Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αισιόδοξα μηνύματα στα Ελευθέρια της πόλης

Αισιόδοξα μηνύματα στα Ελευθέρια της πόλης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα μαςμε ομοψυχία και προσήλωση στο κοινό στόχο θα ξεπεράσει τη δύσκολη εποχήπουβιώνει ο λαός της και ότι θα έχει μπροστά της αισιόδοξες μέρε,ςπαραλληλίζονταςτο με τις δυσκολότερες μέρες του αγώνα της Απελευθέρωσης του λαού τηςΘράκηςέστειλε ο αν. υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνησηστονεορτασμό της 92ης επετείου των Ελευθερίων τηςΞάνθης. Ο εορτασμόςξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Αρχιερατικό Εσπερινό καιακολούθως μετη Θεία Δοξολογία στον Ναό της Του Θεού Σοφίας, το πρωί της Τρίτης 4Οκτωβρίουχοροσταντούντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, την Επιμνημόσυνη Δέησηυπέρτων πεσόντων και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης καικορυφώθηκε με τηνπαρέλαση της μαθητών των δημοτικών , γυμνασίων και λυκείων, συλλόγωνκαισωματείων καθώς επίσης και στρατιωτικών τμημάτων του Δ’ Σ.Σ.
 
Εορταστικό κλίμα …Δεν έλειψανόμως … αποδοκιμασίες
Η καλοκαιρινή μέρα του Οκτώβρη…έβγαλε τους Ξανθιώτες έξω …και έτσι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κατάμήκος της28ης Οκτωβρίου και χειροκρότησε την μαθητιώσανεολαία και ταστρατευμένα παιδιά που παρέλασαν με άψογο βηματισμό.
Το εορταστικό κλίμα διέκοψανκάποιες αποδοκιμασίες εναντίον του κ. Ξυνίδη από μεμονωμένα άτομα  τόσο κατά την κατάθεσηστεφάνων όσο και κατάτην προσφώνηση του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στην παρέλαση. Ηπαρουσία τηςΑστυνομίας ήταν έντονη καθ’ όλη την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεωνκαιαπετράπησαν επεισόδια καθώς υπήρχε πληροφόρηση ότι επρόκειτο να γίνουν.    
Παρόντες στην εξέδρα των επισήμωνεπίσης  ήταν οβουλευτής της ΝΔΑλέξανδρος Κοντός, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οιΑντιπεριφερειάρχεςΦώτης Καραλίδης και Ουζούν Ιρφάν, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ομουφτήςκ. Μουμίν Σινίκογλου, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ ΣΣ ΚωνσταντίνοςΖιαζιάς,δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καιφορέων.
 
Αισιόδοξα μηνύματα από τηνπολιτική και θρησκευτική ηγεσία
Σ. Ξυνίδης: Ο Ελληνισμός και ειδικότερα η Θράκη έχει δεχτείστο διάβα των αιώνων πολλούς εισβολείς και πέρασε πολλές δυσκολίες.Όμωςκατάφερε  κρατώνταςτην συνοχή της ηκοινωνία και προσηλωμένη στις αρχές και τις παραδόσεις της να είναισήμερα ένακομμάτι του σύγχρονου ελληνισμού που έχει κι αυτός τις δυσκολίες του.  Όμως απ’ αυτή την περιοχήκαι απ’ αυτά πουέχουμε μάθει να μπορούμε να ζούμε με ομόνοια και εργαζόμενοι για τονκοινόσκοπό, νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα σ’ όλη τηνυπόλοιπηΕλλάδα για το τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Η Ελλάδα έχειμπροστά τηςαισιόδοξες μέρες, έχει μπροστά της την πρόοδο αρκεί να μπορέσουμε αυτήτηδύσκολη στιγμή να βάλουμε όλοι πλάτη και να εργαστούμε για το κοινόσκοπό.Πιστεύω ότι απ’ εδώ και μετά θ’ αρχίσει για την Ελλάδα μια αισιόδοξηπερίοδος αντάξιατου λαού μας και της ιστορίας του».
 
Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Ημέρα των Ελευθερίων της πόλης μας, ημέρα χαράςκαι ημέρα ευθύνης. Καμαρώσαμε σήμερα τα παιδιά μας. Ελπίζουμε και προσδοκούμε καλύτερες μέρεςγιατί η πατρίδα μας το αξίζει και μεις της το χρωστάμε. Βέβαια ο λαόςμαςπέρασε και περισσότερες δυσκολίες και δυσκολότερες στιγμές. Στηρίχτηκε  στην πίστη του στο Θεό,  στην ομοψυχία του,  στις παραδόσεις του γιαυτό ενωμένοι μπορούμεν’ αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ελλάδα».
 
Δήμαρχος Ξάνθης, ΜιχάληςΣτυλιανίδης : «ΧρόνιαΠολλά στουςΞανθιώτες που γιορτάζουν σήμερα τα 92α  Ελευθέρια της πόλης,  του δήμου μας. Πέραν από την  τιμήπουπρέπει ν’ αποδώσουμε σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και σε διπλωματικό καισεστρατιωτικό επίπεδο ώστε εμείς σήμερα να έχουμε τα αγαθά της ελευθερίαςκαι τηςδημοκρατίας, είναι και μέρα περισυλλογής γιατί όπως και τότε ενωμένοιέτσι καισήμερα θα πρέπει με ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη κρίση  που διέρχεται η πατρίδα μας. Είμαι αισιόδοξος ότι κάτω απότέτοια δεδομένααυτή η κρίση θα είναι ανατολή για μια καινούργια αναπτυξιακή πορεία τηςχώραςμας».
 
Το Χρυσό Μετάλλιο της Πόληςστον Πέτρο Γεωργαντζή
Μέσα στο πλαίσιο των εορταστικώνεκδηλώσεων και μετά από  ομόφωνηαπόφασητου Δημοτικού Συμβουλίου βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο τοπρωίτης Τρίτης,  οιστορικός και συγγραφέαςΠέτρος Γεωργαντζής. Παρουσία της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας οδήμαρχοςΞάνθης κ. Στυλιανίδης εξαίροντας την προσωπικότητα και το έργο του κ.Γεωργαντζή καθώς και την προσφορά του στον τόπο του απένειμε το ΧρυσόΜετάλλιοτης Πόλης. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα έργατου που έχουν βραβευτείαπό την Ακαδημία Αθηνών.
Να σημειώσουμε ότι βραβεύθηκετρεις φορές από την Ακαδημία Αθηνών, (1975, 2003, 2010) κάτι πού είναιμοναδικόστα χρονικά των βραβεύσεων της Ακαδημίας. Παράλληλα του απονεμήθηκαν πλήθος άλλωντιμητικών διακρίσεων,βραβείων, επαίνων κ.λπ. από φορείς και ιδρύματα της Ελλάδας και τουΕξωτερικού.Έλαβε μέρος σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων με εισηγήσεις καιανακοινώσειςτόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (μέχρι και την Αυστραλία).Αποκαλέστηκε «Θρακική μέλισσα» και θεωρείται ο ιστορικός της Θράκης.
Ο Πέτρος Γεωργαντζής με περισσήσεμνότητα ευχαρίστησε το δήμαρχο για τα καλά του λόγια λέγοντας  μάλιστα πως «ήτανυπερβολικά κολακευτικά».Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη διαδρομή του και στους ανθρώπουςπου  στήριξαν τιςπροσπάθειες και τα οράματά τουκαι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του επεφύλαξε ο ΔήμοςτηςΞάνθης. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…