Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Αυτά έφερε από Αθήνα ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας!

Αυτά έφερε από Αθήνα ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Στο τραπέζι του…ΠΑΣΟΚ και υπό τοβλέμμα υπουργών τέθηκαν από τους γραμματείς των Νομαρχιακών των 5 νομώντηςπεριφέρειάς μας όλα τα τοπικά προβλήματα στην μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη τοαπόγευμα στηνΙπποκράτους. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραμματέατου ΠΑΣΟΚκ. Καρχιμάκη ο οποίος και προήδρευε και από πλευράς κυβερνητικώνστελεχώνμετείχαν όλοι οι βουλευτές και υπουργοί των νομών ήτοι: Πεταλωτής,Ξυνίδης,Ντόλιος (πλην του κ. Αηδόνη), ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπουτσής. Ησύσκεψη ήταντμηματική και συμπεριλάμβανε σε θεματικές όπου συμμετείχαν οι αρμόδιοιυπουργοί, υφυπουργοί και γεν. γραμματείς υπουργείων. Έτσι παρούσα ήτανηυπουργός ΠΕΚΑ κα Μπιρμπίλη και οι υφυπουργοί κ. Μαντιάτης καιΣηφουνάκης, ουπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καΑποστολάκη, ο αν. υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ξυνίδης, ο υφ.Άμυνας κ.Μπεγλίτης καθώς και γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας καιΥγείας. Νασημειώσουμε η σύσκεψη έγινε με βάση της λίστας των προβλημάτων καιαιτημάτων πουκατέθεσαν οι Νομαρχιακές που είχε προηγηθεί και κατά συνέπεια υπήρχεενημέρωσητων υπουργών για όλα τα προβλήματα της περιφέρειάς μας.
 
Τα θέματα του νομού μας
Σ’ ότι αφορά τον νομό μας ογραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας έθεσε και πήρεαπαντήσεις σε τέσσερα βασικά ζητήματα: 1)Τι πρόκειται να γίνει με τοΤάγμαΠεζικού της Σταυρούπολης 2)Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Υποδομώνως προςτη διάνοιξη του Δημαρίου 3) Τι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος γιατηνγεωθερμία στο νομό μας 4) Τι θα γίνει με την ΕΒΖ και τη ΣΕΚΑΠ απ’ τηνστιγμήπου η ΑΤΕ γνωστοποίησε την απόφασή της να απεμπλακεί από τις εταιρείες.Επίσηςτέθηκαν και μερικά θέματα καθαρά κομματικού χαρακτήρα
 
 Δενκλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στηΣταυρούπολη
Στη σύσκεψη με τον υφ. Άμυνας κ.Μπεγλίτη, ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας πήρε την απάντηση ότι σ’ ότι αφορά τοΚέντροΝεοσύλλεκτων της Σταυρούπολης: «Ούτε καν συζητήθηκε τέτοιο ενδεχόμενο»και ότιαυτά είναι δημοσιεύματα του Τύπου ενώ τουπ. δεν έχει κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση. Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσεότι στοσχεδιασμό του υπουργείου είναι να ενισχύσει με στρατιωτικό δυναμικό τηΘράκηκαι τα νησιά και  ωςεκ τούτου οιπεριοχές αυτές θα δεχτούν μεγάλο όγκο στρατιωτών. 
 
Αδικημένη η Ξάνθη –Προτεραιότητα ο δρόμος του Δημαρίου
Σ’ ότι αφορά τη διάνοιξη από τοΔημάριο ο υπουργός κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι ο νομός μας αδικήθηκεκατάφορα σεσχέση με τους άλλους νομούς από την κυβέρνηση της Ν.Δ. καθώς και σεΡοδόπη καιΔράμα υπάρχουν κάθετοι άξονες ενώ στην Ξάνθη όχι. Έτσι τόνισε ότιπρόθεση τουυπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα στο έργο αυτό και αυτό θα γίνειτοαμέσως επόμενο διάστημα.
 
Γεωθερμία και στους μικρούςχρήστες
Η κα Μπιρμπίλη και ο κ. Μανιάτηςενημέρωσαν για το νομοσχέδιο που αφορά στην αξιοποίηση της γεωθερμίας.Επισημάνθηκεη καλή πορεία του διαγωνισμού για τα 4 γεωθερμικά πεδία (εκ των οποίωνκαι τουΝέστου) και τονίστηκε ότι πέραν της εταιρείας που θ’ αναλάβει τηνυλοποίηση τηςεπένδυσης ηλεκτροπαραγωγής, μετά την αξιολόγηση των προτάσεων, τονομοσχέδιοπροβλέπει και κατάτμηση του γεωθερμικού πεδίου και χρήση του απόπαραγωγούς γιατη δημιουργία θερμοκηπίων.
 
Θα λειτουργήσουν μεν αλλά όχιως Ζαχαρουργεία…
Ευρέως συζητήθηκε και το θέμα τηςΕΒΖ καθώς αφορά όλη την περιφέρεια (εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδα –Ξάνθης) καιτέθηκε από τους γραμματείς των νομών Έβρου και Ξάνθης. Η κα Αποστολάκηεπανέλαβε ότι δεν είναι επιθυμία της κυβέρνηση να κλείσουν εργοστάσιακαι ναμειωθεί η τευτολοκαλλιέργεια. Ανέφερε όμως και μια πολύ σημαντικήλεπτομέρειαπου αφορά στα εργοστάσια Ξάνθης – Λάρισας για τα οποία ο κ. Σκανδαλίδηςμόλιςτην Τρίτη δήλωσε ότι «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργίατους». Ηκα Αποστολάκη επανέλαβε τα λόγια του κ. Σκανδαλίδη όμως διευκρίνισε ότιναι μενθα λειτουργήσουν αλλά όχι σαν εργοστάσια παραγωγής Ζάχαρης, χωρίς ναεμβαθύνεισε λεπτομέρειες ως προς τι θα παράγουν! Κι αυτό γιατί όπως σημείωσε ηκυβέρνησητης Ν.Δ. έχει πουλήσει την ποσόστωση της Ζάχαρης, η οποία έχει περιοριστεί στους 150.000τόνους.
Σ’ ότι αφορά τη ΣΕΚΑΠ έγινε μόνομια ενημέρωση εν’ όψει των νέων δεδομένων (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου)αλλά τοθέμα της ΣΕΚΑΠ και της ΕΒΖ συζητήθηκε διεξοδικά σε σύσκεψη μεταξύ  του υπουργού Οικονομίας κ.Παπακωνσταντίνου καιτου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ τηςΤετάρτης.Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται «θετικές λύσεις» που θα λαμβάνουνυπ’ όψινκαι τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…