Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Τις κεντρικές του προεκλογικές ομιλίες σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε ο Άρης Γιαννακίδης

Τις κεντρικές του προεκλογικές ομιλίες σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε ο Άρης Γιαννακίδης

0

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης 3Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδηςκαι ουποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης έδωσαν το έναυσμα γιατην αλλαγήσελίδας στη νέα Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα ηπαρουσίαχιλίων και πλέον πολιτών της Ροδόπης, κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόποότι ηΝίκη θα είναι μεγάλη το βράδυ της Κυριακής!
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – ΘράκηςΆρης Γιαννακίδης σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία ευχαρίστησε τονλαό τηςΡοδόπος για τη στήριξη που του έδωσε τα 16 τελευταία χρόνια καλώνταςτουςψηφοφόρους να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα την Κυριακή: «Ήρθε η ώρα ναγυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Να πάρουμε τις τύχες τουτόπου μαςστα χέρια μας. Να κάνουμε εμείς εδώ με τις δικές μας δυνάμεις τονδημοκρατικόαναπτυξιακό μας προγραμματισμό. Να σχεδιάσουμε αυτά που θέλουμε γιαμας, μόνοιμας. Ήρθε η ώρα της περιφέρειας. Ήρθε η ώρα της περιφερειακήςανάπτυξης.»ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γιαννακίδης οριοθέτησε τους στόχους της πολιτικής στηνπεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τονίζοντας πως η Ροδόπη θαδιαδραματίσει ρόλο κομβικό στους τομείς της ενέργειας και τωνμεταφορών. «ΗΡοδόπη μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο ενός σημαντικού περιφερειακούσχεδιασμού. Να γίνει ενεργειακό κέντρο και κόμβος μεταφορών. Μπορεί ναπροσελκύσει επενδύσεις. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις. Η Ροδόπη είναιοιδανικός τόπος για μία πράσινη και αειφορική ανάπτυξη. Για μία ανάπτυξημεσεβασμό στο περιβάλλον. Για μία ανάπτυξη που θα έχει ως επίκεντρο τονάνθρωποκαι τις ανάγκες του», ανέφερε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους κοινωνικούς αγώνες τωντελευταίων ετών κάνοντας έκκληση για συστράτευση όλων των δυνάμεων τουτόπου σεέναν αγώνα που θα έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε δεναευχαριστήσει όλους τους επί πολλά χρόνια συνεργάτες του και να μνημονεύσει την απώλεια του στενού τουσυνεργάτη και αναπληρωτή Νομάρχη Χρίστου Τσαραμπουλίδη που χάθηκε τόσοπρόωραπριν από 1 χρόνο.
 
«ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ»
«Μήνυμα νίκης» έστειλαν απότην Αλεξανδρούπολη το βράδυ τηςΤρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Άρης Γιαννακιδηςκαι η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη στηνκεντρική εκδήλωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» λίγα 24ώρα πριν από τηνκάλπη.
Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες τουπρογράμματος της Κοινωνικής Συμμαχίες, ανέλυσε τη στρατηγική και τόνισετηνανάγκη δημιουργίας περιφερειακής συνείδησης και ενίσχυσης τωνσυμμετοχικώνδιαδικασιών.
«Σήμερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη ,στην πρωτεύουσα του Έβρουτην πύλη της Ευρώπης και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  ξαναγράφουμε την ιστορίατης. Συνυπογράφουμεένα συμβόλαιο τιμής, σφυρηλατούμε μία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τον Έβρο,γιαολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Εμπεδώνουμε μία ενιαία και αδιαίρετη περιφερειακή συνείδηση.Δίνουμε όλοι μαζί τα χέρια για να κλείσουμε μέσα τους το μέλλον τωνπαιδιώνμας. Το μέλλον της νέας γενιάς.
Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια, κάνουμε προσκλητήριο εγρήγορσης,συμπόρευσης όλων των παραγωγικών – κοινωνικοοικονομικών δυνάμεων τουτόπου σεκοινό οραματικό αναπτυξιακό βηματισμό να αλλάξουμε τη μοίρα μας και σ΄αυτό τοιστορικό αντάμωμα  πρέπεινα είμαστε όλοιμαζί δεξιοί και αριστεροί, προλετάριοι – αστοί – διανοούμενοι.
Χρόνια ολόκληρα βιώσαμε την αναλγησία του κεντρικού κράτους,γενιές ολόκληρες μεγαλώσαμε μέσα σε τρόμο και ανασφάλεια» τόνισε.
Ο κ.Γιαννακίδης, έκανε ειδική αναφορά στην τοπική οικονομίαπου δοκιμάζεται καθώς και στον αγροτικό κόσμο του Έβρου και της Θράκηςλέγονταςχαρακτηριστικά : «Η δραματική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος έχεικαθοριστική αντανάκλαση στην τοπική οικονομία, ο ανενεργός αγροτικόςπληθυσμόςμεταναστεύει στα αστικά κέντρα. Η αποβιομηχάνιση απτή, έκδηλη, ορατή, ηφτώχιαδιαχέεται σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση, διαταράσσεται η κοινωνικήσυνοχή.Νιώθω ντροπή γιατί δεν κατάφερε το Αθηνοκεντρικό κράτος που επίδεκαετίεςπετούσε δισεκατομμύρια σε αεριτζήδες να διασφαλίσει σε δεκάδεςοικογένειεςεργαζομένων που από την μία στιγμή στην άλλη οδηγήθηκαν στο κοινωνικόπεριθώριο.
Και δεν θα ξεχάσω τις σκηνές εκείνες των Θρακιωτώνσυμπολιτών μου να ξεπαγιάζουν στην Αθήνα μέσα σε αντίσκοινα ή νανιώθουν πάνωτους τις δυνάμεις καταστολής γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν τοαυτονότητο: τοδικαίωμα στην εργασία ,το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόποτους. Καιτι ζητησαν ;Να παραμείνουν βιομηχανικοί εργάτες» είπε
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υποψήφιος περιφερειάρχηςμίλησε  για τουςβασικούς άξονες τουπρογραμματισμού και τις αρχές που έχουν σχέση με την : «Αειφόρο ανάπτυξη και το σεβασμό στο περιβάλλον, με την αξιοποίησηπόρων και υποδομών με πνεύμα οικονομίας εξωστρέφειας,αποτελεσματικότητας καιπαραγωγικότητας. Με την Αλληλεγγύη – συνεργασία – σύμπραξη – συνέργιατωντοπικών και περιφερειακών δυνάμεων, με την ισότητα ευκαιριών – ισονομίαισοπολιτεία – σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον πολίτη. Με τημαχητικήκαι διεκδικητική Περιφερειακή Διοίκηση με όραμα και στόχους»
Αναφερόμενος στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας καιΘράκης  είπε : «έχειισχυρό συγκριτικόπλεονέκτημα καθώς μέσω της Εγνατίας συνδέεται με 4 χερσαίουςδιευρωπαϊκούς  άξονες,διαθέτει στην Αλεξανδρούπολη και στηνΚαβάλα δύο σημαντικά λιμάνια και δύο σημαντικά αεροδρόμια ενώ υπάρχουνήδητέσσερις  διασυνοριακές«πύλες» με τηνΒουλγαρία και δύο με την Τουρκία. Η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη μπορούνναεξελιχθούν σε κόμβους συνδυασμένων μεταφορών (ταυτόχρονη εξυπηρέτησηοδικών,σιδηροδρομικών, εναέριων και θαλάσσιων μεταφορών). Είναι επιτακτική ησύνδεσητους με τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου με τα Παραδουνάβια λιμάνια. Αυτόείναιτο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αυτή είναι η απάντηση μας, στη νέαγεωγραφία,στην νέα χωροταξία, στην νέα οικονομία.
Το σημερινό σύστημα των υποδομών προσπελασιμότητας καιμεταφορών της ΑΜΘ πρέπει να ολοκληρωθεί με:
Την ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού και τιςανάλογες συνδέσεις με την Βουλγαρία και τους διευρωπαϊκούς άξονες(Ξάνθης-Smolyan, Κομοτηνής- Kardjali, Καβάλας- Δράμας- Σερρών- Προμαχώνας).
Την αναβάθμιση των λιμανιών και αεροδρομίων Καβάλας καιΑλεξανδρούπολης και, την σύνδεση του νέου εμπορικού λιμανιού τηςΚαβάλας με τοσιδηροδρομικό δίκτυο (Τοξότες Ξάνθης) και την λειτουργία ΕμπορευματικούΚέντρου(λιμάνι Αλεξανδρούπολης) και Ελεύθερης Ζώνης (λιμάνι Καβάλας).
Την προώθηση της «σιδηροδρομικής Εγνατίας» Θεσσαλονίκης-Αμφίπολης- Αλεξανδρούπολης- Μπουργκαζ. Την οδική διασύνδεση Ορμένιου-Μπουργκαζ», κατέληξε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι… νικητές στις εκλογές της Πολυτεχνικής

ΕλένηΔιαφωνίδουelenidfn@yahoo.com  Τελικάέξω έπεσαν τα προγνωστικά που ήθελαν κα…