Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 28χρονος ξανθιώτης συνελήφθη για ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη

28χρονος ξανθιώτης συνελήφθη για ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Τη σύνδεση ενός 28χρονου ξανθιώτημε τρομοκρατική δράση και τους «Πυρήνες της Φωτιάς» εξετάζει κλιμάκιοτηςΑντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά την ένοπλη ληστεία πουπραγματοποιήθηκε τομεσημέρι της Δευτέρας σε Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, τηνώρα πουήταν σε εξέλιξη δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ.
Όπως αναφέρουν αθηναϊκέςεφημερίδες, η Αστυνομία παρακολουθούσε τους δύο νεαρούς (τον 28χρονοκαι τον23χρονο συνεργό του από τη Συρία), καθώς κινούνταν στον ευρύτεροαντιεξουσιαστικό χώρο.
Σήμερα απολογούνται οι δύοσυλληφθέντες στον δεύτερο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Οι δύο νεαροί,στηνκατοχή των οποίων βρέθηκαν έγγραφα με αναρχικό περιεχόμενο,μεταφέρθηκαν στοναρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τουςαπήγγειλεκατηγορίες για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Ακολούθωςπαραπέμφθηκαν στον β’ τακτικό ανακριτή απ’ όπου ζήτησαν και πήρανπροθεσμία,προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι κατηγορίες εις βάροςτουςείναι αυτές της «Σύστασης Συμμορίας», «Ληστείας», παράβασης του Νόμου«περίΌπλων», παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών», «Αποδοχής προϊόντωνεγκλήματος»,«Υπόθαλψης εγκληματία», «Απείθειας» και «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης».
 
Η ληστεία
Οι δύο δράστες εισέβαλαν τηΔευτέρα το μεσημέρι στον χώρο όπου γινόταν η δημοπρασία και κρατώνταςόπλα καιμία χειροβομβίδα ακινητοποίησαν δέκα άτομα που βρίσκονταν εκεί, άρπαξανταχρήματα που υπήρχαν και αφού τους κλείδωσαν, εξαφανίστηκαν. Η ομάδαΔΙΑΣσυνέλαβε αρχικά τον 23χρονο, στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Μαδύτουενώ κατευθυνότανπρος τη μοτοσικλέτα με την οποία θα διέφευγαν.
Κατά τη στιγμή της σύλληψης, στηνκατοχή του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι τύπου CZ75B μεφυσίγγιο στη θαλάμη και δεκαπέντε σφαίρες στο γεμιστήρα, μία επιθετικήχειροβομβίδα τύπου RGB, ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης μεακουστικά,διάφορα είδη ιματισμού εντός νάυλον σακούλας (σκούφοι, μπλούζεςκ.τ.λ.), έναςδερμάτινος χαρτοφύλακας, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35.947ευρώ, δύοεπιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87αποδείξεις τουΟ.Δ.Δ.Υ., τα οποία αποτελούσαν προϊόντα της ληστείας.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο,έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καιτηςΥποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος,εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 28χρονος συνεργός του, που φέρεται νααναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Ευρήματα από κατ’ οίκονέρευνες
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν,παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των συλληφθέντων, στηνπεριοχή τηςΆνω Πόλης, αλλά και σε σπίτι νεαρής, μεταξύ των υπολοίπων πειστηρίων,κατασχέθηκαν και τα ακόλουθα:
• ένα αεροβόλο περίστροφο καιβολίδες αυτού
• μία συσκευή εκτόξευσης σπρέιπιπεριού
• μία περούκα
• χειρόγραφα κείμενα καιπροσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο
• μία ξύλινη στρόγγυλη σφραγίδαμε την ένδειξη «ΑΠΘ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ»
• πέντε κενά δελτία ειδικούφοιτητικού εισιτηρίου του Ο.Α.Σ.Α.
• τρία κενά βιβλιάρια σπουδών τουΤμ. Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
• μία κενή ταυτότητα μεταπτυχιακούσπουδαστή του Τμ. Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
• μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών(ινδικής κάνναβης)
• τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• πλήθος φορητών μονάδων ψηφιακώνσυσκευών αποθήκευσης (USB)
• πλήθος κλειδιών και τηλεκαρτών.
 
Δε βρίσκει σύνδεση η ΕΛΑΣ
Πάντως, μέχρι και τις τελευταίεςπληροφορίες που είχαν οι αθηναϊκές εφημερίδες, οι αξιωματικοί τηςΕΛ.ΑΣ.επεσήμαιναν ότι δεν διαθέτουν περαιτέρω πληροφορίες για σχέσεις των δύοσυλληφθέντων για τη ληστεία στη Νεάπολη με την οργάνωση «ΣυνωμοσίαΠυρήνων τηςΦωτιάς» ή με άλλη ένοπλη ομάδα που δραστηριοποιείται κυρίως στην Αθήνα,αν καισύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι δύο νεαροί που είχαν προσαχθείκαι άλλεςφορές για συμμετοχή σε επεισόδια, είχαν επαφές με τους τέσσεριςαντιεξουσιαστέςαπό τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στον Ταύροκαιστον Βύρωνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…