Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2 σε 1 η Εφορία Ξάνθης

2 σε 1 η Εφορία Ξάνθης

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
ΟιΔΟΥτης Ξάνθης συμπεριλαμβάνονταιστο σχέδιο συγχωνεύσεων 6εφοριών πανελλαδικά, όπως προέκυψε από υπουργική απόφαση του υπουργείουΟικονομικώνκαι σε αυτή περιλαμβάνονταιεκτός από την Ξάνθη, οι ΔΟΥΙωαννίνων, Καβάλας, Βόλου,Κατερίνης και Χανίων. Οι Β’ ΔΟΥτίθενται σε αναστολή και η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητάτους μεταβιβάζεταιστις Α’.
Ουσιαστικά,πρόκειται για απορρόφησητης Β’ ΔΟΥΞάνθης από την Α’, η οποία θατεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.Ήδη στην Εφορία της Ξάνθης έχει ξεκινήσει η προσαρμογήστο νέο καθεστώς, αν καιπιθανότατα συγκεκριμένεςλειτουργίες και κυρίως η ενοποίηση του συστήματοςηλεκτρονικών αρχείων (Taxis)να εφαρμοστούνσε μεταγενέστεροστάδιο, καθώς ο χρόνοςδεν επαρκεί και απαιτείται τεχνική υποστήριξη που δεν είναι δυνατό ναδιατεθείστο επόμενοδεκαπενθήμερο.Όλα τα παραστατικά θα έχουν τηνεπωνυμίαΔΟΥ(Α,Β) Ξάνθης.
 
Μίαδιεύθυνση, μία γραμματεία πρωτοκόλλου, ένατμήμα Εξόδων
Όπωςμαςενημερώνειοπροϊστάμενοςτης Α’ ΔΟΥκ. Κωνσταντίνος Φαρμάκηςοι δύο διευθύνσεις και 4υποδιευθύνσεις των τμημάτωνΔΟΥΞάνθης θα συγχωνευτούν σε μίαδιεύθυνση και 2 υποδιευθύνσεις. Επίσης, θα λειτουργεί κοινή γραμματείαπρωτοκόλλου για την εξυπηρέτησητων συναλλασσομένων,ενώ ενιαίο είναι ήδη (από 1/10)το τμήμαΕξόδων της Εφορίας Ξάνθης.
Όσοναφορά τις οργανικές θέσειςεργασίας, προβλέπεται να καταργηθούν οι θέσεις στην Β’ ΔΟΥκαι να απορροφηθούν από την Α’αυξάνοντας αντίστοιχα τον αριθμότης κοινής ΔΟΥ.Αυτός ο τρόπος θα εξυπηρετήσειστην οικονομίατου προσωπικού, αφού θα είναιελεύθερη η μετακίνησήτου, σύμφωναμετις ανάγκες της υπηρεσίας.
 
Πληρωμές,θεωρήσεις κλπ όπως παλιά
Παρόλοπου οι δύο ΔΟΥ της Ξάνθης θα αποτελούν ενιαία υπηρεσία από την 1ηΝοεμβρίου,λόγω της ενοποίησης τουηλεκτρονικού συστήματοςσε μεταγενέστεροστάδιο οι συναλλασσόμενοιγια το επόμενοδιάστημαθα εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥστην οποία υπάγονται και σήμεραγια τις πληρωμές,θεωρήσεις βιβλίων και στοιχείωνκαι τις υπόλοιπες διαδικασίες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …