Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Το οδοντικό εμφύτευμα στην 6η Σύνοδο των οδοντιάτρων Θράκης

Το οδοντικό εμφύτευμα στην 6η Σύνοδο των οδοντιάτρων Θράκης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Τα «Οδοντικά Εμφυτεύματα»αποτελούν το κεντρικό επιστημονικό θέμα της 6ηςΠανθρακικήςΟδοντιατρικής Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 ΦεβρουαρίουστηνΑλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο “Egnatia Hotel”και απευθύνεται στο σύνολο των οδοντιάτρων της περιοχής. Μάλιστα, πέρααπό τους οδοντιάτρους που ανήκουν στους συλλόγους της Θράκης, κλήθηκαννασυμμετάσχουν και οι οδοντίατροι της υπόλοιπης Περιφέρειας ΑνατολικήςΜακεδονίαςκαι Θράκης, από την Καβάλα και τη Δράμα. Πέρυσι το συνέδριο είχεπραγματοποιηθεί στην Ξάνθη και ολοκλήρωσε τις εργασίες του με επιτυχίακαιμεγάλη συμμετοχή.
 
Φέτος με θέμα τα οδοντικάεμφυτεύματα
Επιστημονικό θέμα της συνόδουείναι: «οδοντικά εμφυτεύματα α) απεικονιστικές τεχνικές- αξιολόγηση,παρακολούθηση, β) ενδοδοντία ή εμφύτευμα και γ) επιεμφυτευτικέςαποκαταστάσεις»
Στη σύνοδο που φέτος θα ασχοληθείμε ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα και λιγότερο με άλλες παραμέτρουςάσκησης τουεπαγγέλματος. ομιλητές θα είναι oκαθηγητής οδοντιατρικής ΕΚΠΑθηνών, διευθυντής κλινικής διαγνωστικής και ακτινολογίας στόματος κ.ΚωνσταντίνοςΤσιχλάκης, ο καθηγητής οδοντιατρικής ΑΠ Θεσσαλονίκης, διευθυντής τουεργαστηρίου ενδοδοντολογίας κ. Δημήτριος Τζιάφας και η λέκτορας τουτομέαπροσθετολογίας στην οδοντριατρική σχολή του ΕΚΠ Αθηνών κ. ΑσπασίαΣαραφιανού.
Η επιστημονική και εκπαιδευτικήεγκυρότητα των ομιλητών εξασφαλίζει την λεπτομερή και εμπεριστατωμένηανάπτυξητων θεμάτων και εγγυάται την επιτυχία της  συνόδου. Οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της ΘΡΑΚΗΣ στο πλαίσιοτης δια   βίου  εκπαίδευσης, διοργανώνουν για 6ησυνεχόμενη χρονιά, τηνΠανθρακική Οδοντιατρική Σύνοδο, υλοποιώντας  την υπόσχεση τους , για στήριξη και ενίσχυση, τηςεπιστημονικής καιεπαγγελματικής κατάρτισης των συναδέλφων της περιοχής.
Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος τουΟδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ανδρέας Πανταζόπουλος το κεντρικό θέμασυζήτησης αφορά οτιδήποτε έχει σχέση με το οδοντικό εμφύτευμα πέραν τουχειρουργικού μέρους. Δηλαδή, θα απασχολήσει η διάγνωση, η ακτινογραφία,ηπαρακολούθηση του περιστατικού και θα απευθύνεται μέσα από μια ολόκληρηγκάμαθεμάτων κατά 100% στο γενικό οδοντίατρο.
Φέτος βέβαια για πρώτη φοράκαθορίστηκε στο συνέδριο και συμμετοχή (20 ευρώ) μιας και οι τοπικέςαρχές δεσυμμετέχουν στη διοργάνωση ελέω κρίσης.
Στη σύνοδο βέβαια θα παρίστανταικαι ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίαςΟδοντιάτρων.
 
Και το πανελλήνιο στηνΑλεξανδρούπολη;
Αυτό που επίσης έχει ιδιαίτεροενδιαφέρον για την οργανωτική επιτροπή είναι η προσπάθεια που γίνεταιγια ναδιοργανωθεί και το πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο φέτος στηνΑλεξανδρούπολη(που συνήθως πραγματοποιείται γύρω στον Οκτώβρη). Οι πρόεδροι τωνοδοντιατρικώνσυλλόγων της Θράκης έχουν ήδη καταθέσει την πρότασή τους και επέλεξαντηνΑλεξανδρούπολη από τις πόλεις της Θράκης για το λόγο ότι έχειαεροδρόμιο στηνπόλη και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τηντακτική της πανελλήνιας ομοσπονδίας το συνέδριο διοργανώνεται 1 χρονιάΑθήνα,μία επαρχία, μία Θεσσαλονίκη και μία πάλι επαρχία. Ωστόσο, σπάνια ηΒόρειαΕλλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις διοργανώσεις κι έτσι φέτος οιοδοντίατροιτης Θράκης επιχειρούν να συγκεντρώσουν στα μέρη μας τους ανθρώπους τουκλάδουαπ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Πανταζόπουλος σημειώνει ότι τοπανελλήνιοσυνέδριο διαρκεί 3 ή 4 μέρες με παράλληλες εκδηλώσεις (βίντεο,παρουσιάσεις) οιοποίες και μπορούν να διοργανωθούν και σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Επιπλέον, δίνουν ιδιαίτερηβαρύτητα σε αυτή την προσπάθεια καθώς συχνά καλούνται και οδοντίατροικαιακαδημαϊκοί από Βαλκάνια και Τουρκία, οπότε το σημείο είναι στρατηγικόγια μίατέτοια συνάντηση. «Δε μας νοιάζει να γίνει αποδεκτή η πρότασή μαςφέτος, αλλάτουλάχιστον να ξέρουμε ότι θα γίνει την επόμενη φορά που είναι η«σειρά» τηςεπαρχίας», προσθέτει ο πρόεδρος των οδοντιάτρων Ξάνθης. 
Μετά την υλοποίηση της 6ηςΠανθρακικής Οδοντιατρικής Συνόδου, η επόμενη δράση του συλλόγου τηςΞάνθης θαπεριλαμβάνει τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη ΔΣ στις 20 Μαρτίου2011.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…