Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συναντιούνται για 6η φορά οι φίλοι του μανιταριού στο Λειβαδίτη

Συναντιούνται για 6η φορά οι φίλοι του μανιταριού στο Λειβαδίτη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Την 6η ΠανελλήνιαΦθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων διοργανώνουν οι ΜανιταρόφιλοιΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης, στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου, με σημείο αναφοράςγιαάλλη μια φορά την περιοχή του Λειβαδίτη και επίκεντρο το Δασικό ΧωριόΕρυμάνθου, όπου και θα πραγματοποιηθούν πολλές από τις δραστηριότητες.Οιεκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα και την ευγενικήυποστήριξη τηςΔημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης.
Όπως αναφέρουν οι μανιταρόφιλοιτης περιοχής σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία σεανθρώπουςπου αγαπούν τα μανιτάρια και τη φύση, αλλά και σε όσους θα ήθελαν ναμάθουν γιατον παράξενο και μυστηριώδη κόσμο των μανιταριών και να τα γνωρίσουν στον φυσικό τους χώρο μέσααπό την αναζήτηση, τη συλλογή  καιτα  σεμινάρια με  την καθοδήγηση ανθρώπων μεμεγάλη γνώση καιεμπειρία στα υπέροχα μανιτάρια.
Ο κ. Νίκος Ιακωβίδης, πρόεδροςτου συλλόγου της ΑΜΘ μεταφέρει στο «Ε» τις θετικές εντυπώσεις πουαποκόμισαν οισυμμετέχοντες στις προηγούμενες διοργανώσεις και σημειώνει ότι, αν καιαναμένεται μικρότερη συμμετοχή από τα 150 άτομα των προηγούμενων ετώνλόγω τηςκρίσης, οπότε και παραβρέθηκαν φίλοι του μανιταριού και από το σύλλογοτηςΚύπρου, και φέτος θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με πλήθος κόσμου,κυρίωςαπό την περιφέρεια ΑΜΘ και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου και υπάρχουν οιπερισσότεροιοργανωμένοι μανιταρόφιλοι, με πολλούς από αυτούς να «μυούν» όλη τηνοικογένειακαι τα παιδιά τους στην αναζήτηση του μανιταριού και τη γνωριμία με τα«μυστικά» του.
Φέτος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσαεκδήλωση αποτελεί η παρουσίαση συνταγής με μανιτάρια από τη βραβευμένημε το«BEST IN THE  WORLDAWARD COOKBOOKGOURMAND CHEF» Στέλλα Σπανού, η οποία και θα μπορέσει να δώσει χρήσιμεςσυμβουλές σε μάγειρες και μαγείρισσες για νόστιμες δημιουργίες μεβασικόσυστατικό το μανιτάρι και τα συνοδευτικά του.
Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο έτσικαι φέτος, οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν τη δυνατότητα νααντλήσουνχρήσιμες πληροφορίες για την αναζήτηση, τη συλλογή, την παραγωγή καιτηνεμπορία των μανιταριών, για το διαχωρισμό αυτών που έχουν δηλητήριοαλλά καιγια τις πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεμεγαλύτερηανάπτυξη στο χώρο της εκμετάλλευσης των μανιταριών. «Όποιος παραβρεθείθαμπορέσει να έχει μία πλήρη πρώτη εικόνα για το μανιτάρι, ενώ παράλληλαθα απαντηθούνκαι όλα τα ερωτήματα όσων ενδιαφέρονται για συγκεκριμένους τομείς»,σημειώνει οκ. Ιακωβίδης.
 
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης
-Παρασκευή 14 Οκτωβρίου2011, 
Δασικό Χωριό «Ερύμανθος»:
-Απόγευμα-βράδυ: Προσέλευσησυμμετεχόντων/ επισκεπτών – πρώτη συνάντηση.
-Σάββατο 15 Οκτωβρίου2011, 
Δασικό Χωριό «Ερύμανθος»:
-10.00’: Αναζήτηση μανιταριών καιτρούφας (περιοχές Δασικού Χωριού, καταρράκτη, Λειβαδίτη και ΔαφνώναΞάνθης).
-13.00’: Επιστροφή στο ΔασικόΧωριό.
-13.15’: Παρουσίασημανιταροσυνταγής από την CHEF  ΣΤΕΛΛΑΣΠΑΝΟΥ .
-14.00’: Φαγητό-ανάπαυση.
-16.30’: Έκθεση μανιταριών καιτρούφας.
-18.00’-20.00’: Σεμινάριαμανιταρογνωσίας. Ομιλητές: α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ και β. ΓΙΩΡΓΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
-20.30’: Συνεστίαση ή ελεύθεροπρόγραμμα.
-22.00’: Μουσική βραδιά.
-Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Δασικό Χωριό «Ερύμανθος»:
-10.00’: Αναζήτηση μανιταριών καιτρούφας (περιοχές Δασικού Χωριού και/ή Λειβαδίτη).
-13.00’: Αποχαιρετιστήριασυνεστίαση.
Η συμμετοχή στις δραστηριότητεςτης εκδήλωσης είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.Πληροφορίες  Τηλ.:6974889879, 6974886852

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …