Ευ Ζην: Για να ζεις καλύτερα…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.ge
 
 
Το Κέντρο Βιοσυντονισμού «Ευ Ζην»(Αν. Δημητρίου 22) λειτουργεί λιγότερο από ένα χρόνο στην Ξάνθη όμωςέχεικαταστεί επίκεντρο ενδιαφέροντος αρκετών συμπολιτών μας που προσφεύγουνσ’ αυτόκαι στον Βιοσυντονιστή κ. Σπύρο Καράκο ζητώντας να πληροφορηθούν γιατην μέθοδοτης Βιοσυντονιστικής θεραπείας με την ειδική συσκευή BICOM®,καθώς επίσης και να κάνουν χρήση τηςπροκειμένου ν’ απαλλαχθούν από τον πόνο που προκαλούν διάφορεςασθένειες (π.χ.χονδροπάθειες) ή να πληροφορηθούν μέσω ειδικών τεστ σε ποιες τροφέςείναιαλλεργικοί και τους προκαλούν δυσανεξίες που μπλοκάρουν τονμεταβολισμός τουςκαι δεν έχουν αποτελεσματικότητα οι δίαιτες για απώλεια βάρους ή τέλοςγια ναβοηθηθούν στη διακοπή του καπνίσματος όταν όμως έχουν αποφασίσει να τοκόψουν.
 
Τι είναι η βιοσυντονιστικήθεραπεία;
Πρόκειται για μια ολιστικήβιολογική διαδικασία, η οποία έχει αποδειχθεί επιτυχής στη θεραπείαχιλιάδωνασθενών για τρεις δεκαετίες. Όπως μας εξηγεί ο κ. Καράκος τον οποίοσυναντήσαμεστο γραφείο του, η βιοσυντονιστική θεραπεία έγινε περισσότερο γνωστήαπό τουςεπιστήμονες της διαστημικής βάσης ΜΙR τηςπρώην Σοβιετικής Ένωσης,οι οποίοι προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν πιθανές ασθένειες τωναστροναυτών πουθα διέμειναν μεγάλα χρονικά διαστήματα στη βάση και δεν θα είχαν τηδυνατότηταάμεσης ιατρικής παρέμβασης προσέφυγαν σε αρχέγονες μεθόδους καιτεχνικές πουεφαρμόζονταν από θεραπευτές της Ανατολής: «Ενεργειακές θεραπείεςχρησιμοποιούσεο Ιπποκράτης αλλά εφαρμόζονταν και σ’ όλους τους αρχαίους πολιτισμούς.Εμείςδεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως γίνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δενγίνεται.Αυτή η μέθοδος κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Η επιτυχία τηςαποδεικνύεται μεεπιστημονικές έρευνες, ιατρικά αρχεία ιστορικού ασθενών, αναφορές καιβιβλίαγιατρών απ’ όλο τον κόσμο, στον οποίο έχει εξαπλωθεί η μέθοδος αυτή,αλλά καιαπό τα εγκάρδια γράμματα από ευγνώμονες ασθενείς.
 
Τι είναι το BICOM®
Η βιοσυντονιστική θεραπείαγίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής, BICOM® 2000, η οποία δεν παράγει τεχνητά ενέργεια.Χρησιμοποιεί απλώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που λαμβάνει από τονασθενή. Μετην βιοφυσική αυτή μέθοδο θεραπείας τροποποιείται το ενεργειακό πεδίοτουπάσχοντος οργανισμού, αυξάνοντας την δύναμη του αμυντικού συστήματος,βελτιώνοντας έτσι την υγεία: «Το μηχάνημα δεν εκπέμπει δική τουακτινοβολία.Μεταποιεί την ενέργεια που ήδη παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός Ηακτινοβολίαπου παράγει είναι το 1/10 του κινητού.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Τοανθρώπινο σώμα (τα κύτταρα των οργάνων, των ιστών, κτλ.) εκπέμπουνηλεκτρομαγνητικά σήματα με την μορφή ταλαντώσεων. Η θεραπευτική συσκευήBICOM® δέχεται αυτά τασήματα από το σώμα μέσω ηλεκτροδίων. Με ένα εσωτερικό σύστημαφιλτραρίσματος,το BICOM®διαχωρίζει τα υγιή σήματα από τα παθολογικά. Στη συνέχεια, ηλεκτρονικάενισχύειτα υγιή σήματα κι αντιστρέφει τα παθολογικά (φαινόμενο τουαντικατοπτρισμού).Οι επεξεργασμένες πληροφορίες επιστρέφονται στο σώμα του ασθενή, μέσωενόςμαγνητικού τάπητα. Το σώμα αντιδρά αμέσως στις νέες ηλεκτρομαγνητικέςπληροφορίες κι έτσι ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Με την αντιστροφήτωνπαθολογικών σημάτων, η δύναμη αυτο-θεραπείας του σώματος ενεργοποιείταικαιενδυναμώνεται. Το σώμα επανακτά τον έλεγχο στους μηχανισμούς ρύθμισηςκαιαποτοξίνωσης, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την καλή λειτουργία τουαμυντικούσυστήματος», επισημαίνει ο κ. Καράκος.
 
Πού αποσκοπεί η μέθοδος τουβιοσυντονισμού;
Η μέθοδος του βιοσυντονισμούστοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου.
Κάθε άνθρωπος διακατέχεται από τοφυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούνασθένειεςστο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ήενεργειακόμέρος. Όσοι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν καιεξουδετερωθούν τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σε αυτούςτουςπαράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικώνακτινοβολιών,η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών τουσώματος, ηελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση τουεντέρου, ηύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς τοανοσοποιητικόσύστημα, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή αφομοίωση βιταμινών καιιχνοστοιχείων,μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.
 
