Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 1,5 χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή

1,5 χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Σπάνετη σιωπή τους οι εργαζόμενοιστην Αναπτυξιακή Α.Ε. Ξάνθης και τη θυγατρική της«ΚΕΚΘΡΑΚΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣΜ.ΕΠΕ» καθώς ο κόμποςέφτασεστο χτένι αφού όπως γνωστοποιούν έχουν να πληρωθούν 1,5 χρόνο καιεπιπρόσθεταέρχονται αντιμέτωποιμετην αδιαφορίακαι απαξίωση από τους διοικούντες. Με μιαανακοίνωση – καταπέλτη στρέφονται εναντίον του Διοικητικούσυμβουλίόυτης Αναπτυξιακής στο οποίο καταλογίζει ευθύνες γιατη στρεβλή λειτουργία της εταιρείας που έχει σαν αποτέλεσμανα βρίσκεται έξω από προγράμματακαι διαγωνισμούςγια τηνανάληψη έργων ενώ παράλληλα αφήνουν υπόνοιες ότι θα διεκδικήσουν μενομικέςενέργειες τα δεδουλευμένατους και το εργασιακό τους κεκτημένο.Τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοιεπιβεβαιώνουν μετον πιοισχυρό τρόπο ότι η Αναπτυξιακή Ξάνθης έχει καταστεί ανενεργή καιβρίσκεται σε μιαπεριδίνηση σωρευμένωνπροβλημάτωνγια την δημιουργίατωνοποίων φέρει ευθύνη η διοίκηση. Καταστούν δε επιτακτική την ανάγκη για«ξεκαθαρίσματα»…
 
Τιλένε οι εργαζόμενοι των εταιρειών τηςΑναπτυξιακής
Αδιαφορίακαι απαξίωση από τη Διοίκηση καιαπλήρωτοι 1,5 χρόνο … 
«Μεαφορμήτις τελευταίεςεξελίξεις στην πορεία της εταιρείας μετην επωνυμία«Αναπτυξιακή ΝομούΞάνθης -Αναπτυξιακή ΑνώνυμηΕταιρεία ΟΤΑ» και τηνθυγατρική της μετην επωνυμία«ΚΕΚΘΡΑΚΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣΜ.ΕΠΕ», οι εργαζόμενοιτωνπροαναφερόμενωνεταιρειών αισθάνονται πλέον την ανάγκη να ακουστείεπιτέλους και η δική τους φωνή.
Θέλουμενα γνωστοποιήσουμεότι εργαζόμαστεεδώ και1,5 χρόνο χωρίς να μαςκαταβάλλονται τα δεδουλευμέναμαςκαι διαπιστώνουμεεμπράκτωςτην πλήρη αδιαφορίατου ΔιοικητικούΣυμβουλίουγιαεξεύρεση λύσης. Η υπομονήμαςερμηνεύτηκεως ανοχήαλλά ο εμπαιγμόςκαι η πίστωση χρόνου πουσυνεχώς μαςζητούν, κάποια στιγμήπρέπει ναλάβουν ένα τέλος. Επιπλέον η αδιαφορία του Δ.Σ.ενισχύεται και μετο γεγονός της αδυναμίαςλήψης αποφάσεων που να διασφαλίζουν την εύρυθμηλειτουργία της εταιρείας αλλά και την συμμετοχήτης σε διαγωνισμούςγια τηνανάληψη έργων και την διαχείριση προγραμμάτων.Παρότι το Δ.Σ.  έχει ενημερωθείκατ’ επανάληψη από εμάςγια τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις συμμετοχήςστους άμεσουςδιαγωνισμούς,μεβασικότερη όλων την νόμιμηεκπροσώπηση, εντούτοις σήμεραδεν γνωρίζουμεκαι ίσως ούτε και οι ίδιοι οι διοικούντες γνωρίζουν,ποιος εκπροσωπεί νόμιματις εταιρείες.
Τοκίνητρο που μαςώθησε στονα προβούμεστην ενέργεια ευρύτερης ενημέρωσης,αφορά αποκλειστικά αφενός στην αγωνία μαςγια τη συνέχιση της λειτουργίας των εταιρειών καιαφετέρου στην αντιμετώπισητων σοβαρών οικονομικώνπροβλημάτωνταοποία βιώνουμεκαι που οφείλονται στη μηκαταβολή των δεδουλευμένωνμας.
Νασημειώσουμεότι  μεπρόσφατο έγγραφο έχουμεενημερώσειτόσο τους μετόχουςΟΤΑόσο και όλα τα μέλητου Δ.Σ.για τα προαναφερθέντα, χωρίς όμωςκαμίαανταπόκριση. 
Μαςλυπεί ιδιαίτερα η απαξίωση και η λειτουργική υποβάθμισηαυτού του αναπτυξιακού εργαλείου, που προκύπτει απότον τρόπο λειτουργίας των διοικητικών της οργάνων, αλλά και ηαπαξιωτική αντιμετώπισηεκ μέρουςτωνδιοικούντων σχετικά μετην καταβολή της μισθοδοσίας.
Επιφυλασσόμαστεκάθε νομίμουδικαιώματόςμαςγια τιςπεραιτέρω ενέργειές μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…