση σεκάποιουςέλληνες δημοσιογράφους, και αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο οι Τούρκοιμοίρασαναυτές τις σημαίες. Εμείς τη μοιράζουμε αυτή την σημαία σε όλα τα κράτημέλη τηςΕ.Ε. τη μοιράζουμε όπως στην Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στοΒέλγιο.Το θεωρούμε ως ένα καθήκον να μοιράσουμε αυτή την σημαία ειδικά σε μιαχώραόπως η Ελλάδα που στηρίζει έμπρακτα την Ευρωπαϊκή προοπτική τηςΤουρκίας καιόχι βεβαία να τη μοιράσουμε μέσα στην κοινωνία της ΤουρκικήςΜειονότητας. Διότιπράγματι η Τουρκία, παρακολουθεί με εκτίμηση την στήριξη που παρέχει ηΕλλάδαγια την Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Στην ουσία η Ελλάδααντιλήφθηκε ότι η Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αποτελεί τοπιοσημαντικό σχέδιο ειρήνης για αυτή την γεωγραφία. Εάν η Ε.Ε. εξασφάλισε  η Γερμανία με την Γαλλία, η Αγγλία με την Ιταλία, η Ολλανδίαμε το Βέλγιονα ζουν και να συνυπάρχουν ειρηνικά, και εάν πράγματι η Ε.Ε. αποτέλεσεως πιοπεριεκτικό σχέδιο ειρήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας, τότε θααναλάβει καιτη πολύ σημαντική πλατφόρμα ειρήνης για τις ελληνοτουρκικές  σχέσεις. Η ευρωπαϊκήένταξη τηςΤουρκίας,  θαμετατρέψει την Ε.Ε. από έναηπειρωτικό σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ειρήνης. Εσείς ως πολίτες αυτής τηςχώραςκαι ως αδέλφια μας που αποτελείται γέφυρα μεταξύ μας, συμβάλλεται στηνειρήνησε πολύ σημαντικό βαθμό. Είμαστε ευγνώμωνες στον καθένα σας ξεχωριστά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…