Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Απόπειρα ληστείας στην Πολυτεχνική Ξάνθης

Απόπειρα ληστείας στην Πολυτεχνική Ξάνθης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Συνέβη χθες περίπου στις 1 τομεσημέρι! Στα γραφεία της Επιτροπής Ερευνών που είναι στο ίδιο κτίριομεαίθουσες διδασκαλίας στα κτίρια προκα΄τ οι τέσσερις υπάλληλοιαπασχολούνταν μετρέχοντα θέματα του αντικειμένου τους. Ξαφνικά εισέβαλαν δύο άτομαφορώνταςκουκούλες και κρατώντας όπλα…
 
Στην αρχή νόμισαν ότι είναιφάρσα…
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στηναρχή οι υπάλληλοι δεν έδωσαν πολύ σημασία και νόμισαν ότι πρόκειται γιααποκριάτικη φάρσα. Η υπάλληλος που ήταν κοντά στο χρηματοκιβώτιοσυνέχιζε νατηλεφωνεί…Όμως όλα άλλαξαν όταν οι κουκουλοφόροι της έβαλαν το πιστόλιστονκρόταφο ζητώντας επίμονα να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους δώσειότιυπήρχε σε χρήμα.  Έναςαπό τους υπαλλήλουςπου διατήρησε την ψυχραιμία του προσπαθούσε ήρεμα να τον πείσει ότιστηνΕπιτροπή Ερευνών δεν διακινείται χρήμα αλλά μόνο σε επιταγές  και ότι υπάρχουν μόνοέγγραφα μέσα στοχρηματοκιβώτιο. Στην αρχή τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία πολύ γρήγοραόμως κατάλαβανότι έλεγε αλήθεια. Στη συνέχεια άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν φωνάζοντάςτους:«Φεύγουμε αλλά θα ξανάρθουμε…μην βγει κανείς από το γραφείο γιατί θαφάεισφαίρα». Όλο αυτό κράτησε 2 – 3 λεπτά όμως στους 4 υπάλληλους (3γυναίκες και 1άνδρας) φάνηκε αιώνας καθώς δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι μέσα στο Πανεπιστήμιο θα πέσουνθύματα απόπειραςληστείας μέρα μεσημέρι!
 
Το Πανεπιστήμιο ειδοποίησε τηναστυνομία
Με απόφαση του πανεπιστημίου όπωςάλλωστε ορίζει ο νόμος για το άσυλο σε περίπτωση κακουργηματικώνπράξεωνειδοποιήθηκε η αστυνομία. Άνδρες του τμήματος ασφαλείας της αστυνομικήςδιεύθυνσης Ξάνθης έκαναν αυτοψία του χώρου ενώ οι υπάλληλοι έδωσανκατάθεσημέχρι νωρίς το απόγευμα. Σ’ ότι αφορά την ταυτότητα των επίδοξων ληστώνσύμφωναμε πληροφορίες μας ήταν νεαροί και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά γεγονόςπου δενπαραπέμπει σε άλλη καταγωγή!
 
Το αυτόνομο στέκι και ηΠολυτεχνική
Εδώ και ένα περίπου χρόνο οπροαύλιος χώρος μπροστά από το κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών έχειμεταβληθείσε στέκι μιας ομάδας περίπου 30 – 40 ατόμων νεαρών εξωπανεπιστημιακών.Πριν απόένα χρόνο είχαν μεταβάλλει σε αυτόνομο στέκι το κτίριο Στάλιου και ότανμεαπόφαση των Πρυτανικών αρχών αποβλήθηκαν απ’ εκεί κατέλαβαν το χώρο τουπανεπιστημίου όπου και είναι καλυμμένοι λόγω ασύλου.
Οι νεαροί διοργανώνουν πάρτι,έχουν στήσει ψησταριές και γενικά έχουν δημιουργήσει ένα στέκι. Ηαστυνομίαερευνά και ανάμεσα τους,  τουςδράστεςτης απόπειρας ληστείας, ωστόσο δεν έγινε γνωστό κανένα στοιχείο που νατουςσυνδέει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…