Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 170 νήπια δωρεάν στους παιδικούς του δήμου

170 νήπια δωρεάν στους παιδικούς του δήμου

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
170 νήπια και 10 βρέφη από τοδήμο της Ξάνθης θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν δωρεάν στουςπαιδικούς καιβρεφικούς σταθμούς του δήμου από τη νέα σχολική χρονιά, με βάση τηνευρωπαϊκήδράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που έχειαναλάβει ηΕλληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και θα εκτελέσειυποστηρικτικά το νέο νομικό πρόσωπο του δήμου Ξάνθης «Κέντρο ΚοινωνικήςΠροστασίας και Αλληλεγγύης».
 
Σε ποιους απευθύνεται τοπρόγραμμα
Το πρόγραμμα καταρχάς αφορά σεπαιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στηνυποχρεωτικήεκπαίδευση. Πρόκειται για την εντελώς δωρεάν (εκτός από τα σχολικάείδη)φροντίδα, διαπαιδαγώγηση και διατροφή παιδιών σε πρωινή βάρδια (7:00-16:00)για το Βρεφικό και το Παιδικό.
Αφορά σε εργαζόμενες και (γιαπρώτη φορά) σε άνεργες μητέρες σε όλους τους τομείς του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑκλπ, μεεξαίρεση τις μόνιμες δημόσιους υπάλληλους.
 
Σε ποιους παιδικούς σταθμούςτου δήμου
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. ΓιώργοςΠαπασταματίου, πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Α. για τις ανάγκες του προγράμματοςέχουνεξασφαλιστεί 70 θέσεις στο Γ’ Παιδικό Σταθμό, 50 στον Ε’ και άλλες 50’στον Η’,που βρίσκεται στην περιοχή της Χρύσας. Επίσης, διατίθενται ακόμη 10θέσεις γιαβρέφη, στο βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή Κωνσταντίνου και Ελένης πουανήκεστην ΕΑΠΑΞ, ανατέθηκε στη ΔΗΚΕΞ για λίγο και έχει περιέλθει στηναρμοδιότητατου νέου Ν.Π.
 
Προθεσμίες και δικαιολογητικά
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούνταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) απευθείας στην ΕΕΤΑΑΑΕΜυλλέρου 73-77. 10436 Αθήνα σε φάκελο με την ένδειξη: «ΓΙΑ ΤΗΝΠΡΟΣΚΛΗΣΗΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ‘ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ‘» και να παραληφθούν από την ΕΕΤΑΑ μέχρι τις11Ιουλίου 2011.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθείστην απαίτηση οι αιτήσεις να πρωτοκολληθούν μέχρι την καταληκτήριαημερομηνίακι όχι απλά να ταχυδρομηθούν, διαφορετικά θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ηαίτηση συμπληρωμένη, φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό του 2010,πιστοποιητικόγονικής κατάστασης και α) βεβαίωση εργοδότη ή άλλο έγγραφο που ναδηλώνει τηναπασχόληση ή β) κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Όσοι κάνουν αίτηση για δύο παιδιάθα υποβάλουν δικαιολογητικά μόνο μία φορά.
Πληροφορίες παρέχονται στοτηλέφωνο 2541066304 από την κ. Δέσποινα Καραογλάνη από τις 11 π.μ. έωςτις 2μ.μ. Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στηνιστοσελίδα www.eetaa.gr.
 
Ευρεία ενημέρωση για ναεπωφεληθεί ο κόσμος
«Η δράση αυτή αποτελεί μία πολύσημαντική πρωτοβουλία στήριξης για τις ευάλωτες ομάδες, και ιδίως γιαεκείνεςτις μητέρες, εργαζόμενες ή μη που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα ναπληρώνουν ούτε το ελάχιστο ποσό για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους»,τονίζει οκ. Παπασταματίου. Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος των διδάκτρων για τηφοίτηση στουςπαιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου χωρίζεται σε κατηγορίες καιποικίλλει ανάλογα με το εκκαθαριστικό, σε τιμές από 20 έως 150 περίπουευρώ τομήνα.
 Οπρόεδρος του Ν.Π. υπογραμμίζει επίσης ότιγια τους παραπάνω λόγους πρέπει να κάνουν αιτήσεις όσο το δυνατόνπερισσότεροιέτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια καιαντιπροσωπευτικά. Η επιλογή θα γίνει από την ΕΕΤΑΑ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Παυλίδης: «Οι επιτροπές του κ. Γιαννακίδη, η διαρκής παραπομπή των προβλημάτων στις καλένδες»

Τώραπου η κοινωνία μας βρίσκεται σεαναβρασμό, οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακραίες δυσ…