Πόσο αποτελεσματική είναι ημέθοδος του βιοσυντονισμού;
Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχειαποδειχθεί ότι έχει ποσοστά επιτυχίας σε πάνω από το 80% των ασθενώνπου τηνεμπιστεύτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι 8 από τους 10 με παρόμοιασυμπτώματαβρίσκουν πλήρη ανακούφιση ή αξιόλογη βελτίωση στα προβλήματά τους.Περίπου το13% βρίσκει μικρή βελτίωση ενώ το 6% δεν έχει καμιά αλλαγή.
 
Το τεστ για τροφικέςδυσανεξίες και αλλεργίες
Η διαδικασία είναι απλή και τοτεστ δυσανεξίας γίνεται με το κράτημα δύο ηλεκτροδίων. Μ’ αυτό τοντρόποσκανάρεται το σώμα σε ενεργειακό επίπεδο προκειμένου να διαπιστωθείποιες είναιοι τροφές που προκαλούν δυσανεξία και πρέπει να’ αποφεύγονται. Ο κ.Καράκος μαςεξηγεί: «Τα κύτταρα του σώματος επικοινωνούν μεταξύ τους με ενέργειαΓιαπαράδειγμα δύο υπατικά κύτταρα μεταξύ τους ανταλλάσσουν 100.000πληροφορίες τοδευτερόλεπτο και όσο έχουν καλή επικοινωνία παράγουν καλύτεροαποτέλεσμα στοσύνολο της λειτουργία του ήπατος. Βρίσκουμε τις αιτίες που δεν γίνεταισωστά ηανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κατάρων και επεμβαίνουμε σ’ αυτό τοεπίπεδο.
Οι δυσανεξίες είναι τροφικέςαλλεργίες. Οι τροφές είναι ύλη. Η ενέργεια που εκπέμπουν διεγείρει τοανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό κάνει μια αλλεργική αντίδραση πουμπορεί ναεκφραστεί σε μορφή δερματοπάθειας ή άσθμα. Με τη μέθοδο αυτήπροσδιορίζουμε τιςουσίες που προκαλούν τις λεγόμενες «χρόνιες» ή «κρυφές αλλεργίες» ήαλλιώςδυσανεξίες και έχουμε τη δυνατότητα απευαισθητοποίησης , δηλαδή μόνιμηςθεραπείας από  τασυμπτώματα τηςαλλεργίας  
 
Οι δυσανεξίες μπλοκάρουν τονμεταβολισμό
Είναι σύνηθες το φαινόμενο πολλέςδίαιτες να μην έχουν τ’ αποτελέσματα που υπόσχονται. Και ενώ υπάρχειστέρηση σετροφές εντούτοις δεν υπάρχει ανάλογη απώλεια βάρους. Σε ρόλο «κλειδί»σ’ αυτήτην περίπτωση είναι ο μεταβολισμός και εδώ υπεισέρχεται το θέμα«δυσανεξία» :«Ο μεταβολισμός είναι η ενέργεια που καταναλώνει το σώμα μας. Εάν οιτροφές πουτρώμε μας μπλοκάρουν κάποιες επιμέρους λειτουργίες του σώματος,  δεν κάνει τις καύσεις πουθα έπρεπε να κάνει.Εμείς επεμβαίνουμε σ’ αυτό  κατοξεμπλοκάρουμε.  Μετο τεστ δυσανεξίαςβρίσκουμε τις τροφές που μας πειράζουν και αν τις αποκλείσουμε από τηδιατροφήμας ανεβαίνουν οι καύσεις και χάνουμε βάρος, το οποίο όμως είναι μόνοαπό λίποςκαι όχι από μυϊκό ιστό».
 
Ευ Ζην και …κόβουμε το τσιγάρο
Όποιος επιθυμεί να μπει στοπρόγραμμα Αντι – smoking του “Ευ Ζην” πρέπει πρώτα να έχει αποφασίσει ότιθα κόψει το τσιγάρο. Ημέθοδος που ακολουθείται είναι εντελώς ανώδυνη , ασφαλής και πολύαποτελεσματική αφού με μόνο μια επίσκεψη έχει ποσοστό επιτυχίας 87%: «Ηθεραπεία περιλαμβάνει τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο γίνεται αποτοξίνωσητουπνεύμονα με ενεργειακή τόνωση. Αυτό το επιτυγχάνουμε σε 45 μέρες αντίσε 6μήνες όπως γίνεται. Στη συνέχεια δουλεύουμε με το ενεργειακό πλέγμαεφαρμόζονταςμια  θεραπείαενεργοποίησης ζωτικότηταςκαι τέλος γίνεται η αποτοξίνωση από τη νικοτίνη. Με τον τρόπο αυτόαποφεύγεταιτο στερητικό σύνδρομο που καταλαμβάνει όλους όσους θέλουν να κόψουν τοτσιγάροκαι οι πνεύμονες επανακτούν την αρχική τους αντοχή γρηγορότερα και τοοξυγόνοτου αίματος επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα. Κι όλααυτά χωρίς αύξηση βάρους».
 
Δεν προκαλεί παρενέργειες
Να σημειώσουμε τέλος ότι ηβιοσυντονιστική θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, απότανεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστείκαι σταζώα. Επίσης κατά την εφαρμογή της δεν απαιτείται η διακοπή τηςφαρμακευτικήςαγωγής, είτε πρόκειται για φάρμακα της κλασσικής ιατρικής είτε τηςομοιοπαθητικής ή άλλων εναλλακτικών μεθόδων και επιπρόσθετα η  μέθοδος του βιοσυντονισμούδεν προκαλείπαρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτωνήδιαταραχών που δεν προϋπήρχαν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…