Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Η αγανάκτηση πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας

Η αγανάκτηση πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας

0

Η αγανάκτηση πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας
 
Σοβαρά επεισόδιαανάμεσα σε αγανακτισμένους, κουκουλοφόρους και αστυνομικούς
 
Μίαμεγαλειώδης πορεία, πρωτοφανής για ταδεδομένα της χώρας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στους δρόμουςτηςΑθήνας. Περίπου 250.000 πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους και τηνοργή τουςγια το νέο πρόγραμμα λιτότητας καλώντας τους βουλευτές να τοκαταψηφίσουν.
Χιλιάδεςλαού συγκεντρώθηκαν γύρω από τηΒουλή φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Μνημονίου και της κυβέρνησης.Περίπου10.000 αστυνομικοί, 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν μπροστά στοΣύνταγμα καιστους δρόμους γύρω από τη βουλή κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.Είχανδημιουργήσει τείχος με σιδερένια παραπετάσματα, προκειμένου ναδιευκολύνουν τηνπρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο.
Λίγομετά τις 12 το μεσημέρι έντασηδημιουργήθηκε μπροστά στο σιδηρόφραχτο τείχος στην Βασ. Σοφίας καθώςοργισμένοιδιαδηλωτές προσπάθησαν να το καταστρέψουν και πολλοί από αυτούςσυνελήφθησαν. Ηαστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τοτείχος.
Στις12:30 περίπου η πορεία του ΠΑΜΕ μεεπικεφαλής την γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έφτασε στο Σύνταγμα καιενώθηκεμε τους αγανακτισμένους.
Ηένταση παρέμεινε στους γύρω δρόμους απότη βουλή με την αστυνομία να προσπαθεί να κρατήσει τους δρόμουςανοιχτούς γιατην προσέλευση των βουλευτών και κλιμακωνόταν συνεχώς με ρίψη χημικώνκαι μικροσυμπλοκέςμεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.
Γύρωστις 13:00 το μεσημέρι κουκουλοφόροιπροσπάθησαν να παρεισφρήσουν στο πλήθος και ξέσπασαν επεισόδια καιάγριεςσυγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων οι οποίες πήραν έκτασηόταν οικουκουλοφόροι έριξαν μολότωφ ανάμεσα στον κόσμο δημιουργώντας πανικό.
Οιαγανακτισμένοι πολίτες προσπάθησαν ναπεριφρουρήσουν τη συγκέντρωση και απώθησαν τους κουκουλοφόρους. Στοσκηνικόπροστέθηκαν και κρανιοφόροι οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν με καδρόνιακαι ξύλατους διαδηλωτές. Αργότερα δε κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες μεάτομαπου μετέφεραν ρόπαλα με καρότσια σούπερ μάρκετ παρακολουθούμενοι καισυνεργαζόμενοι με τους αστυνομικούς, ενώ επίσης υπήρχαν πληροφορίες γιακουκουλοφόρους που βρέθηκαν με αστυνομικές ταυτότητες οι οποίεςδιαψεύστηκαναπό τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Οιπροσπάθειες όσο των κουκουλοφόρων τόσοκαι των κρανιοφόρων αγνώστων να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές και ναδιαλύσουντην ειρηνική πορεία απέτυχαν αρχικά καθώς ο τεράστιος όγκος τωνδιαδηλωτώνπαρέμεινε μπροστά στη βουλή δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα.
Παράλληλαστους δρόμους κοντά στη βουλήσημειώθηκαν προπηλακισμοί και αποδοκιμασίες βουλευτών ενώ η ατμόσφαιραέγινεαποπνικτική στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και μπροστά στο υπουργείοοικονομικώναπό τις συμπλοκές κουκουλοφόρων και αστυνομικών και τις ρίψεις μολότωφκαιχημικών αντίστοιχα. Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα μεζαρντινιέρες καιγύρω στις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο με τουςαστυνομικούς αλλάκαι με τους διαδηλωτές που τους καταδίωκαν προσπαθώντας να τουςαπωθήσουν απότο Σύνταγμα.
Δυστυχώςτο κέντρο της Αθήνας παραδόθηκεγι’ άλλη μια φορά στην αναρχία και την καταστροφική μανία τωνγνωστών-αγνώστωνοι οποίοι σπάζοντας πεζοδρόμια δημιούργησαν ένα πεδίο μάχης στο κέντροτηςπρωτεύουσας.
Μάλισταγύρω στις 3: 30 το απόγευμαπροσπάθησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίαςτρομοκρατώντας τουςτουρίστες και τους ξένους ανταποκριτές που παρακολουθούσαν τατεκταινόμενα απότα μπαλκόνια του ξενοδοχείου.
Ηειρηνική διαδήλωση των αγανακτισμένωνπερίπου στις τέσσερεις το απόγευμα άρχισε να διαλύεται λόγω της χαώδουςκαιαποπνικτικής κατάστασης που επικράτησε με τις μάχες ανάμεσα στουςαστυνομικούςκαι στους κουκουλοφόρους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αλλά καιστις οδούςΠανεπιστημίου, Σταδίου, Καραγεώργη Σερβίας, Μητροπόλεως και Βαλαωρίτου,ενώ οικουκουλοφόροι κατέστρεψαν σκηνές και πανό που είχαν αναρτήσει επί 21ημέρες οιαγανακτισμένοι πολίτες.
Μόνολίγες εκατοντάδες αγανακτισμένωνπαρέμειναν στο χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη μέχρι το βράδυ ενώ η δράσητωνκουκουλοφόρων και ο κλεφτοπόλεμος συνεχίστηκε για ώρες.
Δύοαστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά απόεπίθεση κουκουλοφόρων αλλά και οι γνωστοί δημοσιογράφοι Τάσος ΤέλογλουκαιΣτέλιος Κούλογλου. Συνολικά εννέα ήταν οι τραυματίες, αστυνομικοί καιπολίτεςπου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ευτυχώς με ελαφρά τραύματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…