Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Τελευταία αυλαία για τις γιορτές Νέστου;

Τελευταία αυλαία για τις γιορτές Νέστου;

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 12η χρονιά οι Γιορτές Νέστουπου πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η μείωση τουκόστουςτης διοργάνωσης δεν περιόρισε την ποιότητα και την ποικιλία τωνεκδηλώσεων καιδραστηριοτήτων, οι οποίες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον ξανθιωτών καιεπισκεπτών,κάθε ηλικίας, αλλά και ανέδειξαν για μια ακόμη φορά το μεράκι και τηδιάθεσητων πολιτιστικών συλλόγων του νομού να συμμετέχουν σε μια γιορτήπροβολής τηςπαράδοσης και της ομορφιάς του τόπου μας, προσφέροντας τοπικά εδέσματα,γλυκίσματα και χειροτεχνήματα από κάθε γωνιά της Ξάνθης.
Ο κόσμος που βρέθηκε στο χώρο των εκδηλώσεων εξυπηρετήθηκεαπό τα λεωφορεία που διέθεσε η νομαρχία, επισκέφθηκε την έκθεσηφωτογραφίας τουκ. Κουκλά, καθώς και την έκθεση βιβλίων για το νομό της Ξάνθης, ενώ οιμικροίεπισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν –δωρεάν- σε πλήθος αθλητικώνδραστηριοτήτων πλάι στο ποτάμι. Τοξοβολία και flying fox ήταν μόνομερικές απότις δυνατότητες που είχαν οι φίλοι του αθλητισμού.
Και βέβαια, όπως είθισται, τη μεγαλύτερη προσέλευση τουκόσμου συγκέντρωσε η μεγάλη συναυλία της Κυριακής, η οποίαπραγματοποιείταιπλάι στο Νέστο με τον κόσμο να απολαμβάνει ελληνικές μουσικές στηναμμουδιά μεμπύρα και πασατέμπο. Φέτος η σκηνή των Γιορτών Νέστου φιλοξένησε τοΧρήστοΔάντη και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, οι οποίοι κατάφεραν να διασκεδάσουντο σύνολοτων παρευρισκομένων, αλλά περισσότερο το νεανικό κοινό, που μεενθουσιασμόσυγκεντρώθηκε και χόρευε μπροστά στη σκηνή, όσο πιο κοντά γίνεται στουςαγαπημένους του καλλιτέχνες. Και οι ίδιοι οι τραγουδιστές ευχαρίστησανγια τηνπρόσκληση τη νομαρχία της Ξάνθης, αλλά και το κοινό που τους υποδέχθηκεμεθέρμη, με το οποίο τραγούδησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Η πρόεδρος της εταιρίας τουριστικής προβολής κ. ΕυτέρπηΣτάντσιου, που ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τουτριημέρου,μίλησε για μία επιτυχημένη διοργάνωση, που κατάφερε να προσεγγίσει καικόσμοαπό άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες τηςκαταληκτικής συναυλίας σημείωσε ότι η ευθύνη για τη συνέχιση τωνΓιορτών Νέστουαπό του χρόνου περνά στα χέρια της Περιφέρειας κι επομένως από αυτή θαεξαρτηθεί η συνέχιση του θεσμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…