Αγιασμός στο Ψυχολογικό

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Η νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκίνησε για τα παιδιά του ΨυχολογικούΚέντρου Ξάνθης με την τελετή Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα19Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στοΣυνοικισμό τηςΧρύσας, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα που είναι καιπρόεδροςτου Κέντρου. Παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης,ωςεποπτεύουσα αρχή του Κέντρου όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη καθώςεπίσης οαντιδήμαρχος κ. Νίκος Φωτιάδης, η πρώην πρόεδρο του ΝομαρχιακούΣυμβουλίου καΘεοδώρα Συμπιλίδου, αστυνομικές αρχές το εκπαιδευτικό και διοικητικόπροσωπικότου Κέντρου , γονείς και παιδιά. 
 
 
Παντελεήμων: Μην ανησυχείτε για το Ψυχολογικό…
Μετά την τελετή του Αγιασμού και την Φώτιση των τροφίμων ο κ.Παντελεήμων αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσίατους καιευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά και στους δασκάλους, προσπάθησε νακαθησυχάσειτους γονείς από το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην πιθανότητα να κλείσειή ναυποβαθμιστεί η λειτουργία του Ψυχολογικού: «Είμαι βέβαιος ότι κανέναςαπό τουςτοπικούς παράγοντες δεν θα δεχτεί υποβάθμιση της λειτουργίας τουΨυχολογικούΚέντρου Ξάνθης» είπε και ευχαρίστησε τον κ. Καραλίδη για την προσπάθειάτου ναεκταμιευτούν και τελικά να  δοθούνοι δύοδόσεις της χρηματοδότησης του Κέντρου και να επιλυθούν τα προβλήματαπου είχανπροκύψει από την μεταβατική περίοδο που μεσολάβησε έως ότουξεκαθαριστεί αν τοΚέντρο θα εποπτεύεται από την Περιφέρεια ή τον Δήμο Ξάνθης. Ενημέρωσεμάλισταότι σύντομα θα έχει συνάντηση με αρμόδιο υφυπουργό για το θέμα ώστε ναδιασφαλιστούν οι πηγές χρηματοδότησης του Κέντρου, ενώ κατέληξε: «Μηνανησυχείτε θα λειτουργήσει το σχολείο…».
 
Υπόμνημα στον Μπόλαρη για χρηματοδότηση από τον κρατικόπροϋπολογισμό
Δίνοντας περισσότερες διευκρινήσεις ο κ. Καραλιδης επεσήμανε ότι θακατατεθεί υπόμνημα στον κ. αρμόδιο υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη με τοαίτημα νασυμπεριληφθεί το Ψυχολογικό στα υποστηριζόμενα κρατικά ιδρύματα μεχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως το Ψυχολογικό ΚέντροΘεσσαλονίκης. Να σημειώσουμε ότι τώρα χρηματοδοτείται από το υπουργείοΥγείας  με το ποσότων 220.000 ευρώ πουκαλύπτει το λειτουργικό του κόστος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…