Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Τίτλοι τέλους για την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών

Τίτλοι τέλους για την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Το προαναγγείλαμε με το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο: «Πνέει ταλοίσθια ο συνδυασμός του Στολίδη» και ήρθε να το επαληθεύσει ηανακοίνωσηδιάλυσης του συνδυασμού και μη συμμετοχής του στις εκλογές με υπογραφήτουΣωτήρη Στολίδη που δόθηκε στον Τύπο χθες (Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου). Όπωςαναγράφεται και στην ανακοίνωση η αιτία έγκειται στο γεγονός ότι δενεπετεύχθηο στόχος που ήταν μια ευρεία συνεργασία υπερκομματική.
 
Έμεινε μια ουτοπία…
Όπως είχαμε καταγράψει και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ ηΑνεξάρτητη Κίνηση Πολιτών που ανακοίνωσε την δημιουργία της αρχέςΑυγούστουείχε παρουσιάσει στην αρχή μια δυναμική συγκεντρώνοντας στις τάξειςπολλάστελέχη και από τα δύο κόμματα.  Απότότεόμως που η Ν.Δ. αποφάσισε να κατεβάσει αυτόνομο υποψήφιο τον ΘωμάΜίχογλου ταπράγματα άλλαξαν. Όπως μας είχε πληροφορήσει ο κ. Στολίδης πολλοίυποψήφιοιδέχονταν «πιέσεις» να μπουν στο συνδυασμό και έτσι υπήρχε μεγάληδυσκολία στηστελέχωση του συνδυασμού.
Κατά συνέπεια και μετά απ’ αυτή την εξέλιξη της αποχώρησηςτου Σωτήρη Στολίδης από το εκλογικό σκηνικό στον Τόπειρο, πλέοναλλάζουν ταδεδομένα και ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή εκλογών στον Τόπειρο.   
 
Ανακοίνωση διάλυσηςτης Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών
 
«Η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών γνωστοποιεί σε όλουςτους συνδημότες την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 7ηςΝοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής.
Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη καθώς, όπωςδιαπιστώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών καισυζητήσεων, οιεπιθυμητές ευρύτερες συνεργασίες δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν ναεπιτευχθούν καιως εκ τούτου ο κύριος στόχος που ήταν ένας ακηδεμόνευτος δήμος που θααγκάλιαζεόλους τους πολίτες του έμεινε μια ουτοπία. Ωστόσο επισημαίνουμε ότι οιαρχέςμας δεν παύουν να ισχύουν και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατηναξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας προκειμένου ναπροχωρήσει ισότιμα με τις άλλες περιοχές, προκειμένου να αναδείξειεκείνες τιςανθρώπινες δυνάμεις που μπορούν να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση,προκειμένου να χαράξουμε το δρόμο προς το μέλλον. Οράματα που δενσβήνουν καιγια τα οποία αξίζει να αγωνίζεται κανείς στο διηνεκές.
Σωτήρης Στολίδης»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…