Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ελληνοβουλγαρική αστυνομική συμμαχία για την εγκληματικότητα

Ελληνοβουλγαρική αστυνομική συμμαχία για την εγκληματικότητα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Ενώνουν τις δυνάμεις τους έλληνες και βούλγαροι αστυνομικοίπροκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν την έξαρση της εγκληματικότητας πουπαρατηρείταικαι στις δύο χώρες. Στα πλαίσια αυτά ήλθε από την Βουλγαρία στην Ξάνθηκλιμάκιο4 αστυνομικών και 3 διοικητών οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν από τουςσυναδέλφουςτους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.
 
Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας επιβάλλει διασυνοριακήσυνεργασία
Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μετά από 4 συναντήσεις (στο Σμόλυανκαι στον Αγ. Κωνσταντίνο) βούλγαροι αστυνομικοί από το Σμόλυαν καιξανθιώτεςτης αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης και είπαν να «αδελφοποιηθούν»συγκροτώνταςεπιτροπές, θέτοντας το πλαίσιο της συνεργασίας που αποτελείται απόεξειδικευμένεςδράσεις και μέτρα που αποσκοπούν στην πάταξη της εγκληματικότητας καιτηςπαραβατικότητας που πλήττει και τις δύο χώρες.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης που είναι οοικοδεσπότης σ’ αυτή η συνάντηση επισημαίνει στο «Ε»: «Είναι πολύχρήσιμη καιθεωρώ ότι θα αποβεί πολύ αποτελεσματική αυτή η διασυνοριακή συνεργασίαμε τουςβούλγαρους συναδέλφους μας. Η εγκληματικότητα έχει πάρει μεγάλεςδιαστάσεις καισε μας και στη Βουλγαρία και επιβάλλεται να έχουμε συνεργασία. Στιςσυναντήσειςμας καταρτίσαμε το πλαίσιο και το σχέδιο δράσης ώστε να δοθεί ένααποτελεσματικό χτύπημα.». Η μικτή επιτροπή πραγματοποίησε συσκέψειςεργασίαςμέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ την Κυριακή μετέβησαν στα Άβδηρα όπου τουςυποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Τσολακίδης και ξεναγήθηκαν από τον αστυνομικό διευθυντή στον αρχαιολογικόχώρο τωνΑβδήρων και στο αρχαιολογικό Μουσείο.  
 
Κοινές περιπολίες…
Να σημειώσουμε ότι ανάλογες συνεργασίες γίνονται και σ’ άλλες πόλειςτης Β/. Ελλάδος όπως στις Σέρρες ενώ άρχισαν κοινές περιπολίες  σε Χαλκιδική, Καβάλα,Πλαταµώνα και ΜπάνσκοΒουλγαρίας Οι αστυνοµικοί είναι ένστολοι. Η αρχή έγινε ήδη στις 16Ιανουαρίουόταν 2 έλληνες αστυνοµικοί ενώθηκαν µε τις δυνάµεις της βουλγαρικήςαστυνοµίαςπου περιπολούν στην πόλη Μπάνσκο, ένα από τα πλέον γνωστά τουριστικάθέρετρατης γειτονικής χώρας για χειµερινό τουρισµό. Οι έλληνες αστυνοµικοί θαεπιστρέψουν στις 7 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα εξεταστεί σε ποιεςάλλεςπόλεις της Βουλγαρίας θα σταλεί ελληνική δύναµη.
Η Βουλγάρικη  αστυνοµίαόπωςέχει ενηµερώσει την Αθήνα προτίθεται να στείλει τους δικούς τηςαστυνοµικούςτους θερινούς µήνες όταν χιλιάδες βούλγαροι έρχονται για τουρισµό,κυρίως σεπεριοχές της Βόρειας Ελλάδας
Βάσει της συµφωνίας,που επισήµως τα µεικτά κλιµάκια των Ελλήνων καιτων Βουλγάρων θα έχουν το δικαίωµα έλεγχου, προσαγωγής και σύλληψης,ενώ ωςανώτερος του κλιµακίου θα ορίζεται πάντοτε ο αστυνοµικός της χώρας στηοποίαεκτελείται η περιπολία, ανεξαρτήτως του βαθµού που θα φέρει ο αλλοδαπόςσυνάδελφός του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…