Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξε η Πολυτεχνική

Άνοιξε η Πολυτεχνική

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Σταμάτησε με απόφαση της ΓενικήςΣυνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών την Τρίτη το ‘σερί’ των καταλήψεωνστηνΠολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης και από χθες το πανεπιστήμιο είναιανοιχτό. Τοπλαίσιο της ΠΑΣΠ που από την προηγούμενη εβδομάδα στήριξε το «ανοιχτόπανεπιστήμιο» υποστηρίχτηκε από μέλη της παράταξης και ανεξάρτητουςφοιτητέςκαι υπερψηφίστηκε με 417 ψήφους. Το πλαίσιο του ΣυντονιστικούΚατάληψης, ΕΑΑΚκαι ΑΡΕΝ που προωθούσε συνέχιση των καταλήψεων, με απώτερο σκοπό τηνκατάργησητου πρόσφατου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συγκέντρωσε 341ψήφους, ενώτο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που από την αρχή πρότεινε λειτουργία τωνσχολών μεπαράλληλες συμβολικές καταλήψεις σε διοικητικά κτίρια πήρε 107 ψήφους.
Προσπαθώντας να κερδίσουν τοχαμένο χρόνο και να ανασυνταχθούν, ώστε να προγραμματίσουν τη νέαακαδημακήχρονιά οι καθηγητές είχαν προγραμματίσει να συγκληθούν χθες τοαπόγευμα,προκειμένου να πάρουν απόφαση για το πώς θα δρομολογηθεί η έναρξη τηςχρονιάςαπό δω και στο εξής. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές θα πάρουν απόφαση γιατο αν απόΔευτέρα θα ξεκινήσει το εξάμηνο, με μαθήματα διαλέξεις κλπ ή αν θαγίνει μίαεξεταστική- express, δηλαδή να δοθούν τα μαθήματα της εξεταστικής σεδιάρκεια 10-15 ημερών. Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρώτη εκδοχή,άγνωστοείναι αν θα γίνει διπλή εξεταστική το Φεβρουάριο ή αν θα χαθεί εντελώς.Πάντως,με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, η Πολυτεχνική σχολή βρίσκεται σεοριακόσημείο και αυτό θα είναι και ο βασικός άξονας όσων καλούνται να πάρουντιςσχετικές αποφάσεις.
 
Καταλήψεις στα ΕΠΑΛ
Χθες ωστόσο, σε κατάληψηπροχώρησαν οι μαθητές των δύο Επαγγελματικών Λυκείων της Ξάνθης.Μάλιστα, στο 2οΕΠΑΛ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης και η αστυνομία, με σκοπό ναεπιχειρήσει ναανατρέψει την κατάληψη. Εν τω μεταξύ, «χλιαρή» ήταν η απόπειρακατάληψης καιστο 2ο Λύκειο. Το πρωί, καθηγητές και μαθητέςσυνάντησαν στηνκεντρική είσοδο του σχολείου ένα κάδο, δεμένο με αλυσίδες, ωστόσο δενήτανκανένας μαθητής εκεί για να προασπιστεί το αίτημα της κατάληψης κι έτσιτοσχολείο λειτούργησε κανονικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…