Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών απαγωγέων

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών απαγωγέων

0

Εξαρθρώθηκε,από αστυνομικούς του ΤμήματοςΑσφαλείας Κομοτηνής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίαςπροέβαιναν στηναρπαγή Πακιστανών, με σκοπό την εκβίαση των συγγενών τους, για καταβολήχρηματικού ποσού, προκειμένου να τους ελευθερώσουν.
Κατάτην διάρκεια επιχείρησης πουπραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σεσυνεργασίαμε αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής ΕγκληματικότηταςΡοδόπης τηνΤρίτη 26 Ιουλίου, συνέλαβαν στον Άρατο Ροδόπης, έξι Πακιστανούς,ηλικίας 17,26, 29, 32, 33 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίαγια«Εγκληματική Οργάνωση», «Αρπαγή», «Εκβίαση», παράβαση του Νόμου «Περίαλλοδαπών»,  και«Υπεξαγωγή Εγγράφων».Επίσης εντοπίσθηκαν, σε οίκημα, εξήντα τρεις συμπατριώτες τους οιοποίοι κατακρατούντανπαράνομα από  ταμέλη της οργάνωσης καιαπελευθερώθηκαν.
Όπωςπροέκυψε από την αστυνομική έρευνα,αρχικά η εγκληματική οργάνωση παραλάμβανε, από τον Νομό ΈβρουΠακιστανούς οιοποίοι διέθεταν Υπηρεσιακά Σημειώματα των Αστυνομικών Αρχών. Με ταΥπηρεσιακάΣημειώματα τους δινόταν η δυνατότητα να φύγουν από την χώρα σε διάστηματριάνταημερών. Στη συνέχεια τους αφαιρούσαν τα Υπηρεσιακά Σημειώματα και τουςοδηγούσαν σε οίκημα, στον Άρατο όπου με τη χρήση βίας και με απειλές,τουςκατακρατούσαν παράνομα. Μετά απαιτούσαν από συγγενικά τους πρόσωπα,χρηματικάποσά, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.
Όλοιοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στονΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί τοΤμήμαΑσφάλειας Κομοτηνής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…